Belides (ekstrakt tratinčice)

14,90 KM88,90 KM

Ekstrakt tratinčice (belides) je bistra tekućina boje konjaka, karakterističnog mirisa, nekompatibilna s alkoholom. U prirodnoj kozmetici biljka Bellis perrenis postala je standard za liječenje hiperpigmentacija kože (pjege kože). Potiče i cirkulaciju u koži, pa je dobar kod stanjene i zrele, devitalizirane kože. Od ljekovitih sastojaka ističe se eterično ulje i triterpeni. Tratinčica ima jaki inhibirajući učinak na melanogenezu (proces stvaranja pigmenta melanina), što je i patentirano.

Koristi se u kozmetici ( gelovi, kreme, mlijeka za tijelo) kod poremećaja u pigmentaciji kože, hiperpigmentacije ili staračkih pjega, za izbjeljivanje kože.

Description

Opis: Belides (ekstrakt tratinčice) e), je dragocjen ekstrakt tratinčice koji se koristi u prirodnoj kozmetici zbog svojih ljekovitih svojstava i sposobnosti u tretiranju hiperpigmentacija kože. Ovaj ekstrakt je bistra tekućina boje konjaka s karakterističnim mirisom koji nije kompatibilan s alkoholom.

Tratinčica, biljka poznata kao Bellis perennis, postala je standard u kozmetičkoj industriji za liječenje poremećaja pigmentacije kože, poput pega i hiperpigmentacija. Osim toga, belides potiče cirkulaciju u koži, čineći ga pogodnim za tretiranje stanjene i zrele kože koja je izgubila vitalnostBelides sadrži vrijedne sastojke poput eteričnih ulja i triterpena koji doprinose njegovim terapijskim učincima.

Jedan od iznimnih učinaka belidesa je njegova sposobnost snažnog inhibiranja procesa melanogeneze, što se odnosi na stvaranje pigmenta melanina. Ovaj inhibicijski učinak je čak patentiran. Polifenolna frakcija iz belidesa ima sposobnost inhibiranja enzima tirozinaze, ključnog enzima u procesu proizvodnje melanina. U usporedbi s drugim aktivnim sastojkom, arbutinom, belides je pokazao dvostruko veću aktivnost u posvjetljivanju kože. Ovo je rezultat dodatnih inhibitornih mehanizama prisutnih u belidesu.

Testovi provedeni na B16V melanocitima, stanici odgovornoj za proizvodnju melanina, pokazali su da belides kontrolira transkripciju ekspresije enzima tirozinaze i inhibira njegovu sintezu. Također je dokazano da belides značajno inhibira peptidni hormon endotelin, koji stimulira sintezu melanina putem specifičnih receptora na melanocitima.

Upotreba i doziranje:

Depigmentirajući učinak belidesa temelji se na kumulativnim učincima nekoliko mehanizama djelovanja. Stoga se belides preporučuje kao sastojak u kozmetičkim proizvodima za posvjetljivanje kože, posebno kod raznih oblika pigmentacijskih poremećaja kao što su hiperpigmentacije, staračke pjegice i sunčane pjegice. Preporučena koncentracija belidesa u preparatima kreće se od 2% do 5%.

Belides je prozirna tekućina boje konjaka s karakterističnim mirisom. Tokom vremena, moguće je da se blago stvori talog, no to ne utječe na biološku aktivnost sirovine. Belides (ekstrakt tratinčice) ) je dobro topljiv u vodi, ali nije kompatibilan s alkoholom.

Ukratko, belides je izuzetno vrijedan ekstrakt tratinčice s dokazanim terapijskim učincima u tretiranju poremećaja pigmentacije kože. Njegov inhibitorni učinak na melanogenezu, kao i brojni drugi mehanizmi djelovanja, čine ga značajnim sastojkom u kozmetičkoj industriji. Upotreba belidesa u kremama, gelovima i mlijeku za tijelo omogućuje izbjeljivanje kože i postizanje ujednačenog tena.

  • Važno je napomenuti da se belides ne smije grijati iznad temperature od 40°C kako bi se očuvala njegova biološka aktivnost.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml, 50ml, 100ml