+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Cetiol Ultimate/Vege-Silicone

Cetiol Ultimate/Vege-Silicone

100% prirodan pojačivač apsorpcije i emolijens (COSMOS i NaTrue). Upotrebljava se u proizvodnji različitih kozmetičkih proizvoda poput krema za lice, seruma za lice i tečnih podloga za make up. Bistra, bezbojna tekućina, bez mirisa, slabo viskozna.

Pojačivači apsorpcije daju dodatnu vrijednost kozmetičkim proizvodima: ubrzavaju apsorpciju aktivnih sastojaka i pospješuju senzorna svojstva proizvoda. Vege-Silicone ostavlja lagani, puderasti osjećaj na koži, sličan silikonskom ulju, uz vrlo malo rezidua, čak i u usporedbi sa Cetiol-om C5. Idealan je za proizvode za svakodnevnu njegu, serume za lice, proizvode za sunčanje… Iznimno je lagan, brzo upijajući i odlično veže pigmente.

9.90 KM79.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Cetiol ultimate je 100% prirodan pojačivač apsorpcije i emolijens koji se koristi u proizvodnji različitih kozmetičkih proizvoda. Ova bistra, bezbojna tekućina bez mirisa ima slabo viskoznu konzistenciju. Vege-Silicone, kako se još naziva, pruža dodatnu vrijednost kozmetičkim proizvodima, ubrzavajući apsorpciju aktivnih sastojaka i poboljšavajući senzorna svojstva proizvoda. Ovaj sastojak je posebno pogodan za proizvode za svakodnevnu njegu, serume za lice, proizvode za sunčanje i druge kozmetičke proizvode.

Inci naziv: Undecane (and) Tridecane

Djelovanje:
Cetiol ultimate (Vege-Silicone) ima nekoliko ključnih svojstava koja ga čine korisnim u kozmetici. Prvo, pojačava apsorpciju aktivnih sastojaka, omogućujući im da prodru dublje u kožu i pruže veće blagodati. Ovo je važno jer poboljšana apsorpcija osigurava da aktivni sastojci budu maksimalno iskorišteni. Drugo, Vege-Silicone pruža emolijentna svojstva, omekšavajući i zaglađujući kožu. Ovo pomaže u održavanju hidratacije i poboljšanju teksture kože. Također, ovaj sastojak ostavlja lagani, puderasti osjećaj na koži, sličan silikonskom ulju, ali s manje rezidua.

Upotreba u kozmetici:
Undecane (i tridecane) se koristi u različitim kozmetičkim proizvodima, posebno u proizvodima za njegu kože i make up-u. Može se koristiti u koncentracijama od 2-15% u emulzijama, dok u uljnim proizvodima može doseći i preko 50%. Ovaj sastojak je idealan za formulacije kao što su kreme za lice, serumi za lice, tečne podloge za make up, proizvodi za sunčanje i drugi proizvodi za svakodnevnu njegu. Budući da je prirodni sastojak, Vege-Silicone je odobren za upotrebu u prirodnoj kozmetici prema standardima COSMOS i NaTrue. Također je konzerviran prirodnim antioksidansima – tokoferolima, što ga čini još pogodnijim za upotrebu u prirodnoj kozmetici.

Prirodni pojačivač apsorpcije i emolijens

Ukratko, Cetiol ultimate je prirodni pojačivač apsorpcije i emolijens koji pruža brojne prednosti kozmetičkim proizvodima. Njegova sposobnost poboljšanja apsorpcije i emolijentnog djelovanja čini ga izvrsnim sastojkom za njegu kože i make up proizvode. S obzirom na njegovu prirodnu prirodu i odobrenje u prirodnoj kozmetici, Vege-Silicone je idealan izbor za one koji traže sigurne i učinkovite sastojke u svojim kozmetičkim proizvodima.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100ml, 500ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Cetiol Ultimate/Vege-Silicone”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Glavni menu

Kategorije