+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Akcija!

Vetiver (Vetiveria zizanoides) BIO eterično ulje Oshadhi 5ml

Vetiver (Vetiveria zizanoides) BIO eterično ulje Oshadhi 5ml

Ovo je eterično ulje vrlo popularno u izradi parfema kao fiksativ mirisa. Njegov duboki, senzualan i zemljani miris čini ga uljem prvog izbora u sastavu parfema.

17.50 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Eterično ulje vetiver je poznato po svom umirujućem djelovanju, zbog čega ga nazivaju “uljem mira”. Ovo ulje ima blagotvoran učinak na središnji živčani sistem, pružajući smirenost i opuštanje. No, osim svojih umirujućih svojstava, vetiver ima i neke fiziološke stimulativne učinke. On potiče rad određenih egzokrinih žlijezda, poput egzokrinog dijela gušterače, te djeluje kao imunomodulator.

Kombinacija vetivera s drugim odgovarajućim uljima, poput čempresa, pačulija i cedra, može biti korisna za poticanje arterijske i venske cirkulacije. To se može postići kroz masažu ili lokalno nanošenje ulja na određena područja tijela, ali ne zaboravite da je eterična ulja neophodno razrijediti u nekom biljnom ulju kao npr. ulje lješnika Ova kombinacija ulja potiče protok krvi i pomaže u održavanju zdrave cirkulacije.

Osim svojih terapeutskih svojstava, eterično ulje vetivera ima i široku primjenu u parfemskoj industriji. Njegov duboki, senzualan i zemljani miris čini ga idealnim fiksativom mirisa u sastavu parfema. Vetiver je često korišten kao bazna nota koja pruža stabilnost i dubinu mirisnim kompozicijama. Njegova izražajnost čini ga omiljenim među kreatorima parfema i ljubiteljima prirodnih mirisa.

Sve ove karakteristike čine eterično ulje vetivera vrlo popularnim i cijenjenim u svijetu aromaterapije i parfemske industrije. Njegova višestruka primjena kao umirujućeg sredstva, stimulatora cirkulacije i fiksativa mirisa čini ga dragocjenim sastojkom. Bez obzira da li se koristi za opuštanje i balansiranje živčanog sustava ili za kreiranje slojevitih mirisnih kompozicija, vetiver je eterično ulje koje privlači pažnju i pruža mnoge blagodati. Ukoliko želite iskusiti njegove prednosti, razmislite o uključivanju eteričnog ulja vetivera u svoju rutinu njegu ili uživajte u njegovom senzualnom mirisu kroz odabir parfema koji ga sadrži.

Važne napomene:

Prije upotrebe eteričnog ulja na koži važno je provesti test osjetljivosti kako biste se uvjerili da niste alergični na neku od njegovih sastavnica. Ovaj jednostavan test pomaže u identifikaciji mogućih nepoželjnih reakcija prije nego što nanesete eterično ulje na veće područje kože. Ako nemate nikakve reakcije na test osjetljivosti, možete sigurno koristiti odabrano eterično ulje na koži. Međutim, uvijek se preporučuje razrjeđivanje eteričnih ulja prije nanošenja na kožu kako bi se izbjegla iritacija ili preosjetljivost. Ne koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja kao ni za djecu ispod 5 godina starosti.

Dodatne informacije

Veličina

5ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Vetiver (Vetiveria zizanoides) BIO eterično ulje Oshadhi 5ml”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije