+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Talk

Talk

Talk prah je prirodni mineralni prah koji se sastoji od magnezijuma, silicijuma, kalcijuma i kiseonika, a karakteriše ga blago zemljani miris. Njegova osobina da bude prah bele boje s optimalno raspoređenim česticama čini ga dragocjenim sastojkom u kozmetičkoj industriji. Srednja veličina čestica talka iznosi oko 5,5 mikrona, čime se postiže visoka efikasnost i fina tekstura u kozmetičkim proizvodima. Ovaj mineral je nerastvorljiv u vodi, alkoholima i uljima, što mu daje posebne karakteristike i široku primjenu u kozmetici.

4.90 KM8.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Talk prah je prirodni mineralni prah koji se sastoji od magnezijuma, silicijuma, kalcijuma i kiseonika, a karakteriše ga blago zemljani miris. Njegova osobina da bude prah bele boje s optimalno raspoređenim česticama čini ga dragocjenim sastojkom u kozmetičkoj industriji. Srednja veličina čestica talka iznosi oko 5,5 mikrona, čime se postiže visoka efikasnost i fina tekstura u kozmetičkim proizvodima. Ovaj mineral je nerastvorljiv u vodi, alkoholima i uljima, što mu daje posebne karakteristike i široku primjenu u kozmetici.

Inci naziv: Talc

Benefiti: Talk prah nudi niz benefita za kožu i kosu, čineći ga popularnim sastojkom u raznim kozmetičkim proizvodima. Njegova izvanredna apsorpcijska svojstva omogućavaju mu upijanje viška vlage i masnoće na koži, što rezultira mat izgledom i kontrolom sjaja. Osim toga, talk prah omekšava i zaglađuje površinu kože, čineći je mekom i svilenkastom. Pomaže u smanjenju vidljivosti finih linija, bora i pora, pružajući koži ujednačen izgled.

Važno je napomenuti da je talk prah nekomedogen, što znači da ne zapušava pore. To ga čini posebno prikladnim za osobe sa sklonom aknama, jer pomaže u spriječavanju pojave bubuljica i iritacija na koži. Također se često koristi radi smanjenja trenja i iritacije na područjima gdje se koža trlja o kožu, poput unutrašnjih strana butina ili ispod pazuha, čime se spriječava nelagodnost i iritacija.

Upotreba u kozmetici: U svijetu kozmetike, talk prah je neprocjenjiv sastojak u mnogim proizvodima. Često se koristi kao puder za fiksiranje šminke, osiguravajući dugotrajnost i matiranje. Također se dodaje u razne kozmetičke proizvode kao što su puderi, rumenila, sjenila za oči i bronzeri kako bi se poboljšala njihova tekstura i nanošenje. Talk prah pomaže u postizanju željenog mat ili polu-mat završnog izgleda proizvoda te olakšava nanošenje i blendanje.

Primjena i doziranje: Kao negelirajući ugušćivač, talk prah je ključni sastojak u proizvodima kao što su puderi za tijelo, puderi za lice i suhi šamponi. Njegova sposobnost apsorpcije viška vlage i ulja čini ga nezamijenjivim u održavanju suhe i sviježe kože ili kose. Talk se često koristi u koncentracijama od 2 do 10% kako bi pružio svoje prednosti.

Važno je napomenuti da talk prah potiče iz mineralizirane gline i prolazi kroz proces pročišćavanja kako bi se odvojio od drugih minerala. Kako bi se eliminisao potencijalni rizik od mikrobiološke kontaminacije, talk se sterilizuje jonizujućim zračenjem, poput gama zračenja. Na ovaj način se osigurava kvaliteta i bezbjednost proizvoda koji sadrže talk prah.

 

 

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Talk”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije