+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Geogard 221

Geogard 221

Zemlja Porijekla:Njemačks,Lonza Ltd

Opis: Geogard 221 je eko konzervans širokog spektra. Sastavljen je od benzilalkohola (aromatični alkohol) (87%), dehidroksisirćetne kiseline (8%) i vode (5%). Predstavlja efikasnu zamijenu za parabene. Na svijetlosti je obojena tečnost, blagog mirisa. Rastvorljiv je u vodi, alkoholu, glikolima. Eko-sertifikovan (klasifikovan kao ekološki prihvatljiv materijal prema regulativi EU, prihvaćen i od strane Whole Foods).

INCI ime: Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Aqua.

Osobine: Efikasna zaštita širokog spektra u različitim vrstama proizvoda(kremama, losionima, tonicima, maskama za kosu, itd), protiv gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija, kvasnica i plesni (slabiji prema plesni). pH senzitivan, nejefikasniji na pH 3-6. Može se desiti da igubi djelovanje u prisustvu nejonskih supstanci.

Upotreba: Preporučena koncentracija je između 0.2-0.8%. U Brazilu i Evropi maksimalne koncentracije su 1.15% (nedozvoljeno u aerosolima). Efikasan u opsegu pH 2-6, može se inaktivirati odnosno prestati djelovati u prisustvu nejonskih supstanci i visoke pH. Kompatibilan sa praktično svim sirovinama( biljnim uljima, eteričnim uljima, emulgatorima, hidrolatima, gelovima itd) Može se direktno dodavati u formulaciju na temperaturi ispod 40°C. Geogard 221 je namijenjen samo za spoljašnju upotrebu.

Primjena: Sve vrste proizvoda za njegu kože i kose (uključujući emulzije, vodene i anhidrovane sisteme), proizvode za zaštitu od sunca, dekorativna kozmetika (šminka).

 

10.50 KM65.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Geogard 221 je prirodni konzervans širokog spektra koji predstavlja efikasnu zamjenu za parabene. Sastoji se od benzilalkohola, dehidroksisirćetne kiseline i vode. Ovo inovativno rješenje pruža zaštitu od gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija, kvasnica i plesni. Geogard 221 je transparentna tečnost blagog mirisa, rastvorljiva u vodi, alkoholu i glikolima.

Ovaj konzervans ima široku primjenu u različitim vrstama proizvoda za njegu kože i kose, uključujući kreme, losione, tonike, maske za kosu i mnoge druge. Zahvaljujući svojoj visokoj efikasnosti i sigurnosti, Geogard 221 predstavlja pouzdano rješenje za održavanje stabilnosti i kvalitete kozmetičkih proizvoda.

Inci naziv: Benzyl Alcohol, Dehydroacetic acid, Water

Osobine Geogarda 221: Efikasna zaštita širokog spektra: Ovaj eko konzervans pruža zaštitu od razvoja bakterija, gljivica i plesni u proizvodima. Njegova širokospektralna aktivnost osigurava da proizvodi ostanu svježi i sigurni za upotrebu.

pH senzitivan: Geogard 221 je najefikasniji u rasponu pH vrijednosti od 2 do 6. Važno je uzeti u obzir pH vrijednost proizvoda prilikom odabira koncentracije Geogarda 221.

Kompatibilnost sa sirovinama: Geogard 221 je kompatibilan sa svim vrstama sirovina koje se koriste u kozmetičkim formulacijama, uključujući biljna ulja, eterična ulja, emulgatore, hidrolate i gele. To omogućava fleksibilnost pri formuliranju proizvoda.

Način upotreba i doziranje: Preporučena koncentracija Geogarda 221 u kozmetičkim proizvodima kreće se od 0.2% do 0.8%. U Brazilu i Evropi, maksimalna dozvoljena koncentracija je 1.15%, dok nije dozvoljena upotreba u aerosolima. Važno je pridržavati se preporučenih koncentracija kako bi se osigurala efikasnost konzervansa. Geogard 221 se može direktno dodati u formulaciju na temperaturi ispod 40°C. Također je važno imati na umu da visoki pH vrijednosti i prisustvo nejonskih supstanci mogu smanjiti efikasnost Geogarda 221.

Eko Konzervans za Sigurnu i Efikasnu Zaštitu Proizvoda

Primjena Geogarda 221:

  • Može se koristiti u širokom spektru kozmetičkih proizvoda, uključujući:
  • Njega kose: Šamponi za njegu kose, regeneratori, maske za kosu.
  • Brijanje: Losioni, kreme, gelovi za brijanje.
  • Puderi: Beauty maske, make-up baze, kupke.
  • Njega očiju: Maskare, sjenila, eyelineri.
  • Njega tijela: Tekući sapuni, gelovi za tuširanje, losioni za tijelo.
  • Kreme i losioni: Hidratantne kreme, kreme za ruke i stopala.
  • Proizvodi za bebe: Blagi šamponi, regeneratori, kupke.
  • Proizvodi za zaštitu od sunca: Losioni, ulja, proizvodi za UV-zaštitu.
  • Geogard 221 je idealan konzervans za formulaciju različitih proizvoda u kozmetičkoj i parfemskoj industriji. Njegova općeprihvaćenost u regulatornom smislu olakšava distribuciju proizvoda širom svijeta.

Važne informacije o Geogardu 221: Siguran i pouzdan konzervans. Dehidrooctena kiselina (DHA) i benzil alkohol, koji su njegove komponente, imaju izvrstan toksikološki profil. Ove supstance nisu testirane na životinjama i nisu genetski modificirane. Geogard 221 također ne sadrži komponente životinjskog podrijetla, čineći ga pogodnim za veganske formulacije.

Zaključak: Geogard 221 je eko konzervans širokog spektra koji pruža efikasnu zaštitu od bakterija, gljivica i plesni u kozmetičkim proizvodima. Njegova kompatibilnost sa različitim sirovinama omogućava široku primjenu u različitim vrstama proizvoda za njegu kože i kose. Geogard 221 je odobren od strane ECOCERT-a kao sintetski konzervans prihvatljiv za upotrebu u ekološkoj i organskoj certificiranoj kozmetici.

 

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100ml, 500ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Geogard 221”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu