Cetiol Ultimate/Vege-Silicone

9,90 KM79,90 KM

100% prirodan pojačivač apsorpcije i emolijens (COSMOS i NaTrue). Upotrebljava se u proizvodnji različitih kozmetičkih proizvoda poput krema za lice, seruma za lice i tečnih podloga za make up. Bistra, bezbojna tekućina, bez mirisa, slabo viskozna.

Pojačivači apsorpcije daju dodatnu vrijednost kozmetičkim proizvodima: ubrzavaju apsorpciju aktivnih sastojaka i pospješuju senzorna svojstva proizvoda. Vege-Silicone ostavlja lagani, puderasti osjećaj na koži, sličan silikonskom ulju, uz vrlo malo rezidua, čak i u usporedbi sa Cetiol-om C5. Idealan je za proizvode za svakodnevnu njegu, serume za lice, proizvode za sunčanje… Iznimno je lagan, brzo upijajući i odlično veže pigmente.

Description

Opis: Cetiol ultimate je 100% prirodan pojačivač apsorpcije i emolijens koji se koristi u proizvodnji različitih kozmetičkih proizvoda. Ova bistra, bezbojna tekućina bez mirisa ima slabo viskoznu konzistenciju. Vege-Silicone, kako se još naziva, pruža dodatnu vrijednost kozmetičkim proizvodima, ubrzavajući apsorpciju aktivnih sastojaka i poboljšavajući senzorna svojstva proizvoda. Ovaj sastojak je posebno pogodan za proizvode za svakodnevnu njegu, serume za lice, proizvode za sunčanje i druge kozmetičke proizvode.

Inci naziv: Undecane (and) Tridecane

Djelovanje:
Cetiol ultimate (Vege-Silicone) ima nekoliko ključnih svojstava koja ga čine korisnim u kozmetici. Prvo, pojačava apsorpciju aktivnih sastojaka, omogućujući im da prodru dublje u kožu i pruže veće blagodati. Ovo je važno jer poboljšana apsorpcija osigurava da aktivni sastojci budu maksimalno iskorišteni. Drugo, Vege-Silicone pruža emolijentna svojstva, omekšavajući i zaglađujući kožu. Ovo pomaže u održavanju hidratacije i poboljšanju teksture kože. Također, ovaj sastojak ostavlja lagani, puderasti osjećaj na koži, sličan silikonskom ulju, ali s manje rezidua.

Upotreba u kozmetici:
Undecane (i tridecane) se koristi u različitim kozmetičkim proizvodima, posebno u proizvodima za njegu kože i make up-u. Može se koristiti u koncentracijama od 2-15% u emulzijama, dok u uljnim proizvodima može doseći i preko 50%. Ovaj sastojak je idealan za formulacije kao što su kreme za lice, serumi za lice, tečne podloge za make up, proizvodi za sunčanje i drugi proizvodi za svakodnevnu njegu. Budući da je prirodni sastojak, Vege-Silicone je odobren za upotrebu u prirodnoj kozmetici prema standardima COSMOS i NaTrue. Također je konzerviran prirodnim antioksidansima – tokoferolima, što ga čini još pogodnijim za upotrebu u prirodnoj kozmetici.

Prirodni pojačivač apsorpcije i emolijens

Ukratko, Cetiol ultimate je prirodni pojačivač apsorpcije i emolijens koji pruža brojne prednosti kozmetičkim proizvodima. Njegova sposobnost poboljšanja apsorpcije i emolijentnog djelovanja čini ga izvrsnim sastojkom za njegu kože i make up proizvode. S obzirom na njegovu prirodnu prirodu i odobrenje u prirodnoj kozmetici, Vege-Silicone je idealan izbor za one koji traže sigurne i učinkovite sastojke u svojim kozmetičkim proizvodima.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

50ml, 100ml, 500ml