+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Belides (ekstrakt tratinčice)

Belides (ekstrakt tratinčice)

Ekstrakt tratinčice (belides) je bistra tekućina boje konjaka, karakterističnog mirisa, nekompatibilna s alkoholom. U prirodnoj kozmetici biljka Bellis perrenis postala je standard za liječenje hiperpigmentacija kože (pjege kože). Potiče i cirkulaciju u koži, pa je dobar kod stanjene i zrele, devitalizirane kože. Od ljekovitih sastojaka ističe se eterično ulje i triterpeni. Tratinčica ima jaki inhibirajući učinak na melanogenezu (proces stvaranja pigmenta melanina), što je i patentirano.

Koristi se u kozmetici ( gelovi, kreme, mlijeka za tijelo) kod poremećaja u pigmentaciji kože, hiperpigmentacije ili staračkih pjega, za izbjeljivanje kože.

14.90 KM88.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Belides je dragocjen ekstrakt tratinčice koji se koristi u prirodnoj kozmetici zbog svojih ljekovitih svojstava i sposobnosti u tretiranju hiperpigmentacija kože. Ovaj ekstrakt je bistra tekućina boje konjaka s karakterističnim mirisom koji nije kompatibilan s alkoholom.

Tratinčica, biljka poznata kao Bellis perennis, postala je standard u kozmetičkoj industriji za liječenje poremećaja pigmentacije kože, poput pega i hiperpigmentacija. Osim toga, belides potiče cirkulaciju u koži, čineći ga pogodnim za tretiranje stanjene i zrele kože koja je izgubila vitalnost. Bitno je istaći da sadrži vrijedne sastojke poput eteričnih ulja i triterpena koji doprinose njegovim terapijskim učincima.

Jedan od iznimnih učinaka ovog ekstrakta je njegova sposobnost snažnog inhibiranja procesa melanogeneze, što se odnosi na stvaranje pigmenta melanina. Ovaj inhibicijski učinak je čak patentiran. Polifenolna frakcija iz belidesa ima sposobnost inhibiranja enzima tirozinaze, ključnog enzima u procesu proizvodnje melanina. U usporedbi s drugim aktivnim sastojkom, arbutinom, belides je pokazao dvostruko veću aktivnost u posvjetljivanju kože. Ovo je rezultat dodatnih inhibitornih mehanizama prisutnih u belidesu.

Testovi provedeni na B16V melanocitima, stanici odgovornoj za proizvodnju melanina, pokazali su da belides kontrolira transkripciju ekspresije enzima tirozinaze i inhibira njegovu sintezu. Također je dokazano da belides značajno inhibira peptidni hormon endotelin, koji stimulira sintezu melanina putem specifičnih receptora na melanocitima.

Upotreba i doziranje:

Depigmentirajući učinak ovog ekstrakta temelji se na kumulativnim učincima nekoliko mehanizama djelovanja. Stoga se belides preporučuje kao sastojak u kozmetičkim proizvodima za posvjetljivanje kože, posebno kod raznih oblika pigmentacijskih poremećaja kao što su hiperpigmentacije, staračke pjegice i sunčane pjegice. Preporučena koncentracija belidesa u preparatima kreće se od 2% do 5%.

Ovaj ekstrakt je prozirna tekućina boje konjaka s karakterističnim mirisom. Tokom vremena, moguće je da se blago stvori talog, no to ne utječe na biološku aktivnost sirovine. Belides (ekstrakt tratinčice) ) je dobro topljiv u vodi, ali nije kompatibilan s alkoholom.

Ukratko, ovo je izuzetno vrijedan ekstrakt s dokazanim terapijskim učincima u tretiranju poremećaja pigmentacije kože. Njegov inhibitorni učinak na melanogenezu, kao i brojni drugi mehanizmi djelovanja, čine ga značajnim sastojkom u kozmetičkoj industriji. Upotreba belidesa u kremama, gelovima i mlijeku za tijelo omogućuje izbjeljivanje kože i postizanje ujednačenog tena.

  • Važno je napomenuti da se belides ne smije grijati iznad temperature od 40°C kako bi se očuvala njegova biološka aktivnost.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100ml, 10ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Belides (ekstrakt tratinčice)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije