+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Simulgel EG

Simulgel EG

Simulgel EG je prethodno neutraliziran polimer u tečnom obliku, odmah spreman za korištenje, koji stvara neljepljive gelove, bez prethodne potrebe za disperzijom, neutralizacijom ili hidratacijom. Jedan je od ključnih partnera za uspjeh bilo koje kozmetičke formulacije.

14.90 KM149.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Simulgel EG je tečni polimer koji se koristi u kozmetičkoj industriji. Proizvodi se procesom invertovane emulzionom polimerizacije, koji je bez upotrebe otapala i energetski efikasan. Ovaj pristup proizvodnji polimera odražava savremenu težnju ka održivosti i ekološkoj odgovornosti.

Samo dodatkom vode, Simulgel EG, pokreće širenje polimerne mreže, stvarajući savršeno stabilne gelove u samo nekoliko sekundi. Vrijednost Simulgela EG leži u njegovoj ugodnoj teksturi, koja kozmetičkim preparatima daje lagan osjećaj na koži, optimalnu mazivost i brzu penetraciju bez zaostalog masnog učinka. Prvi je odabir za stabilizaciju pripravaka sa svim vrstama masnih faza (silikonska ili biljna ulja), formulacija s visokim postotkom otapala, kao i širokog raspona pH vrijednosti. U manjim dozama stabilizira emulzije i održava viskozitet kroz dulji vremenski period, čak i uz visok sadržaj aktivnih komponenata. Olakšava proizvodni proces, emulgirajući na hladno zbog svog lipo disperzivnog karaktera. Pogodan je za izradu gelova, gel- krema i emulzija.

Inci naziv: Sodium acrylate / Acryloyldimethyl taurateco polymer / Isohexadecane / Polysorbate 80

Odlike: Simulgel EG se ističe svojom sposobnošću da pruža uravnoteženu mekoću i lakoću u aplikacijama. Ovo ga čini idealnim sastojkom za kozmetičke proizvode koji se koriste u različitim klimatskim uslovima, pružajući korisnicima konzistentno zadovoljavajuće iskustvo.

  • Pogodan za sve vrste masnih faza
  • Pogodan za pripravke s visokim udjelom polarnih otapala (do 50 %) i aktivnih komponenata
  • Pogodan za širok spektar pH vrijednosti
  • Stabilizira i održava viskozitet pripravka
  • Neljepljiv
  • Emulgira i stabilizira bez dodatka konvencionalnih emulgatora, računanja HLB vrijednosti ili neutralizacije polimera
  • Smanjuje troškove proizvodnje
  • Olakšava industrijske proizvodne procese
  • Štiti termolabilne komponenta

Fizikalno – Hemijska svojstva: Simulgel EG je tečan i pre-neutraliziran polimer, što ga čini lako upotrebljivim u različitim formulacijama. Može se koristiti u hladnim ili vrućim procesima, što dodatno povećava njegovu fleksibilnost u proizvodnji. Svojim pH rasponom od 5.5 do 12, kompatibilan je s širokim spektrom drugih kozmetičkih sastojaka.

  • Bistra, prozirna emulzija
  • pH (2 % aq. gel): 5.0 – 7.0
  • suhi ostatak 1 h na 150 ° C: 44% – 47%
  • gustoća na 25 °C/mPa.s (2% aq. gel): 1,000 – 4,500

Stabilnost: Kao multifunkcionalni polimer, Simulgel EG služi kao zgušnjivač, stabilizator i teksturizator. Stabilizuje i emulgira sve vrste masnih faza, što ga čini važnim sastojkom u stabilnosti kozmetičkih formulacija, posebno u onima koje sadrže masne komponente.

Kompatibilnost: Simulgel EG je kompatibilan s različitim sastojcima koji se često koriste u kozmetičkim formulacijama, uključujući rastvarače, sunčane filtere, zaštitu od sunca, pigmente i slično. Ova kompatibilnost omogućava formulatorima da eksperimentišu i kreiraju raznovrsne proizvode.

Namjena: Koristi se u širokom spektru kozmetičkih proizvoda, uključujući proizvode za njegu lica i tijela, proizvode za zaštitu od sunca, proizvode za njegu kose, i šminku. Njegove adaptivne karakteristike čine ga prikladnim za različite tipove proizvoda, od laganih losiona do gušćih krema.
podloge, obojeni gelovi

  • proizvodi za zaštitu od sunca i njegu poslije sunčanja
  • maskare,
  • losioni za čišćenje
  • losioni za dječju kožuž
  • proizvodi za njegu kože
  • proizvodi sa termolabilnim ili pH-ovisnim aktivnim sastojcima
  • proizvodi za izbjeljivanje kože
  • proizvodi za samotamnjenje
  • izbjeljivanje
  • boje za kosu
  • gel-kreme, emulzije, gelovi itd.

Način upotrebe: Simulgel EG se može koristiti na hladno i uz vrlo lagano miješanje. Pogoduje izradi gelova, gel- krema i emulzija, neovisno o vrsti masne faze, prisustva otapala, eteričnih ulja ili pH vrijednosti. Zbog svoje sposobnosti ugušćivanja formulacija s visokim sadržajem otapala, odličan je odabir pri izradi gelova za mršavljenje, krema za učvrščivanje, gelova za kosu, maska, seruma i proizvoda bogatih eteričnim uljima. Emulgira do 40 % uljne faze i kompatibilan je s hemijskim UV filtrima i kationskim surfaktantima. Dobro podnosi duge faze miješanja i visoku temperaturu.

Emulzije: Dodaje se na kraju emulzijskog procesa pri visokoj temperaturi (70-75 °C) ili na samom početku u uljnu ili vodenu fazu.

Gel- kreme: Dodaje se bilo u uljnu ili vodenu fazu kreme, jer daje isti učinak u pogledu viskoznosti i teksture. Međutim, miješanje je potrebno izvoditi s manje je olakšan. Važno je prethodno provjeriti da masna faza ne sadrži jako hidrofilnu komponentu, jer bi mogla uzrokovati inverziju polimera, pa  je preporučljivo dodati je nakon Simulgela EG.

U emulzijama, kada Simulgel EG koristima kao ugušćivač i stabilizator, koncentracija mu je od 0,5-2 %, ovisno o prirodi ostalih sastojaka u pripravku. U gel- kremama, gdje ga koristimo kao jedini emulgator, koncentracije su 1- 5 %, također ovisno o ostalim sastojcima.

Preporučeno doziranje: 1-5 %

Skladištenje: Čuvati na hladnom mjestu, u dobro zatvorenim posudama, zaštićeno od svjetlosti.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100g, 30g, 500g, 50g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Simulgel EG”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije