Vetiver (Vetiveria zizanoides) BIO eterično ulje Oshadhi

21,90 KM

Ovo je eterično ulje vrlo popularno u izradi parfema kao fiksativ mirisa. Njegov duboki, senzualan i zemljani miris čini ga uljem prvog izbora u sastavu parfema.

SKU: N/A Category:

Description

Opis: Eterično ulje vetiver je poznato po svom umirujućem djelovanju, zbog čega ga nazivaju “uljem mira”. Ovo ulje ima blagotvoran učinak na središnji živčani sistem, pružajući smirenost i opuštanje. No, osim svojih umirujućih svojstava, vetiver ima i neke fiziološke stimulativne učinke. On potiče rad određenih egzokrinih žlijezda, poput egzokrinog dijela gušterače, te djeluje kao imunomodulator.

Kombinacija vetivera s drugim odgovarajućim uljima, poput čempresa, pačulija i cedra, može biti korisna za poticanje arterijske i venske cirkulacije. To se može postići kroz masažu ili lokalno nanošenje ulja na određena područja tijela, ali ne zaboravite da je eterična ulja neophodno razrijediti u nekom biljnom ulju kao npr. ulje lješnika Ova kombinacija ulja potiče protok krvi i pomaže u održavanju zdrave cirkulacije.

Osim svojih terapeutskih svojstava, eterično ulje vetivera ima i široku primjenu u parfemskoj industriji. Njegov duboki, senzualan i zemljani miris čini ga idealnim fiksativom mirisa u sastavu parfema. Vetiver je često korišten kao bazna nota koja pruža stabilnost i dubinu mirisnim kompozicijama. Njegova izražajnost čini ga omiljenim među kreatorima parfema i ljubiteljima prirodnih mirisa.

Sve ove karakteristike čine eterično ulje vetivera vrlo popularnim i cijenjenim u svijetu aromaterapije i parfemske industrije. Njegova višestruka primjena kao umirujućeg sredstva, stimulatora cirkulacije i fiksativa mirisa čini ga dragocjenim sastojkom. Bez obzira da li se koristi za opuštanje i balansiranje živčanog sustava ili za kreiranje slojevitih mirisnih kompozicija, vetiver je eterično ulje koje privlači pažnju i pruža mnoge blagodati. Ukoliko želite iskusiti njegove prednosti, razmislite o uključivanju eteričnog ulja vetivera u svoju rutinu njegu ili uživajte u njegovom senzualnom mirisu kroz odabir parfema koji ga sadrži.

Važne napomene:

Prije upotrebe eteričnog ulja na koži važno je provesti test osjetljivosti kako biste se uvjerili da niste alergični na neku od njegovih sastavnica. Ovaj jednostavan test pomaže u identifikaciji mogućih nepoželjnih reakcija prije nego što nanesete eterično ulje na veće područje kože. Ako nemate nikakve reakcije na test osjetljivosti, možete sigurno koristiti odabrano eterično ulje na koži. Međutim, uvijek se preporučuje razrjeđivanje eteričnih ulja prije nanošenja na kožu kako bi se izbjegla iritacija ili preosjetljivost. Ne koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja kao ni za djecu ispod 5 godina starosti.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

5ml