+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Cera Alba – Bijeli vosak (Pčeliji) – Kahlwax

Cera Alba – Bijeli vosak (Pčeliji) – Kahlwax

Cera alba je je prirodni vosak koji izlučuju pčele i od njega grade saće. Očišćen i izbijeljen u trgovinama se prodaje pod imenom Cera Alba.

Cera alba je prirodni proizvod koji luče pčele radilice, a zatim se rafiniše blagim procesima koji koriste samo vodu i filtraciju. Kontroliše termičku stabilnost i može se lako emulzifikovati, dispergovati ili saponifikovati. Ima restrukturirajuća i umirujuća svojstva i pomaže u zaštiti kože od spoljnih utjecaja.

4.50 KM36.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Cera alba ili pčelinji vosak je prirodni vosak koji izlučuju pčele i koriste ga za izgradnju saća. Ovaj vosak se nakon procesa čišćenja i izbjeljivanja prodaje u trgovinama pod nazivom Cera Alba. Pčelinji vosak se također naziva i pčelinjim voskom ili pčelinjim voskom.Cera Alba je prirodni proizvod koji proizvode pčele radilice. Nakon što ga pčele izluče, vosak se rafinira kroz blage procese koji uključuju samo vodu i filtraciju. Ovaj prirodni proizvod ima visoku termičku stabilnost i može se lako emulzificirati, dispergirati ili saponificirati. Također posjeduje svojstva restrukturiranja i umirivanja, te pomaže u zaštiti kože od štetnih vanjskih utjecaja.

Svojstva i upotreba pčelinjeg voska u kozmetičkim proizvodima

Upotreba u kozmetici: Pčelinji vosak, odnosno Cera Alba, ima razne koristi u kozmetici. On djeluje kao emolijens, što znači da omekšava i hidratizira kožu. Također formira zaštitni film na koži koji pomaže zadržavanju vlage. Vosak također kontrolira viskoznost kozmetičkih proizvoda i poboljšava konzistenciju. Ove karakteristike čine ga popularnim sastojkom u raznim kozmetičkim proizvodima. Pčelinji vosak se često koristi u formulaciji karmina, maskara, proizvoda za oči i usne.

Također se može naći u emulzijama za tijelo, melemima, voskovima za depilaciju i proizvodima za oblikovanje kose. Zahvaljujući svojoj termičkoj stabilnosti, pčelinji vosak se često koristi i u kremama i emulzijama za sunčanje, pružajući zaštitu od sunčevih zraka.

Osim u kozmetici, pčelinji vosak se koristi i u drugim industrijama. Na primjer, često se koristi u proizvodnji svijeća zbog svoje sposobnosti dugotrajnog izgaranja. Također se koristi u prehrambenoj industriji kao premaz za voće i povrće, kako bi se produžio njihov rok trajanja.Ukratko, pčelinji vosak ili Cera Alba je prirodni proizvod koji luče pčele radilice i koji se koristi u kozmetici i drugim industrijama. Ovaj vosak ima svojstva restrukturiranja i umirivanja, te pomaže u zaštiti kože od vanjskih utjecaja. Koristi se u raznim kozmetičkim proizvodima kao emolijens, stabilizator i konzistencijski agens. Također se koristi i u proizvodnji svijeća

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000g, 100g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Cera Alba – Bijeli vosak (Pčeliji) – Kahlwax”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije