+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Eterično ulje Narandža

Eterično ulje Narandža

Eterično ulje Narandže djeluje osvježavajuće, umirujuće, antiseptično, baktericidno, antiupalno i karminativno. Spada među najpopularnija i najčešće korištena eterična ulja. Također može pomoći kod celulita.

4.00 KM129.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Eterično ulje narandže izdvaja se iz korica zrelih plodova narandže (Citrus sinensis) procesom hladnog prešanja. Ovo ulje je poznato po svom živopisnom i osvježavajućem mirisu koji često asocira na čistoću i svježinu. Bogato je limonenom, komponentom koja mu daje karakteristične citrusne note, čineći ga jednim od najpopularnijih eteričnih ulja u aromaterapiji i kozmetičkoj industriji.

Inci naziv: Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil

Aktivne supstance: limonen, mircen, α-pinen, sabinen, β-felandren, linalool, δ-3-karen, n-dekanal, valencen, β-pinen, n-oktanal, geranial, α-terpineol, α-felandren, neral, (E)-β-ocimen, citronelal

Djelovanje i primjena: Eterično ulje narandže cijenjeno je zbog svojih antidepresivnih i antispazmodičnih svojstava, te se često koristi za poboljšanje raspoloženja i smanjenje simptoma stresa i anksioznosti. U medicinske svrhe, koristi se kao pomoć u tretmanima za poboljšanje probave i ublažavanje grčeva. Osim toga, njegova antibakterijska svojstva čine ga korisnim u borbi protiv patogena.

Načini korištenja eteričnog ulja narandže: Eterično ulje narandže može se koristiti na različite načine, uključujući difuziju, inhalaciju ili direktnu topikalnu primjenu. Kada se koristi u difuzoru, ulje širi stimulativni miris koji osvježava prostor i poboljšava koncentraciju. Za topikalnu upotrebu, preporučuje se razblaživanje eteričnog ulja narandže s nosivim uljem kako bi se izbjegla iritacija kože, posebno kod osjetljivih osoba.

Upotreba u kozmetici U kozmetičkoj industriji, eterično ulje narandže primjenjuje se u proizvodima za njegu kože, kao što su kreme, losioni i tijela za tijelo, zbog svojih sposobnosti da stimulira proizvodnju kolagena, osvježi ten i poboljša opću teksturu kože. Također se koristi u proizvodima za čišćenje kože i u šamponima zbog svojih antiseptičkih svojstava koja pomažu u održavanju zdravlja kože i kose.

Upotreba u aromaterapiji: Eterično ulje narandže široko se koristi u aromaterapiji zbog svojih osvježavajućih i umirujućih svojstava. Njegova aroma može pomoći u smanjenju stresa, poboljšanju raspoloženja i povećanju energije. Kada se difundira, ulje narandže stvara stimulativnu atmosferu koja potiče opuštanje, a istovremeno oživljava um i tijelo. Također se može koristiti u kombinaciji s drugim eteričnim uljima poput lavande ili peperminta kako bi se pojačali njegovi efekti na poboljšanje koncentracije i umanjenje simptoma anksioznosti. Uz to, zbog svojih antiseptičkih svojstava, ulje narandže je korisno i u čišćenju zraka od patogena, pružajući tako zdravije i prijatnije okruženje.

Važna napomena: Prilikom korištenja eteričnog ulja narandže, važno je napomenuti da ovo ulje može biti fototoksično, što znači da može povećati osjetljivost kože na sunčevo svjetlo. Zbog toga se preporučuje izbjegavanje izlaganja suncu ili UV zrakama najmanje 12 sati nakon primjene proizvoda koji sadrže eterično ulje narandže na koži. Uvijek je preporučljivo provesti test na malom području kože kako bi se osiguralo da nema alergijskih reakcija ili iritacija.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000ml, 100ml, 10ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Eterično ulje Narandža”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Glavni menu

Kategorije