Kozmetička Avantura – BOX za početnike u izradi kozmetike

95,00 KM

Ako ste ikada razmišljali o izradi vlastitih proizvoda, sada je pravo vrijeme da krenete. Naš Kozmetička Avantura – BOX za početnike u izradi kozmetike je početnički set proizvoda koji dolazi s pažljivo odabranim sirovinama koje će vam omogućiti izradu proizvoda poput: kreme za lice, balzama za usne ili balzama za tijelo kao glicerinskog sapuna za lice i kose. Ovaj set ima sve što vam je potrebno da započnete svoju kozmetičku radionicu kod kuće.

Box sadrži:

Categories: ,

Description

Ostvarite nevjerovatan popust i uštedite 50,00 KM

Ako ste ikada razmišljali o izradi vlastitih proizvoda, sada je pravo vrijeme da krenete. Naš Kozmetička Avantura – BOX za početnike u izradi kozmetike je početnički set proizvoda koji dolazi s pažljivo odabranim sirovinama koje će vam omogućiti izradu proizvoda poput: kreme za lice, balzama za usne ili balzama za tijelo kao glicerinskog sapuna za lice i kose. Ovaj set ima sve što vam je potrebno da započnete svoju kozmetičku radionicu kod kuće.

Koje su prednosti izrade kozmetike za svoje potrebe?

Izrada kozmetike kod kuće ima brojne prednosti i benefite koje treba istražiti. Evo nekoliko ključnih koristi koje dolaze s DIY (uradi sam) kozmetikom:

 • 1. Kontrola nad sastojcima: Kada sami izrađujete kozmetiku, imate potpunu kontrolu nad sastojcima koje koristite. Možete birati visokokvalitetne, prirodne i organske sastojke, izbjegavajući štetne kemikalije koje se često nalaze u komercijalnim proizvodima.
 • 2. Personalizacija proizvoda: Svaki pojedinac ima različite potrebe i želje za njegu kože i kose. Izrađujući kozmetiku kod kuće, možete prilagoditi svoje proizvode kako bi odgovarali vašem tipu kože, boji kose, mirisu i drugim osobnim preferencijama.
 • 3. Ekonomičnost: Home made kozmetika može biti znatno jeftinija u dugoročnom smislu jer ćete imati osnovne sirovine na raspolaganju za više proizvoda. To vam omogućuje uštedu novca i smanjenje troškova u odnosu na kupovinu gotovih proizvoda.
 • 4. Smanjenje otpada: Izradom vlastite kozmetike možete kontrolirati količinu proizvoda koju proizvodite i koristite, što pomaže u smanjenju otpada od ambalaže i nepotrebnih proizvoda.
 • 5. Zdravstveni benefiti: Korištenje prirodnih sastojaka i izbjegavanje štetnih hemikalija može doprinijeti zdravlju vaše kože i kose. Također ćete izbjegavati potencijalno iritantne ili alergijske reakcije na komercijalne proizvode.
 • 6. Kreativna izražavanja: Izrada vlastite kozmetike također je kreativan proces koji vam omogućuje da iskažete svoju kreativnost i eksperimentirate s različitim receptima i mirisima.
 • 7. Održivost: Koristeći prirodne i održive sirovine, možete pridonijeti očuvanju okoliša i podržati održive prakse u kozmetičkoj industriji.
 • 8. Zajednički projekt: Izrada kozmetike kod kuće može biti zabavan i edukativan projekt za obitelj i prijatelje. Možete zajedno eksperimentirati i dijeliti svoje proizvode.

Sve te prednosti čine home made kozmetiku izvrsnim izborom za one koji žele kontrolirati što stavljaju na svoju kožu i kosu, štedjeti novac te iskusiti zadovoljstvo stvaranja vlastitih proizvoda.

Kako da napravim kozmetički proizvod od sirovina iz ovog BOX-a?

OX za početnike u izradi kozmetikeNema razloga za brigu! U Početnička avantura BOX-u, mi smo se pobrinuli za sve. Možete se opustiti i znati da ćemo vam osigurati sve potrebne recepte i detaljne korake kako biste uspješno stvorili svoje proizvode za njegu kože i kose.

U nastavku ovog teksta, pronaći ćete sve informacije koje vam trebaju kako biste izradili kremu, balzam za usne i glicerinski sapun. Bez obzira na vaše prethodno iskustvo u izradi kozmetike, naši koraci su jednostavni i pristupačni.

Sve što trebate učiniti je nastaviti čitati i uskoro ćete biti spremni započeti svoju vlastitu kozmetičku avanturu. Bez obzira jeste li početnik ili iskusni stvaratelj kozmetike, očekujte da ćete se iznenaditi rezultatima koje možete postići s našim Kozmetička Avantura – BOX za početnike u izradi kozmetike.

