Geogard 221

10,50 KM65,90 KM

Zemlja Porijekla:Njemačks,Lonza Ltd

Opis: Geogard 221 je eko konzervans širokog spektra. Sastavljen je od benzilalkohola (aromatični alkohol) (87%), dehidroksisirćetne kiseline (8%) i vode (5%). Predstavlja efikasnu zamijenu za parabene. Na svijetlosti je obojena tečnost, blagog mirisa. Rastvorljiv je u vodi, alkoholu, glikolima. Eko-sertifikovan (klasifikovan kao ekološki prihvatljiv materijal prema regulativi EU, prihvaćen i od strane Whole Foods).

INCI ime: Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Aqua.

Osobine: Efikasna zaštita širokog spektra u različitim vrstama proizvoda(kremama, losionima, tonicima, maskama za kosu, itd), protiv gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija, kvasnica i plesni (slabiji prema plesni). pH senzitivan, nejefikasniji na pH 3-6. Može se desiti da igubi djelovanje u prisustvu nejonskih supstanci.

Upotreba: Preporučena koncentracija je između 0.2-0.8%. U Brazilu i Evropi maksimalne koncentracije su 1.15% (nedozvoljeno u aerosolima). Efikasan u opsegu pH 2-6, može se inaktivirati odnosno prestati djelovati u prisustvu nejonskih supstanci i visoke pH. Kompatibilan sa praktično svim sirovinama( biljnim uljima, eteričnim uljima, emulgatorima, hidrolatima, gelovima itd) Može se direktno dodavati u formulaciju na temperaturi ispod 40°C. Geogard 221 je namijenjen samo za spoljašnju upotrebu.

Primjeena: Sve vrste proizvoda za njegu kože i kose (uključujući emulzije, vodene i anhidrovane sisteme), proizvode za zaštitu od sunca, dekorativna kozmetika (šminka).

 

Description

Opis: Geogard 221 je eko konzervans širokog spektra koji predstavlja efikasnu zamjenu za parabene. Sastoji se od benzilalkohola, dehidroksisirćetne kiseline i vode. Ovo inovativno rješenje pruža zaštitu od gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija, kvasnica i plesni. Geogard 221 je transparentna tečnost blagog mirisa, rastvorljiva u vodi, alkoholu i glikolima.

Ovaj konzervans ima široku primjenu u različitim vrstama proizvoda za njegu kože i kose, uključujući kreme, losione, tonike, maske za kosu i mnoge druge. Zahvaljujući svojoj visokoj efikasnosti i sigurnosti, Geogard 221 predstavlja pouzdano rješenje za održavanje stabilnosti i kvalitete kozmetičkih proizvoda.

Osobine Geogarda 221: Efikasna zaštita širokog spektra: Ovaj eko konzervans pruža zaštitu od razvoja bakterija, gljivica i plesni u proizvodima. Njegova širokospektralna aktivnost osigurava da proizvodi ostanu svježi i sigurni za upotrebu.

pH senzitivan: Geogard 221 je najefikasniji u rasponu pH vrijednosti od 2 do 6. Važno je uzeti u obzir pH vrijednost proizvoda prilikom odabira koncentracije Geogarda 221.

Kompatibilnost sa sirovinama: Geogard 221 je kompatibilan sa svim vrstama sirovina koje se koriste u kozmetičkim formulacijama, uključujući biljna ulja, eterična ulja, emulgatore, hidrolate i gele. To omogućava fleksibilnost pri formuliranju proizvoda.

Način upotreba i doziranje: Preporučena koncentracija Geogarda 221 u kozmetičkim proizvodima kreće se od 0.2% do 0.8%. U Brazilu i Evropi, maksimalna dozvoljena koncentracija je 1.15%, dok nije dozvoljena upotreba u aerosolima. Važno je pridržavati se preporučenih koncentracija kako bi se osigurala efikasnost konzervansa. Geogard 221 se može direktno dodati u formulaciju na temperaturi ispod 40°C. Također je važno imati na umu da visoki pH vrijednosti i prisustvo nejonskih supstanci mogu smanjiti efikasnost Geogarda 221.

Eko Konzervans za Sigurnu i Efikasnu Zaštitu Proizvoda

Primjena Geogarda 221:

 • Može se koristiti u širokom spektru kozmetičkih proizvoda, uključujući:
 • Njega kose: Šamponi za njegu kose, regeneratori, maske za kosu.
 • Brijanje: Losioni, kreme, gelovi za brijanje.
 • Puderi: Beauty maske, make-up baze, kupke.
 • Njega očiju: Maskare, sjenila, eyelineri.
 • Njega tijela: Tekući sapuni, gelovi za tuširanje, losioni za tijelo.
 • Kreme i losioni: Hidratantne kreme, kreme za ruke i stopala.
 • Proizvodi za bebe: Blagi šamponi, regeneratori, kupke.
 • Proizvodi za zaštitu od sunca: Losioni, ulja, proizvodi za UV-zaštitu.
 • Geogard 221 je idealan konzervans za formulaciju različitih proizvoda u kozmetičkoj i parfemskoj industriji. Njegova općeprihvaćenost u regulatornom smislu olakšava distribuciju proizvoda širom svijeta.

Važne informacije o Geogardu 221: Siguran i pouzdan konzervans. Dehidrooctena kiselina (DHA) i benzil alkohol, koji su njegove komponente, imaju izvrstan toksikološki profil. Ove supstance nisu testirane na životinjama i nisu genetski modificirane. Geogard 221 također ne sadrži komponente životinjskog podrijetla, čineći ga pogodnim za veganske formulacije.

Zaključak: Geogard 221 je eko konzervans širokog spektra koji pruža efikasnu zaštitu od bakterija, gljivica i plesni u kozmetičkim proizvodima. Njegova kompatibilnost sa različitim sirovinama omogućava široku primjenu u različitim vrstama proizvoda za njegu kože i kose. Geogard 221 je odobren od strane ECOCERT-a kao sintetski konzervans prihvatljiv za upotrebu u ekološkoj i organskoj certificiranoj kozmetici.

 

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

 • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

 • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

50ml, 100ml, 500ml