recept za balzam za usne, balzam za usne

U ovom čanku ćemo Vam predstaviti recept za balzam za usne. Prirodni balzam za usne je nezamjenjiv saveznik u svakodnevnoj njezi usana. Izrađen od pažljivo odabranih prirodnih sastojaka, ovaj balzam pruža hidrataciju, zaštitu i osjećaj mekoće. U nastavku ćemo detaljno opisati postupak pravljenja prirodnog balzama za usne, koristeći osnovnu recepturu koja kombinira ulje jojobe, shea maslac, pčelinji vosak (cera alba), eterična ulja i CO2 ekstrakt ruzmarina

Recept za balzam za usne
SastojciKoličina
Ulje jojobe45,5g
Shea butter40g
Pčeliji vosak(cera alba)12g
Eterično ulje(najčešće narandže)0,2g
CO2 ekstrakt ruzmarina0,2g
Postupak i način izrade:

Priprema Sastojaka: Počnite tako da pažljivo izmjerite svaki sastojak prema navedenoj recepturi. Imajte sve spremno i pri ruci prije nego što krenete sa samim procesom.

Zagrijavanje na Vodenoj Kupelji: Stavite odgovarajuću posudu na vodenu kupelj. Prvo ulijte ulje jojobe u posudu i blago ga zagrijte. Nakon što se ulje jojobe zagrije, dodajte shea maslac i lagano miješajte dok se potpuno ne otopi.

Dodavanje Pčelinjeg Voska: Nakon što se shea maslac otopi, dodajte pčelinji vosak (cera alba) i nastavite miješati dok se potpuno ne otopi.

Dodavanje Eteričnih Ulja: Sada je vrijeme da dodate eterična ulja koja će vašem balzamu dati karakterističnu aromu. Eterična ulja dodajte lagano i pažljivo miješajte.

CO2 Ekstrakt Ruzmarina: Nakon što su svi sastojci potpuno integrirani, dodajte CO2 ekstrakt ruzmarina kao prirodni antioksidans koji će pomoći produžiti trajnost balzama.

Miješanje: Nastavite miješati smjesu dok se CO2 ekstrakt ruzmarina potpuno ne otopi i dok eterična ulja ne budu ravnomjerno raspoređena. Skinite posudu s vodene kupelji.

Transfer u Ambalažu: Prelijte pripremljenu smjesu u odgovarajuću ambalažu za balzam. Ostavite balzam da se ohladi i stvrdne dok ne dobije željenu teksturu.

Kvalitet i Sigurnost: Nabavite sirovine za Vaš prirodni balzam

Ova osnovna receptura može biti prilagođena prema vašim preferencama. Umjesto ulja jojobe, možete koristiti npr. ulje kokosa ili druga biljna ulja. Također, kombinacija eteričnih ulja može se prilagoditi kako bi se postigao željeni miris. Ako želite praviti balzam za ispucale usne, dodavanje CO2 ekstrakta nevena može dodatno pojačati njegova umirujuća svojstva.

Ukoliko želite izraditi svoj prirodni balzam za usne, navedene sastojke i mnoge druge sirovine za izradu kozmetičkih preparata možete pronaći na našem web shopu volimoprirodno.net. Izrađujući balzam za usne kod kuće, ne samo da dobijate proizvod prilagođen vašim potrebama, već i uživate u kreativnom procesu izrade vlastitih prirodnih proizvoda.

Sve za izradu balzama za usne – Napravi sam BOX

32,90 KM

BOX sadži: Ulje jojobe 50ml Shea butter 100g Cera alba (pčeiji vosak) 100g Eterično ulje narandže 10ml CO2 ekstrat ruzmarina 10ml Stik za balzam za usne bijeli 5x

Category: