Eterično ulje Lavande (Lavandula hybrida)

4,90 KM195,00 KM

Eterično ulje Lavanda hybrida djeluje antimikrobno, spazmolitično, analgetično, karminativno, hiperemično, mukolitično, antistresno i izrazito smirujuće. Eterično ulje lavande ima izrazito širok spektar djelovanja, stoga i ne čudi što je jedno od najpopularnijih eteričnih ulja u aromaterapiji.

SKU: N/A Category: Tag:

Description

Opis: Eterično ulje Lavanda hybrida, poznata i kao lavandin, predstavlja iznimno cijenjenu sortu lavande koja se ističe svojom bogatom kemijskom raznolikošću i terapijskim djelovanjem. Njena vitka stabljika, široki listovi i blistavi cvjetovi pružaju ne samo vizualni užitak, već i ključne spojeve koji čine ovo eterično ulje dragocjenim izvorom zdravlja i blagostanja.

Aktivne Supstance i Mirisna Klasifikacija: Eterično ulje Lavanda hybrida ima složen hemijski sastav koji ga čini ga pravim blagom prirode. Glavne aktivne komponente uključuju linalool, linalil acetat, kamfor, 1,8-cineol, borneol, terpinen-4-ol, te više drugih spojeva poput trans-β-kariofilena, germakren D, limonena i mnogih drugih. Mirisna klasifikacija lavandina se svrstava u gornju-srednju notu, stvarajući aromu koja osvaja svojim karakterističnim osvježavajućim, biljnim i cvjetnim notama.

Primjena Eteričnog Ulja Lavanda hybrida:

Eterično ulje lavandina prožima širok spektar primjena u aromaterapiji i prirodnoj terapiji. Njegova raznovrsnost svojstava omogućuje podršku različitim aspektima zdravlja i blagostanja:

 • Uravnoteženje tijela i uma: Lavandin djeluje izrazito uravnotežujuće na organizam, pomažući uspostaviti harmoniju i ravnotežu.
 • Respiratorna Podrška: Terapijski učinci lavandina olakšavaju stanje prehlade, upala sinusa i grla, potičući iskašljavanje i ublažavajući konvulzije.
 • Psihološka Stabilnost: Ovaj eterični dragulj pruža antistresno i umirujuće djelovanje, smanjujući napetost, nemir i anksioznost.
 • Dermatološka Njega: Lavandin je izvanredan antiseptik te ubrzava zacjeljivanje rana, opekotina i osipa. Također pruža regulaciju lučenja sebuma i dubinsku hidrataciju kože.
Načini Korištenja

Eterično ulje lavandina koristi se kroz raznovrsne metode kako bi se postigao najbolji učinak:

 • Direktna inhalacija: Putem inhalatora ili direktnog udisanja eteričnog ulja.
 • Difuzija: U aroma svjetiljci ili difuzeru.
 • Masaža: Eterično ulje pomiješajte sa baznim uljem popust ulja sjemenki grožđa i umasirajte u kožu lica ili tijela.
 • Lokalno utrljavanje:  Na nadraženo područje uz upotrebu baznog ulja.
 • Izravna primjena: na oštećene dijelove kože kako bi se potaknuo oporavak.
 • Čišćenje kućanstva: Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja u sredstvo za čišćenje
Važne Napomene

Pri korištenju eteričnog ulja lavanda hybrida, potrebno je pažljivo razmotriti potencijalne alergijske reakcije i individualne osjetljivosti. Prethodno testiranje na manjem području kože preporučuje se kako bi se izbjegle neželjene reakcije. Osim toga, konzultacija sa stručnjakom za aromaterapiju ili zdravstvenim profesionalcem pomaže osigurati pravilnu i sigurnu primjenu eteričnog ulja lavandina.

Zaključak: Lavandula hybrida, ili lavandin, predstavlja svestran i učinkovit alat u svijetu prirodne terapije. Njegova jedinstvena svojstva i višenamjenska primjena čine ga vrijednim dodatkom vašem putovanju prema zdravlju, vitalnosti i unutarnjoj ravnoteži.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

 • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

 • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml, 50ml, 100ml, 500ml, 1000ml