+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Cink Oksid

Cink Oksid

Absorbent UV zraka; antiseptičko i protugljivično djelovanje.

Koristi se u kremama i losionima za zaštitu od sunca, maskama za njegu problematične mladenačke kože, kremama za dječju guzu kao i dezodoransima.

U kreme i losione se uobičajeno dodaje 2-10%

Dodatak 5% praha cinkovog oksida u emulzije SPF do 5. Povećanjem koncentracije do 10% podiže SPF faktor do razine cca 10. 25% cinkovog oksida daje SPF oko 20. Dodaje se u ugrijanu masnu fazu emulzije. Može se kombinirati sa biljnim uljima (shea maslac, čileanski lješnjak i malina) kao dijelom masne faze. Konkretna razina SPF zaštite u emulzijama ovisi o više faktora i laički se teško izračunava.

Veličina čestica: 0.2-1.0 mikrona (200-1000 nm)

Ovaj cink oksid nije nano, nije mikronizovan i nije obložen silikonima, što znači da će u većoj koncentraciji ostavljati bijeli trag na koži.

2.90 KM21.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Cink oksid, sastojak s brojnim koristima za kožu, ima sposobnost apsorbiranja UV zraka te pruža antiseptičko i protugljivično djelovanje. Zbog tih svojstava, široko se koristi u kremama i losionima namijenjenim zaštiti od sunca, kao i u maskama za njegu problematične mladenačke kože, kremama za dječju guzu i dezodoransima.

Uobičajeno, kreme i losioni sadrže 2-10% cinkovog oksida kao dio svoje formule. Dodatak 5% praha cinkovog oksida u emulzije pruža zaštitni faktor SPF do 5. Povećanje koncentracije do 10% podiže SPF faktor na razinu od približno 10, dok 25% cinkovog oksida daje SPF oko 20. Dodavanje cinkovog oksida vrši se u ugrijanu masnu fazu emulzije, a može se kombinirati s biljnim uljima i buterima poput shea maslaca i ulja čileanske maline kako bi se postigla željena tekstura i učinkovitost. Važno je napomenuti da konkretna razina SPF zaštite u emulzijama ovisi o različitim faktorima te je često teško izračunati je na temelju dostupnih informacija.

Veličina čestica cinkovog oksida također ima važnu ulogu u njegovoj učinkovitosti. Obično se veličina čestica kreće između 0,2 i 1,0 mikrona (200-1000 nm). Međutim, treba napomenuti da ovaj oblik cinkovog oksida nije nanočestica, nije mikroniziran niti obložen silikonima. To znači da u većoj koncentraciji može ostaviti bijeli trag na koži.

Važnost cinkovog oksida u zaštiti od sunca i njezi kože

Umodernim i sigurnim formulacijama za sunčanje, često se koriste nano ili mikronizirane čestice cinkovog oksida, koje su obložene silikonima. Ove formulacije omogućuju lakše nanošenje i smanjuju vidljivost bijelog traga na koži.

Važno je naglasiti da su mnoge studije pokazale kako čak niti nanočestice cinkovog oksida i titanovog dioksida ne mogu prodrijeti u dublje slojeve epidermisa, poznate kao “viable” epidermis. Također, nema in vivo potvrde da ovi sastojci oštećuju DNA. Moderne formule za zaštitu od sunca često sadrže mineralne UV-filtre koji su suspendirani u organske rezine i obloženi anorganskim oksidima. Ovo oblaganje pridonosi fotostabilnosti proizvoda i poboljšava njegovu učinkovitost u zaštiti kože od štetnih UV zraka.

Sve u svemu, cink oksid igra važnu ulogu u proizvodima za zaštitu od sunca i njegu kože. Bez obzira na veličinu čestica ili način primjene, važno je koristiti kvalitetne proizvode koji su prilagođeni potrebama i osjetljivosti vaše kože.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000g, 100g, 500g, 50g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Cink Oksid”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu