D limonen/Limonen dextro – Stabilizator mirisa

4,00 KM14,50 KM

D-limonen/Limonen dextro je sastojak agruma koji je odgovoran za miris. Njegova koncentracija je posebno visoka u kori (limun, narandža, limeta, grejp). Koristi se kao aromatski miris u parfemima, kozmetici, deterdžentima, preparatima za čišćenje, higijenskim proizvodima, lijekovima. Uključeni su u šampone, balzam, otapala. Tvar ima svojstvo za odmašćivanje, pa se koristi u sredstvima za uklanjanje laka za nokte, kako bi se uklonila mast iz metala prije bojanja. Limonen dextro je vrijedna zamjena za toksične derivate nafte, otapala kao što su toluen, aceton, metil i benzen. Proizvodi za njegu na temelju njega imaju jako ugodan miris, biorazgradiv i ekološki prihvatljiv.

Description

Opis: Stabilizator mirisa D-limonen, poznat i kao Limonen Dextro, je prirodni sastojak prisutan u agrumima koji je odgovoran za njihov karakterističan miris. Njegova visoka koncentracija se nalazi u korama limuna, naranče, limete i grejpa. Ima široku primjenu kao aromatski miris u različitim industrijama, uključujući parfeme, kozmetiku, deterdžente, preparate za čišćenje, higijenske proizvode i čak lijekove.

Višestruka primjena D-limonena u kozmetičkoj industriji

Upotreba u kozmetici: U kozmetičkoj industriji, D-limonen se često koristi u šamponima, balzamima i drugim proizvodima za njegu kose. Njegov mirisni profil doprinosi osvježavajućem iskustvu prilikom upotrebe ovih proizvoda. Osim toga, D-limonen ima svojstvo odmašćivanja, što ga čini vrijednim sastojkom u sredstvima za uklanjanje laka za nokte i uklanjanje masnoća s metalnih površina prije bojanja.

Jedna od važnih prednosti korištenja D-limonena je njegova zamjena za toksične derivate nafte i otapala poput toluena, acetona, metila i benzena. Ovo je značajno jer omogućava razvoj proizvoda za njegu koji su sigurniji za ljude i okoliš. Proizvodi koji koriste D-limonen kao stabilizator mirisa imaju prirodan i ugodan miris, dok istovremeno ostaju biorazgradivi i ekološki prihvatljivi.

Važno je napomenuti da D-limonen donosi više od samo mirisnih svojstava. Ovaj sastojak također ima antimikrobna svojstva, te može pružiti dodatnu zaštitu i njegu kože. Neki proizvodi za njegu kože koriste D-limonen kako bi osigurali svježinu i dugotrajnost mirisa, dok istovremeno pružaju blagotvornu njegu kože.

U svijetu sve većeg naglaska na prirodne i ekološki prihvatljive proizvode. D-limonen se ističe kao vrijedan sastojak koji spaja mirisnu moć agruma s praktičnošću i održivošću. Njegova upotreba u širokom spektru proizvoda pruža korisnicima ugodno iskustvo i istovremeno potiče brigu o okolišu.

U zaključku, D-limonen ili Limonen Dextro je višenamjenski sastojak koji donosi prirodni i ugodan miris mnogim proizvodima. Njegova upotreba kao stabilizatora mirisa pridonosi njihovoj kvaliteti, dok istovremeno pruža dodatne koristi poput svojstva odmašćivanja. Uz sve to, D-limonen ima pozitivan utjecaj na održivost i ekološku prihvatljivost proizvod

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml, 50ml