Emulium kappa (biljni emulgator)

16,90 KM129,90 KM

Emulium Kappa (biljni emulgator) je vrhunski emulgator koji donosi revoluciju u svijet kozmetike. Razvijen od strane grupe Gattefosse, ovaj prirodni emulgator baziran na biljnim voskovima ima široku primjenu i pruža izvanredne rezultate na koži. Jedna od ključnih karakteristika Emulium Kappa je njegova sposobnost da djeluje kao višenamjenski sastojak. To znači da nije samo emulgator, već i aktivna komponenta i regulator tekstura. Ova trostruka funkcionalnost čini ga posebnim i omogućava stvaranje kozmetičkih proizvoda koji pružaju izvanredan osjećaj na koži.

 

Description

Opis: Emulium Kappa (biljni emulgator) je vrhunski emulgator koji donosi revoluciju u svijet kozmetike. Razvijen od strane grupe Gattefosse, ovaj prirodni emulgator baziran na biljnim voskovima ima široku primjenu i pruža izvanredne rezultate na koži. Jedna od ključnih karakteristika Emulium Kappa je njegova sposobnost da djeluje kao višenamjenski sastojak. To znači da nije samo emulgator, već i aktivna komponenta i regulator tekstura. Ova trostruka funkcionalnost čini ga posebnim i omogućava stvaranje kozmetičkih proizvoda koji pružaju izvanredan osjećaj na koži.

Upotreba u kozmetici: Kada se koristi u formulacijama kozmetičkih proizvoda, Emulium Kappa transformira teksturu i osjećaj na koži. Krema koja sadrži ovaj emulgator pruža prozračan efekt jedinstvene mekoće, što rezultira hidratiziranom i dubinski nahranjenom kožom. Osjetit ćete razliku već nakon prvog nanošenja. Ključna tajna uspjeha Emulium Kappa leži u kombinaciji triju biljnih voskova: kandelila, riže i jojobe. Ovi voskovi se hidrofiliziraju sa poligliceridom, stvarajući sjajan vosak koji ima izvanredna svojstva. Jedno od tih svojstava je sposobnost apsorpcije vode, čak do 6 puta svoje težine. To rezultira stvaranjem tekućih kristala u kozmetičkom proizvodu, koji pružaju cjelovitost i vlažnost.

Emulium Kappa: Inovativni emulgator koji transformira vašu kožu

Način djelovanja na kožu: Emulium Kappa (biljni emulgator) također sadrži derivat voska povezan s poznatim emulgatorom u prehrambenoj industriji – natrij stearoil laktilat (SSL). Ova komponenta ima emulgirajuća i hidratantna svojstva te pomaže u jačanju zaštitne barijere kože. SSL je baziran na mliječnoj kiselini, koja ima ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože. Kreme formulirane s Emulium Kappa pružaju senzorske blagodati koje su slične onima dobivenim korištenjem silikonskih ulja, ali bez nedostatka suhoće. Emulium Kappa stvara ultra mekane, kremaste teksture koje omogućavaju udobnost na koži. Također, ova jedinstvena formulacija omogućuje stabilnost emulzija, a preporučuje se korištenje prirodnih sredstava za geliranje, poput xantan gume, kako bi se postigla optimalna stabilnost.

Doziranje: Emulium Kappa se može koristiti u koncentraciji od 6-7% i emulgira do 25% uljne faze u formulaciji. Proces emulgiranja se obavlja na temperaturi od 70-75 ˚C. Ovaj svestrani emulgator je idealan za različite vrste kozmetičkih proizvoda, uključujući prirodne linije, proizvode protiv starenja, hidratantne i njegujuće linije.

Ukratko, Emulium Kappa je inovativni emulgator koji pruža transformaciju kože. Njegova višenamjenska svojstva, hidratantni učinak i sposobnost stvaranja kremastih tekstura čine ga nezaobilaznim sastojkom u kozmetičkoj industriji. Isprobajte Emulium Kappa i doživite osvježavajući osjećaj na koži koji će transformirati vašu beauty rutinu.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

50g, 100g, 500g