+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Lanolin – Cera Lanae

Lanolin – Cera Lanae

Lanolin je masnoća životinjskog porijekla koja se dobiva iz vune ovaca. Njegova gusto-žuta masna tekstura često ga svrstava u emulgatore tipa VU (voda-ulje), čime je omogućeno njegovo uspiješno inkorporiranje u širok spektar kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda. Lanolin se odlikuje svojom sposobnošću zadržavanja vlage u koži, čineći je mekom i hidriranom.

6.50 KM54.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Emulgator za emulzije tipa V/U, za izradu balzama za usne, supozitorija, dječjih krema i losiona.

Opis: Lanolin je masnoća životinjskog porijekla koja se dobiva iz vune ovaca. Njegova gusto-žuta masna tekstura često ga svrstava u emulgatore tipa VU (voda-ulje), čime je omogućeno njegovo uspiješno inkorporiranje u širok spektar kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda. Lanolin se odlikuje svojom sposobnošću zadržavanja vlage u koži, čineći je mekom i hidriranom. Struktura tekućih kristala koje formira lanolin omogućava izradu stabilnih emulzija, čineći ga ključnim sastojkom u proizvodima za njegu kože.

Inci naziv: Anhydrous Cera Lanae

Karakteristike i doziranje:
Lanolin ima izvanredna svojstva koja ga čine korisnim za njegu kože. Ovaj prirodni sastojak djeluje kao izvrsno hidratantno sredstvo jer može vezati i zadržati velike količine vlage u koži. To pomaže održavanju kože hidratiziranom, sprječava gubitak vlage i suhoću kože. Lanolin također ima sposobnost stvaranja zaštitnog sloja na površini kože, što pomaže u sprečavanju gubitka vlage uslijed vanjskih čimbenika poput vjetra i hladnoće. Njegova tačka taljenja, koja iznosi otprilike 40°C, olakšava proces formulacije, jer se lanolin lako topli i inkorporira u pripravke. Kada se koristi u emulzijama, preporučeno doziranje varira u zavisnosti od namjene proizvoda. Za izradu lanolinskih krema, optimalno je dodati lanolin u koncentraciji do 35%, dok se za masti i paste preporučuje doziranje od 10-20%.

Upotreba u kozmetici i farmaciji: Lanolin ima široku primjenu u kozmetici, pružajući brojne koristi za kožu. Njegova sposobnost hidratacije čini ga posebno korisnim za suhu kožu, atopičare i dijecu. Lanolin uspješno vezuje vodu, do 25-30% u odnosu na svoju masu, čime se postiže dubinska hidratacija i očuvanje zaštitne barijere kože. Emulzijska svojstva lanolina omogućavaju formiranje stabilnih emulzija tipa VU, koje su posebno pogodne za izradu kreme za ruke, losiona, balzama za usne i dječje kozmetike. Ova svojstva omogućavaju optimalno sjedinjavanje vodenih i masnih faza, osiguravajući homogenost i stabilnost proizvoda.

Lanolin: Veoma važna sirovina u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji

Lanolin također igra ključnu ulogu u stvaranju emulzijskih sistema tipa tekućih kristala, koja podsjećaju na strukturu hidrolipidne barijere kože. Ovaj tip emulzije često se koristi za tretiranje suhe i ispucale kože, pružajući dubinsku hidrataciju i zaštitu. Dodatno, lanolinske kreme su popularne za njegu ruku i stopala, obnavljajući kožu i ostavljajući je mekom i zaštićenom.

U zaključku, ovaj emulgator predstavlja važan sastojak u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, sa svojim emulgatorskim i hidratantnim svojstvima. Njegova sposobnost zadržavanja vlage i formiranja stabilnih emulzija čini ga nezamjenjivim za njegu suhe kože i zaštitu kože od gubitka vlage. Kroz precizno doziranje i kombinovanje sa drugim sastojcima, lanolin omogućava izradu efikasnih i kvalitetnih proizvoda za njegu kože.

Recepture za izradu lanolinske kreme možete pogledati na Recepture – Volimo Prirodno

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000g, 100g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Lanolin – Cera Lanae”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije