+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Tinktura Koprive

Tinktura Koprive

Kopriva je ljekovita samonikla biljka koja se najčešće bere u jesen, a ljekovita je cijela biljka. Može se konzumirati svježa ili osušena, pripremljena u obliku čaja i tinkture odnosno biljnih kapi. Kopriva sadrži različite mineralne soli ( Fe, Mg, K, Na, Ca, P ) neophodne za ljudski organizam, vitamine ( A,C ), hlorofil i biljne hormone. Ovaj kompleks bioloških sastojaka omogućava primjenu preparata kao sredstva za jačanje organizma.

4.90 KM35.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Naziv proizvoda: Tinktura koprive, lat. Urticae tinctura 

Sastav: Etanolno-vodeni ekstrakt lista koprive ( Urticae  folium ).

Opis: Kopriva je ljekovita samonikla biljka koja se najčešće bere u jesen, a ljekovita je cijela biljka. Može se konzumirati svježa ili osušena, pripremljena u obliku čaja i tinkture odnosno biljnih kapi.

Djelovanje: Kopriva sadrži različite mineralne soli ( Fe, Mg, K, Na, Ca, P ) neophodne za ljudski organizam, vitamine ( A,C ), hlorofil i biljne hormone. Ovaj kompleks bioloških sastojaka omogućava primjenu preparata kao sredstva za jačanje organizma. Tradicionalno se tinktura primjenjuje i spolja, a najčešće se koristi protiv opadanja kose jer pozitivno djeluje na jačanja korijena kose i cirkulaciju vlasišta. Takodjer kopriva ima veoma pozitivno djelovanje na razinu željeza u organizmu. Kopriva je djelotvorna i kod problema prekomjernog opadanja kose. Ona potiče cirkulaciju vlasišta te samim tim i obnovu folikula te rast nove kose.

Osim kod unutarnjeg djelovanja na rast kose, ove kapi djelotvorne su kod probavnih tegoba i anemije. Kopriva obiluje vitaminom C te sadrži sadrži kalcij, kalij i fosfor. Ona je biljka koja u svome sastavu sadrži najviše željeza. Osim toga, ima diuretično djelovanje zbog čega je korisna kod izbacivanja viška vode iz tijela.

Napomena: Preparat sadrži alkohol ( etanol ), te se ne preporučuju trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Oralna potreba: 3x dnevno po 15 – 20 kapi u 1 dcl (decilitar) vode, nakon jela. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi.

Lokalna ili spoljašna upotreba: Utrljati vrhovima prstiju u korijen kose. Nakon 30-40 minuta oprati kosu.

Upotreba u kozmetičkim preparatima: Ekstrakti koprive u raznim oblicima se koriste u kozmetici, a upravo jedan od ekstrakata koji se često koristi je tinktura, koja ima najčešću primjenu u šamponima za regeneraciju i poticanje rasta kose.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100ml, 500ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tinktura Koprive”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije