+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Coco Glucoside

Coco Glucoside

Opis: Coco Glucosid je prirodni, nejonski, blagi surfaktant sa odličnim svojstvima čišćenja i stvaranja pjene, dobar kondicioner i emulgator. Dobija se iz biljnih ulja i u potpunosti je biorazgradiv. Stvara izuzetnu pjenu i u tom pogledu je uporediv sa konvencionalnim anionskim tenzidima. Dobijena pjena je stabilna, što je prednost u formulacijama šampona i gelova za tuširanje. Ublažava iritirajuća svojstva drugih tenzida, a kao dodatak u šamponima za kosu olakšava češljanje i povećava volumen kose. Može se koristiti i u proizvodima za čišćenje upaljene kože. Viskozna tečnost karakterističnog mirisa.

 

3.90 KM19.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Coco Glucoside je prirodni nejonski surfaktant, ističe se kao multifunkcionalni sastojak u mnogim kozmetičkim proizvodima. Njegova sposobnost čišćenja i stvaranja pjene čini ga izuzetno korisnim u formulacijama šampona i gelova za tuširanje. Također, njegova sposobnost kondicioniranja i emulgiranja doprinosi njegovoj širokoj primjeni u proizvodima za njegu kože. Ovaj surfaktant se dobija iz biljnih ulja i potpuno je biorazgradiv, što ga čini ekološki prihvatljivim izborom.

Jedna od glavnih prednosti Coco Glucosidea je njegova sposobnost stvaranja obilne i stabilne pjene, što je važno u proizvodima poput šampona i gelova za tuširanje. Istovremeno, ovaj surfaktant umanjuje iritirajuća svojstva drugih tenzida, čineći proizvode nježnijima i pogodnima za osjetljivu kožu. U šamponima za kosu, Coco Glucoside olakšava češljanje i dodaje volumen kosi, pružajući korisnicima dodatne prednosti.

Ovaj sastojak je također kompatibilan s drugim površinski aktivnim tvarima, ugušćivačima i čak kationskim polimerima, što otvara vrata za široku primjenu u raznim proizvodima za njegu kože i kose. Može se koristiti u visokim koncentracijama i stabilan je u rasponu pH vrijednosti od 4,5 do 7. Ova fleksibilnost omogućuje formuliranje viskoznih šampona, micelarnih voda, preparata za brijanje i drugih proizvoda za njegu.

INCI naziv: Coco glucoside

Funkcionalna kategorija: Surfaktant

Višestruka primjena: Kozmetički proizvodi za njegu kože i kose s Coco Glucosideom

Upotreba i doziranje: Ono što čini Coco Glucoside posebno privlačnim je njegova nježnost. Ovaj surfaktant ne nadražuje oči i može se sigurno koristiti u proizvodima za njegu beba i djece. Uz to, Coco Glucoside je pogodan i za čišćenje osjetljive kože. Preporučene koncentracije u šamponima za kosu kreću se od 30% do 45%, dok se u sredstvima za čišćenje lica i šamponima za djecu koristi u koncentracijama od 15% do 25%.

Zahvaljujući svojim jedinstvenim karakteristikama, Coco Glucoside se ističe kao sastojak koji pruža učinkovito čišćenje i njegu kože, dok istovremeno čuva prirodnu ravnotežu i nježnost. Njegova široka primjena u raznim kozmetičkim proizvodima čini ga vrijednim dodatkom u svijetu prirodne kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000g, 100g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Coco Glucoside”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu