Coco Glucoside

3,90 KM19,90 KM

Opis: Coco Glucosid je prirodni, nejonski, blagi surfaktant sa odličnim svojstvima čišćenja i stvaranja pjene, dobar kondicioner i emulgator. Dobija se iz biljnih ulja i u potpunosti je biorazgradiv. Stvara izuzetnu pjenu i u tom pogledu je uporediv sa konvencionalnim anionskim tenzidima. Dobijena pjena je stabilna, što je prednost u formulacijama šampona i gelova za tuširanje. Ublažava iritirajuća svojstva drugih tenzida, a kao dodatak u šamponima za kosu olakšava češljanje i povećava volumen kose. Može se koristiti i u proizvodima za čišćenje upaljene kože. Viskozna tečnost karakterističnog mirisa.

 

Description

Opis: Coco Glucoside je prirodni nejonski surfaktant, ističe se kao multifunkcionalni sastojak u mnogim kozmetičkim proizvodima. Njegova sposobnost čišćenja i stvaranja pjene čini ga izuzetno korisnim u formulacijama šampona i gelova za tuširanje. Također, njegova sposobnost kondicioniranja i emulgiranja doprinosi njegovoj širokoj primjeni u proizvodima za njegu kože. Ovaj surfaktant se dobija iz biljnih ulja i potpuno je biorazgradiv, što ga čini ekološki prihvatljivim izborom.

Jedna od glavnih prednosti Coco Glucosidea je njegova sposobnost stvaranja obilne i stabilne pjene, što je važno u proizvodima poput šampona i gelova za tuširanje. Istovremeno, ovaj surfaktant umanjuje iritirajuća svojstva drugih tenzida, čineći proizvode nježnijima i pogodnima za osjetljivu kožu. U šamponima za kosu, Coco Glucoside olakšava češljanje i dodaje volumen kosi, pružajući korisnicima dodatne prednosti.

Ovaj sastojak je također kompatibilan s drugim površinski aktivnim tvarima, ugušćivačima i čak kationskim polimerima, što otvara vrata za široku primjenu u raznim proizvodima za njegu kože i kose. Može se koristiti u visokim koncentracijama i stabilan je u rasponu pH vrijednosti od 4,5 do 7. Ova fleksibilnost omogućuje formuliranje viskoznih šampona, micelarnih voda, preparata za brijanje i drugih proizvoda za njegu.

INCI naziv: Coco glucoside

Funkcionalna kategorija: Surfaktant

Višestruka primjena: Kozmetički proizvodi za njegu kože i kose s Coco Glucosideom

Upotreba i doziranje: Ono što čini Coco Glucoside posebno privlačnim je njegova nježnost. Ovaj surfaktant ne nadražuje oči i može se sigurno koristiti u proizvodima za njegu beba i djece. Uz to, Coco Glucoside je pogodan i za čišćenje osjetljive kože. Preporučene koncentracije u šamponima za kosu kreću se od 30% do 45%, dok se u sredstvima za čišćenje lica i šamponima za djecu koristi u koncentracijama od 15% do 25%.

Zahvaljujući svojim jedinstvenim karakteristikama, Coco Glucoside se ističe kao sastojak koji pruža učinkovito čišćenje i njegu kože, dok istovremeno čuva prirodnu ravnotežu i nježnost. Njegova široka primjena u raznim kozmetičkim proizvodima čini ga vrijednim dodatkom u svijetu prirodne kozmetike.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

100g, 500g, 1000g