1. Receptura i postupak izrade hidratantne kreme
Sastojak Količina
Simulgel EG 2g
ulje sjemenki grožđa 6g
ulje avokada 5g
ulje sjemenki šipka (nara) 5g
Hidrolat Lavande 80g
Geogard 221 0,6g
Eterično ulje i kozmetički miris 0,5g
Postupak izrade
 • Priprema radnog prostora: Prije početka izrade kreme, obavezno dezinficirajte radni prostor i alate kako biste osigurali čistoću i higijenu.
 • Priprema masne faze: U jednoj posudi pomiješajte biljno ulje grožđa, ulje avokada i biljno ulje sjemenki šipka (nara). Temeljito promiješajte ove sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu. Ovo je vaša masna faza.
 • Priprema vodenu faze: U jednoj posudi dodajte vodenu fazu. U vodenu fazu spada voda, hidrolati gelovi, supstance topive u vodi itd. U ovoj recepturi ćemo koristiti hidrolat lavande
 • Emulgacija: Nakon što ste pripremili vodenu i masnu fazu lagano dodajte Simulgel u vodenu fazu i lagano miješate dok ne dobijete emulziju. Nakon toga dodajete masnu fazu (biljna ulja) i miješajte da se sve sjedini. Koristite štapni mikser za homogeno miješanje. Nastavite miješati dok krema potpuno ne emulgira i postane glatka i kremasta.
 • Dodavanje mirisa: Dodajte miris kozmetički ili eterično ulje u kremu i ponovno dobro promiješajte kako bi ste ravnomjerno rasporedili miris.
 • Dodavanje Geogarda 221: Sada možete dodati Geogard 221 kako biste osigurali konzervaciju kreme. Dobro promiješajte kako biste ravnomjerno rasporedili konzervans.
 • Pakiranje: Kremu prelijte u prikladno pakiranje, poput staklenki ili bočica za kreme i čuvajte je na sobnoj temperaturi.
 • Čišćenje: Nakon što završite, obavezno očistite svoj radni prostor i alate.

Vaša krema je sada spremna za upotrebu. Ne zaboravite označiti datum izrade i čuvati je na hladnom i suhom mjestu kako biste produžili njen rok trajanja.

2.Receptura i postupak izrade za balzam za usne
Sastojci Količina
Ulje jojobe 45,5g
Shea butter 40g
Pčeliji vosak(cera alba) 12g
Eterično ulje(najčešće narandže) 0,2g
CO2 ekstrakt ruzmarina 0,2g
Postupak i način izrade:
 • Priprema Sastojaka: Počnite tako da pažljivo izmjerite svaki sastojak prema navedenoj recepturi. Imajte sve spremno i pri ruci prije nego što krenete sa samim procesom.
 • Zagrijavanje na Vodenoj Kupelji: Stavite odgovarajuću posudu na vodenu kupelj. Prvo ulijte ulje jojobe u posudu i blago ga zagrijte. Nakon što se ulje jojobe zagrije, dodajte shea maslac i lagano miješajte dok se potpuno ne otopi.
 • Dodavanje Pčelinjeg Voska: Nakon što se shea maslac otopi, dodajte pčelinji vosak (cera alba) i nastavite miješati dok se potpuno ne otopi.
 • Dodavanje Eteričnih Ulja: Sada je vrijeme da dodate eterična ulja koja će vašem balzamu dati karakterističnu aromu. Eterična ulja dodajte lagano i pažljivo miješajte.
 • CO2 Ekstrakt Ruzmarina: Nakon što su svi sastojci potpuno integrirani, dodajte CO2 ekstrakt ruzmarina kao prirodni antioksidans koji će pomoći produžiti trajnost balzama.
 • Miješanje: Nastavite miješati smjesu dok se CO2 ekstrakt ruzmarina potpuno ne otopi i dok eterična ulja ne budu ravnomjerno raspoređena. Skinite posudu s vodene kupelji.
 • Transfer u Ambalažu: Prelijte pripremljenu smjesu u odgovarajuću ambalažu za balzam. Ostavite balzam da se ohladi i stvrdne dok ne dobije željenu teksturu.
3.Postupak i način izrade glicerinskih sapuna:

Izrada sapuna kod kuće može biti kreativan i zadovoljavajući proces. Sapuni sa glicerinskom bazom su popularan izbor za početnike, jer su jednostavni za pravljenje i omogućavaju dodavanje različitih sastojaka kako biste postigli željeni miris i boju. Evo stručnog vodiča kroz korake u izradi sapuna sa glicerinskom bazom.

