Eterično ulje Eukaliptus limunski (Eucalyptus citriodora)

10,90 KM

Sa uskim listovima, bijelim cvjetovima sa mnogo prašnika i drvenastim polukružnim plodom, limunski eukaliptus sa Madagaskara ili Vijetnama daje mnogo  eteričnog ulja koje pruža brzi učinak  olakšanja za mnoge upalne procese. Liječenje je jako učinkovito,  a  kretanjem će te za sobom ostavljati «neizbrisiv» mirisni trag.

SKU: N/A Category:

Description

Opis: Sa uskim listovima, bijelim cvjetovima sa mnogo prašnika i drvenastim polukružnim plodom, limunski eukaliptus sa Madagaskara ili Vijetnama daje mnogo  eteričnog ulja koje pruža brzi učinak  olakšanja za mnoge upalne procese. Liječenje je jako učinkovito,  a  kretanjem će te za sobom ostavljati «neizbrisiv» mirisni trag.

Glavna svojstva: Učinkovit antispazmolitik* snažno protuupalno djelovanje* analgetik, umiruje kožu* fungicid* hipotenziv* repelent protiv komaraca. Zbog lipolitičkog djelovanja čest je sastojak u preparatima za tretiranje celulita, a zbog analgetičkog, protuupalnog i blago spazmolitičkog neizostavan je u terapijama artritisa i artroza. Često se nalaz i u mješavinama za bolne i ukočene mišiće. Za kožne gljivične infekcije učinkovita je 5% mješavina u nekom biljnom ulju (najbolje u biljnom ulju tamanu).

Tradicionalne indikacije:

– rosacea, svrab +++

– hipertenzija, perikarditis +++

– cistitis, vaginitis, leukoreja +++

– artritis, tendinitis, išijas ++++

– gljivična infekcija stopala, kožne gljivične infekcije +++

– repelent  protiv  komaraca i uboda kukaca +++

Korisne informacije:

Ne preporučuje se u prva 3 mjeseca trudnoće

Aromatske  tvari: citronelal, citronelol, isopulegol

Dio koji se destilira : listovi

+ : savjetuje se

++ & +++ : preporučuje se

++++&+++++ : jako preporučljivo

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml