Cera Alba – Bijeli vosak (Pčeliji)

4,50 KM36,90 KM

Pčelinji vosak je prirodni vosak koji izlučuju pčele i od njega grade saće. Očišćen i izbijeljen u trgovinama se prodaje pod imenom Cera Alba.

Cera alba je prirodni proizvod koji luče pčele radilice, a zatim se rafiniše blagim procesima koji koriste samo vodu i filtraciju. Kontroliše termičku stabilnost i može se lako emulzifikovati, dispergovati ili saponifikovati. Ima restrukturirajuća i umirujuća svojstva i pomaže u zaštiti kože od spoljnih utjecaja.

Description

Opis: Cera alba ili pčelinji vosak je prirodni vosak koji izlučuju pčele i koriste ga za izgradnju saća. Ovaj vosak se nakon procesa čišćenja i izbjeljivanja prodaje u trgovinama pod nazivom Cera Alba. Pčelinji vosak se također naziva i pčelinjim voskom ili pčelinjim voskom.Cera Alba je prirodni proizvod koji proizvode pčele radilice. Nakon što ga pčele izluče, vosak se rafinira kroz blage procese koji uključuju samo vodu i filtraciju. Ovaj prirodni proizvod ima visoku termičku stabilnost i može se lako emulzificirati, dispergirati ili saponificirati. Također posjeduje svojstva restrukturiranja i umirivanja, te pomaže u zaštiti kože od štetnih vanjskih utjecaja.

Svojstva i upotreba pčelinjeg voska u kozmetičkim proizvodima

Upotreba u kozmetici: Pčelinji vosak, odnosno Cera Alba, ima razne koristi u kozmetici. On djeluje kao emolijens, što znači da omekšava i hidratizira kožu. Također formira zaštitni film na koži koji pomaže zadržavanju vlage. Vosak također kontrolira viskoznost kozmetičkih proizvoda i poboljšava konzistenciju. Ove karakteristike čine ga popularnim sastojkom u raznim kozmetičkim proizvodima. Pčelinji vosak se često koristi u formulaciji karmina, maskara, proizvoda za oči i usne. Također se može naći u emulzijama za tijelo, melemima, voskovima za depilaciju i proizvodima za oblikovanje kose. Zahvaljujući svojoj termičkoj stabilnosti, pčelinji vosak se često koristi i u kremama i emulzijama za sunčanje, pružajući zaštitu od sunčevih zraka.

Osim u kozmetici, pčelinji vosak se koristi i u drugim industrijama. Na primjer, često se koristi u proizvodnji svijeća zbog svoje sposobnosti dugotrajnog izgaranja. Također se koristi u prehrambenoj industriji kao premaz za voće i povrće, kako bi se produžio njihov rok trajanja.Ukratko, pčelinji vosak ili Cera Alba je prirodni proizvod koji luče pčele radilice i koji se koristi u kozmetici i drugim industrijama. Ovaj vosak ima svojstva restrukturiranja i umirivanja, te pomaže u zaštiti kože od vanjskih utjecaja. Koristi se u raznim kozmetičkim proizvodima kao emolijens, stabilizator i konzistencijski agens. Također se koristi i u proizvodnji svijeća

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

100g, 500g, 1000g