 • Priprema Glicerinske Baze: Prvi korak je priprema glicerinske baze. Usitnite je na manje komadiće kako bi se lakše rastopila. Otopite je na temperaturi od 60-70°C. To se može postići koristeći mikrovalnu pećnicu ili vodenu kupelj. Zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici je brži način, dok je vodena kupelj metoda preciznija. Pazite da se glicerinska baza potpuno otopi i pretvori u tečno stanje.
 • Dodavanje Dodatnih Sastojaka: Nakon što je glicerinska baza potpuno otopljena, dodaju se ostali sastojci kako biste prilagodili sapun vašim željama. Prirodne boje, eterična ulja, biljna ulja i mirisna ulja mogu se koristiti kako bi se postigla željena aroma i boja. Važno je paziti na ukupnu koncentraciju dodatnih sastojaka koja ne bi trebala prelaziti 1% svih sastojaka kako bi se očuvala stabilnost sapuna.
 • Miješanje i Kalupljenje: Nakon dodavanja sastojaka, smjesu je potrebno dobro promiješati kako bi se osiguralo ravnomjerno raspoređivanje dodataka. Kada je smjesa homogena, ulijte je u pripremljene kalupe. Silikonski kalupi se često koriste zbog svoje fleksibilnosti i lakog uklanjanja gotovog sapuna.
 • Hlađenje i Završetak: Sapun treba ostaviti da se ohladi i stvrdne u kalupima oko 2 sata. Nakon što se sapun potpuno stvrdne, može se pažljivo izvaditi iz kalupa. Ostavite sapun na suhom i prozračnom mjestu kako bi se potpuno osušio prije upotrebe. Kada se osuši, vaši sapuni su spremni za uživanje u blagodatima koje pružaju.

Koliko proizvoda možete napraviti s Kozmetička Avantura  početničkim BOX-om

Kozmetička Avantura – BOX za početnike u izradi kozmetike je vaša ulaznica u svijet izrade vlastite kozmetike, a količina proizvoda koju možete stvoriti ovisi o nekoliko faktora. S pažljivim rukovanjem i preciznim miješanjem, ovaj set omogućuje vam da stvorite impresivan broj proizvoda.

 • Kreme za lice: Od sirovina iz ovog seta, možete stvoriti između 10 i 12 krema za lice od 50 ml svaka. Vaša koža će se razveseliti svježe napravljenim kremama prilagođenim vašim potrebama.
 • Glicerinski sapuni za lice: U setu se nalaze dovoljne sirovine za izradu čak 20 sapuna za lice od 50 g svaki. Ovi sapuni će nježno očistiti i osvježiti vašu kožu.
 • Balzami za usne: S BeautyCraft Početničkim Setom, možete stvoriti 10 balzama za usne od 10 g svaki. Zaboravite na isušene usne i uživajte u prirodnoj hidrataciji.

Vrijedno je napomenuti da će vam određeni sastojci možda ostati nakon izrade ovih proizvoda. Količina konačnih proizvoda može varirati ovisno o tome koliko pažljivo sipate sastojke i kako ih miješate. S malo prakse, možete postići sjajne rezultate i maksimalno iskoristiti set.

Još važnija stvar je da ćete pravu uštedu osjetiti tek nakon što napravite svoje proizvode. Zamislite da morate kupiti slične proizvode u trgovini pojedinačno – trošak bi se mogao kretati između 400,00 i 500,00 KM, ovisno o tome koji brend birate. Sa Kozmetička Avantura – BOX za početnike u izradi kozmetike, ne samo da ćete uštedjeti znatno novca, već ćete imati i zadovoljstvo koristiti proizvode koje ste sami stvorili.

Osvježite svoju rutinu ljepote, uštedite novac i stvarajte proizvode prilagođene vama s BeautyCraft Početničkim Setom!

Uradi svoj prvi korak!!!

Sada kada ste upoznati s našim ekskluzivnim receptima i postupcima izrade kozmetičkih proizvoda, vrijeme je da svoju kreativnost pretvorite u stvarnost. Kozmetička avantura BOX vam nudi sve što je potrebno za izradu vlastitih proizvoda za njegu kože, s kvalitetnim sirovinama i preciznim uputama. Ne samo da ćete uživati u stvaranju proizvoda prilagođenih vašim potrebama, već ćete i ostvariti znatne uštede. Nabavite vaš set sada i uštedite nevjerojatnih 50,00 KM! A što je još bolje, u navedenu cijenu već je uključena i besplatna dostava, što znači da nećete imati dodatnih troškova.

Šta sve sadrži Box?

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

 • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

 • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.