+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Kamfor kristal

Kamfor kristal

Kamfor u kristalu djeluje kao blagi lokalni anestetik i antimikrobna materija. Efektan je kod probavnih tegoba, a pomaže u prevenciji i liječenju dijareje ili gastroenteritisa. Koristi se i za masažu ili za obloge u slučajevima otoka ili upala, i pomaže kod bolnih mišića i zglobova kao i neuralgije i reumatskih bolova. Olakšava simptome prehlade i gripa, ublažavajući kašalj i otvarajući disajne puteve.

13.50 KM89.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Kamfor kristal se pravi od kamforovog drveta starijeg od 50 godina, velikog zimzelenog stabla koji raste u Aziji. Koristi se za masažu ili za obloge u slučajevima otoka ili upala, i pomaže kod bolnih promjena mišića i zglobova kao i neuralgije i reumatskih bolova. Nikada se ne nanosi na otvorene rane zbog mogućnosti povećanja nivoa toksina u krvi, a ne preporučuje se ni trudnicama, dojiljama i maloj djeci.Kamfor se upotrebljava u obliku rastvora i krema za utrljavanje kod reumatskih bolova, mialgija, neuralgija. Glavna djelovanja kamfora su iritantno i antiseptično.

Inci naziv: Camphor synthetic 

Djelovanje: Kamfor u kristalu djeluje kao blagi lokalni anestetik i antimikrobna materija. Efektan je kod probavnih tegoba, a pomaže u prevenciji i liječenju dijareje ili gastroenteritisa. Koristi se i za masažu ili za obloge u slučajevima otoka ili upala, i pomaže kod bolnih mišića i zglobova kao i neuralgije i reumatskih bolova. Olakšava simptome prehlade i gripa, ublažavajući kašalj i otvarajući disajne puteve. Djeluje i kod nervnih poremećaja kao tretman kod grčeva, epilepsije i mišićnih kontrakcija. Korisno je dezifekciono sredstvo, insekticid i germicid, pa se može koristiti za pročišćavanje vode, za odbijanje insekata u vazduhu ili namirnicama.

Sa ovim svojstvima odlično djeluje i u kremama, losionima ili vodi za dezinfikovanje bakterijskih i gljivičnih infekcija na koži, kao i u liječenju dermatitisa, akni i ožiljaka. Rastvara se u masnim uljima, eteričnim uljima i etanolu.

Upotreba u kozmetici i farmaciji: U kozmetici, kamfor kristal se često koristi kao sastojak u raznim proizvodima za njegu kože i kose. Njegova svojstva uključuju osvježavajući efekt i sposobnost poticanja cirkulacije krvi, što ga čini popularnim sastojkom u proizvodima za masažu i tretmane za uklanjanje umora i napetosti mišića. Također se može naći u balzamima za usne, losionima za tijelo i proizvodima za ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima.

U farmaceutskoj industriji, kamfor kristal često se koristi u pripravcima za ublažavanje simptoma prehlade i kašlja. Njegova sposobnost poticanja osjećaja hlađenja na koži i otvaranja dišnih putova čini ga korisnim sastojkom u balzamima i mastima za prsa, kao i inhalatorima i kapi za nos. Kamfor kristal također ima antiseptička svojstva, što ga čini dodatno vrijednim za primjenu u farmaceutskim proizvodima. Kamfor također umiruje svrab, daje omekšavajući i hladeći efekat.

Doziranje: srednja koncentracija 10%

 

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000g, 100g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Kamfor kristal”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije