Vitamin E – Tocopheryl Acetate

4,90 KM28,50 KM

Pod pojmom tokoferol podrazumijevaju se različiti derivati vitamina E. Djeluje kao jaki antioksidans i štiti stanice. U većim ili manjim količinama nalazi se u biljnim uljima, što ga čini najboljom biljnom zaštitom od oksidacije. Osim toga, tokoferol veže vlagu u rožnatom sloju kože.

SKU: N/A Categories: , Tag:

Description

Opis: Vitamin E, takođe poznat kao tokoferol, ima moćna antioksidativna svojstva koja ga čine neprocjenjivim saveznikom u očuvanju kvalitete mnogih kozmetičkih proizvoda. Ovaj čarobni vitamin štiti proizvode od oksidacije i kvarenja, produžavajući im rok trajanja i osiguravajući da zadrže svoju efikasnost i svježinu. Otkrijmo zašto je vitamin E tako važan i kako igra ključnu ulogu u očuvanju proizvoda za njegu kože.

Inci naziv: DL-α-Tocopherol acetate

Antioksidativna moć vitamina E

Antioksidansi su supstance koje neutraliziraju slobodne radikale, reaktivne molekule koji mogu oštetiti ćelije i tkiva. Slobodni radikali nastaju pod utjecajem različitih faktora, uključujući sunčevu svjetlost, zagađenje, pušenje i stres. Kada se proizvodi za njegu kože izlože ovim slobodnim radikalima, oni mogu promijeniti svojstva proizvoda, smanjiti njihovu efikasnost ili uzrokovati kvarenje.

Vitamin E je snažan antioksidans koji reagira s slobodnim radikalima i sprječava njihovu štetu. Kada je dodan u kozmetičke proizvode, vitamin E postaje prva linija odbrane protiv oksidacije i propadanja proizvoda.

Produljenje roka trajanja proizvoda

Jedan od najvećih izazova s kojima se suočavaju proizvođači kozmetičkih proizvoda je očuvanje svježine i kvalitete proizvoda tokom njihovog skladištenja i upotrebe. Oksidacija može uzrokovati promjene u mirisu, teksturi i boji proizvoda, što ih čini manje privlačnim i manje učinkovitim. Upravo ovdje dolazi do izražaja uloga vitamina E.

Dodavanjem vitamina E u formulaciju, proizvodi za njegu kože postaju otporniji na oksidaciju. Vitamin E štiti aktivne sastojke i očuva njihovu snagu i stabilnost, osiguravajući da proizvodi zadrže svoje blagodati tokom cijelog roka trajanja.

Raznolikost primjene vitamina E u kremama, losionima, serumima i drugim proizvodima za njegu kože i kose

Raznovrsnost primjene

Vitamin E može se koristiti u različitim kozmetičkim proizvodima, uključujući kreme, losione, serume, balzame za usne, ulja i šampone. Njegova svestranost čini ga dragocjenim sastojkom u različitim proizvodima za njegu kože, kose i tijela.

Važno za potrošače i proizvođače

Za potrošače, proizvodi obogaćeni vitaminom E pružaju više od običnih proizvoda. Njegova antioksidativna svojstva pomažu u očuvanju ljepote i zdravlja kože, sprječavajući oštećenja izazvana okolišnim agresorima.

Za proizvođače, upotreba vitamina E kao sastojka pruža konkurentsku prednost. Proizvodi koji su stabilniji i imaju duži rok trajanja privlače više potrošača i ostavljaju pozitivan dojam o brendu.

Doziranje: 

Doziranje vitamina E u kozmetičkim proizvodima može varirati ovisno o vrsti proizvoda i njegovoj namjeni. Uobičajeno doziranje vitamina E u kozmetičkim formulacijama kreće se od 0,1% do 5%. Važno je napomenuti da ovo može biti samo općenita smjernica, jer svaki proizvod ima svoje specifične zahtjeve i ciljeve formulacije.

Neki proizvodi, poput krema za lice i tijelo, seruma i losiona, obično sadrže više vitamina E u većim koncentracijama (npr. oko 1% do 5%). Ovo je zbog potrebe za većom antioksidativnom zaštitom i hidratacijom koju vitamin E može pružiti.

S druge strane, proizvodi kao što su balzami za usne, šamponi i gelovi za tuširanje mogu sadržavati niže koncentracije vitamina E (npr. oko 0,1% do 1%), budući da se njihova glavna svrha može razlikovati od onih proizvoda s većom hidratacijskom potrebom.

Tokoferol – Univerzalni saveznik za ljepšu kožu
  • Anti-age svojstva: Tokoferol igra ključnu ulogu u prevenciji nastanka bora. Smanjuje lipidnu peroksidaciju ćelijskih membrana i neutralizira slobodne radikale, čime sprečava oštećenja izazvana UV zračenjem i starenjem kože.
  • Zaštita od UV zračenja: Tokoferol pomaže u zaštiti kože od štetnih UV zraka, smanjujući štetne efekte sunčevog zračenja i minimizirajući rizik od opekotina.
  • Anti-upalna svojstva: Zahvaljujući svojim umirujućim svojstvima, tokoferol može smanjiti upale na koži i ublažiti iritacije.
  • Hidratacija i poboljšana mikrocirkulacija: Tokoferol ima sposobnost povećanja sadržaja vlage u koži te poboljšava mikrocirkulaciju, što rezultira blistavijom i zdravijom kožom.

Zaključak

Vitamin E je nezamjenjivi igrač u kozmetičkoj industriji zahvaljujući svojim snažnim antioksidativnim svojstvima. Njegova uloga u sprječavanju oksidacije i kvarenja kozmetičkih proizvoda osigurava da proizvodi zadrže svoju svježinu, učinkovitost i kvalitetu. Bez sumnje, vitamin E je tajni sastojak koji čini proizvode za njegu kože još učinkovitijima i pruža potrošačima ljepotu i njegu koju zaslužuju.

 

 

 

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml, 50ml, 100ml