+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

D limonen/Limonen dextro – Stabilizator mirisa

D limonen/Limonen dextro – Stabilizator mirisa

D-limonen/Limonen dextro je sastojak agruma koji je odgovoran za miris. Njegova koncentracija je posebno visoka u kori (limun, narandža, limeta, grejp). Koristi se kao aromatski miris u parfemima, kozmetici, deterdžentima, preparatima za čišćenje, higijenskim proizvodima, lijekovima. Uključeni su u šampone, balzam, otapala. Tvar ima svojstvo za odmašćivanje, pa se koristi u sredstvima za uklanjanje laka za nokte, kako bi se uklonila mast iz metala prije bojanja. Limonen dextro je vrijedna zamjena za toksične derivate nafte, otapala kao što su toluen, aceton, metil i benzen. Proizvodi za njegu na temelju njega imaju jako ugodan miris, biorazgradiv i ekološki prihvatljiv.

4.00 KM14.50 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: D limonen – Stabilizator mirisa, poznat i kao Limonen Dextro, je prirodni sastojak prisutan u agrumima koji je odgovoran za njihov karakterističan miris. Njegova visoka koncentracija se nalazi u korama limuna, naranče, limete i grejpa. Ima široku primjenu kao aromatski miris u različitim industrijama, uključujući parfeme, kozmetiku, deterdžente, preparate za čišćenje, higijenske proizvode i čak lijekove.

Višestruka primjena D-limonena u kozmetičkoj industriji

Upotreba u kozmetici: U kozmetičkoj industriji, D-limonen se često koristi u šamponima, balzamima i drugim proizvodima za njegu kose. Njegov mirisni profil doprinosi osvježavajućem iskustvu prilikom upotrebe ovih proizvoda. Osim toga, D-limonen ima svojstvo odmašćivanja, što ga čini vrijednim sastojkom u sredstvima za uklanjanje laka za nokte i uklanjanje masnoća s metalnih površina prije bojanja.

Jedna od važnih prednosti korištenja D-limonena je njegova zamjena za toksične derivate nafte i otapala poput toluena, acetona, metila i benzena. Ovo je značajno jer omogućava razvoj proizvoda za njegu koji su sigurniji za ljude i okoliš. Proizvodi koji koriste D-limonen kao stabilizator mirisa imaju prirodan i ugodan miris, dok istovremeno ostaju biorazgradivi i ekološki prihvatljivi.

Važno je napomenuti da D-limonen donosi više od samo mirisnih svojstava. Ovaj sastojak također ima antimikrobna svojstva, te može pružiti dodatnu zaštitu i njegu kože. Neki proizvodi za njegu kože koriste D-limonen kako bi osigurali svježinu i dugotrajnost mirisa, dok istovremeno pružaju blagotvornu njegu kože.

U svijetu sve većeg naglaska na prirodne i ekološki prihvatljive proizvode. D-limonen se ističe kao vrijedan sastojak koji spaja mirisnu moć agruma s praktičnošću i održivošću. Njegova upotreba u širokom spektru proizvoda pruža korisnicima ugodno iskustvo i istovremeno potiče brigu o okolišu.

U zaključku, D-limonen ili Limonen Dextro je višenamjenski sastojak koji donosi prirodni i ugodan miris mnogim proizvodima. Njegova upotreba kao stabilizatora mirisa pridonosi njihovoj kvaliteti, dok istovremeno pruža dodatne koristi poput svojstva odmašćivanja. Uz sve to, D-limonen ima pozitivan utjecaj na održivost i ekološku prihvatljivost proizvod

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “D limonen/Limonen dextro – Stabilizator mirisa”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu