Cetiol C5 (Coco – Caprylate)

7,90 KM55,90 KM

Coco-Silicone (Cetiol C5) je bezbojno do lagano žućkasto, prozirno ulje, blagog mirisa. Riječ je o emolijensu izvrsne sposobnosti razmazivanja, s primjenom u proizvodnji kozmetike kao dobra alternativa silikonima kao što je ciklometikon.

ECOCERT sukladan pojačivač apsorpcije, prirodna zamjena za silikone u kozmetici za osobnu njegu.

Prirodan, biorazgradiv, preporuča se za korištenje u pripravcima za njegu kose i kože, kao emolijens kože.

INCI: Coco-Caprylate

– 100% prirodna, obnovljiva sirovina

– Izvrsna zamjena za silikone u proizvodima za osobnu njegu

– Biorazgradiva

– Jednostavno za rukovanje

– Jednostavno za emulgiranje

– Dobra podnošljivost za kožu

– Preporučljivo za proizvode u skladu s konceptom prirodne njege (Ecocert)

Description

Opis: Coco-Silicone (Cetiol C5) je bezbojno do lagano žućkasto, prozirno ulje s blagim mirisom. Ovo ulje se koristi kao emolijens u kozmetičkoj proizvodnji, pružajući izvrsnu sposobnost razmazivanja. Predstavlja dobru alternativu silikonima poput ciklometikona. Coco-Silicone je ECOCERT usklađeni pojačivač apsorpcije i prirodna zamjena za silikone u kozmetici za osobnu njegu. Ovo prirodno, biorazgradivo ulje preporučuje se za upotrebu u proizvodima za njegu kose i kože kao emolijens.

Coco-Silicone – 100% prirodna i obnovljiva sirovina

Djelovanje:
Coco-Silicone je 100% prirodna i obnovljiva sirovina koja pruža izvrsnu zamjenu za silikone u proizvodima za osobnu njegu. Njegova biorazgradivost čini ga ekološki prihvatljivim izborom. Cetiol C5 je jednostavan za rukovanje i emulgiranje, a također pokazuje dobru podnošljivost na koži. Preporučuje se za proizvode u skladu s konceptom prirodne njege prema ECOCERT standardima.

Upotreba u kozmetici:
Cetiol C5 ima široku primjenu u kozmetici. Koristi se u proizvodima za njegu lica i tijela, posebno u skladu s trendom “zelene kozmetike” i potražnjom za prirodnim proizvodima. Također se preporučuje za proizvode namijenjene njezi dječje kože i dječjim maramicama. Ulje se može koristiti u proizvodima za njegu kose i vlasišta, kao i u proizvodima za zaštitu od sunca. Preporučena koncentracija Cetiola C5 u formulacijama varira od 3% do 20%. Važno je napomenuti da Coco-Silicone ima temperaturu zapaljivosti veću od 140°C, što pruža sigurnost u upotrebi. Svrstava se u grupu specijalnih emolijensa koji imaju izrazitu sposobnost razmazivanja

Tehničke osobine:
Coco-Silicone (Cetiol C5) posjeduje srednju polarnost i senzorni osjećaj sličan ciklometikonu (silikonu). Njegova razmazivost iznosi 1300mm2 / 10min, što ga čini lako razmazivim i primjenjivim u različitim formulacijama.

Ukratko, Coco-Silicone (Cetiol C5) je prirodno, biorazgradivo ulje koje pruža izvrsnu zamjenu za silikone u kozmetičkim proizvodima. Njegova jednostavnost za rukovanje, dobra podnošljivost za kožu i razmazivost čine ga idealnim za formulacije proizvoda za njegu kože, kose i zaštitu od sunca. Ovaj ekološki prihvatljiv sastojak odgovara konceptu prirodne njege, nudeći kozmetičke proizvode u skladu s ekološkim standardima.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

50ml, 100ml, 500ml