Lanolin – Cera Lanae

6,50 KM51,05 KM

Lanolin je gusta žuto-smeđa masna ljepljiva materija dobivena iz ovčije vune. Lanolin ima veliku primjenu u kozmetičko – farmaceutske svrhe za pravljenje podloga i ljekovitih masti. U kozmetici ima primjenu za masne, polumsne kreme, a najviše se koristi u dječijoj kozmetici.

Description

Emulgator za emulzije tipa V/U, za izradu balzama za usne, supozitorija, dječjih krema i losiona.

Opis: Lanolin je masnoća životinjskog porijekla koja se dobiva iz vune ovaca. Njegova gusto-žuta masna tekstura često ga svrstava u emulgatore tipa VU (voda-ulje), čime je omogućeno njegovo uspiješno inkorporiranje u širok spektar kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda. Lanolin se odlikuje svojom sposobnošću zadržavanja vlage u koži, čineći je mekom i hidriranom. Struktura tekućih kristala koje formira lanolin omogućava izradu stabilnih emulzija, čineći ga ključnim sastojkom u proizvodima za njegu kože.

Inci naziv: Anhydrous Cera Lanae

Karakteristike i Doziranje: Lanolin je karakteriziran svojstvima kao što su visoka sposobnost zadržavanja vlage i emulgatorska funkcionalnost. Njegova tačka taljenja, koja iznosi otprilike 40°C, olakšava proces formulacije, jer se lanolin lako topli i inkorporira u pripravke. Kada se koristi u emulzijama, preporučeno doziranje varira u zavisnosti od namjene proizvoda. Za izradu lanolinskih krema, optimalno je dodati lanolin u koncentraciji do 35%, dok se za masti i paste preporučuje doziranje od 10-20%.

Upotreba u Kozmetici: Lanolin ima široku primjenu u kozmetici, pružajući brojne koristi za kožu. Njegova sposobnost hidratacije čini ga posebno korisnim za suhu kožu, atopičare i dijecu. Lanolin uspješno vezuje vodu, do 25-30% u odnosu na svoju masu, čime se postiže dubinska hidratacija i očuvanje zaštitne barijere kože. Emulzijska svojstva lanolina omogućavaju formiranje stabilnih emulzija tipa VU, koje su posebno pogodne za izradu kreme za ruke, losiona, balzama za usne i dječje kozmetike. Ova svojstva omogućavaju optimalno sjedinjavanje vodenih i masnih faza, osiguravajući homogenost i stabilnost proizvoda.

Lanolin: Veoma važna sirovina u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji

Lanolin također igra ključnu ulogu u stvaranju emulzijskih sistema tipa tekućih kristala, koja podsjećaju na strukturu hidrolipidne barijere kože. Ovaj tip emulzije često se koristi za tretiranje suhe i ispucale kože, pružajući dubinsku hidrataciju i zaštitu. Dodatno, lanolinske kreme su popularne za njegu ruku i stopala, obnavljajući kožu i ostavljajući je mekom i zaštićenom.

U zaključku, ovaj emulgator predstavlja važan sastojak u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, sa svojim emulgatorskim i hidratantnim svojstvima. Njegova sposobnost zadržavanja vlage i formiranja stabilnih emulzija čini ga nezamjenjivim za njegu suhe kože i zaštitu kože od gubitka vlage. Kroz precizno doziranje i kombinovanje sa drugim sastojcima, lanolin omogućava izradu efikasnih i kvalitetnih proizvoda za njegu kože.

Recepture za izradu lanolinske kreme možete pogledati na Recepture – Volimo Prirodno

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

100g, 500g, 1000g