+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

U svijetu kozmetičke industrije, stvaranje visokokvalitetnih proizvoda za njegu kože postaje sve više usmjereno prema prirodnim sastojcima i svestranim emulgatorima i konzervansima koji omogućavaju sigurnu i učinkovitu izradu raznovrsnih kozmetičkih preparata. U nastavku ćemo Vam predstavito recept za kremu i predstavit ćemo vam jednostavan, ali učinkovit način izrade kreme za kožu koja kombinira nježna biljna ulja s emulgatorom Simulgel EG i konzervansom Geogard 221.

Simulgel EG, naš ključni emulgator u ovom receptu, osigurava stabilnu emulziju i teksturu kreme, čineći je nježnom i lako razmazivom na koži.

Kao završnii korak u izradi kreme, Geogard 221, dodaje se kako bi produžio rok trajanja kreme i osigurala sigurna upotreba. Geogard 221 je prirodni konzervans koji će očuvati svježinu i kvalitetu kreme bez potrebe za štetnim konzervansima.

Osim toga, ovaj recept uključuje pažljivo odabrana biljna ulja kao glavni sastojci koji će nahraniti i hidratizirati vašu kožu. ulje sjemeki grožđaulje avokada i ulje nara (šipka) pružaju bogatstvo vitamina i antioksidansa, čineći ovu kremu idealnom za svakodnevnu njegu kože.

Ovaj proces izrade kreme nije samo praktičan, već i educira o važnosti pravilne formulacije i upotrebi prirodnih sastojaka u proizvodima za njegu kože. Slijedite ovaj jednostavan recept i stvorite svoju vlastitu kremu za kožu koja će vas oduševiti svojom kvalitetom i blagotvornim učincima.

Receptura:
SastojakKoličina
Simulgel EG2g
ulje sjemenki grožđa6g
ulje avokada5g
ulje sjemenki šipka (nara)5g
Hidrolat Lavande80g
Geogard 2210,6g
Eterično ulje i kozmetički miris0,5g
postupak izrade kreme
Postupak izrade

Priprema radnog prostora: Prije početka izrade kreme, obavezno dezinficirajte radni prostor i alate kako biste osigurali čistoću i higijenu.

Priprema masne faze: U jednoj posudi pomiješajte biljno ulje grožđa, ulje avokada i biljno ulje sjemenki šipka (nara). Temeljito promiješajte ove sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu. Ovo je vaša masna faza.

Priprema vodenu faze: U jednoj posudi dodajte vodenu fazu. U vodenu fazu spada voda, hidrolati gelovi, supstance topive u vodi itd. U ovoj recepturi ćemo koristiti hidrolat lavande

Emulgacija: Nakon što ste pripremili vodenu i masnu fazu lagano dodajte Simulgel u vodenu fazu i lagano miješate dok ne dobijete emulziju. Nakon toga dodajete masnu fazu (biljna ulja) i miješajte da se sve sjedini. Koristite štapni mikser za homogeno miješanje. Nastavite miješati dok krema potpuno ne emulgira i postane glatka i kremasta.

Dodavanje mirisa: Dodajte miris kozmetički ili eterično ulje u kremu i ponovno dobro promiješajte kako bi ste ravnomjerno rasporedili miris.

Dodavanje Geogarda 221: Sada možete dodati Geogard 221 kako biste osigurali konzervaciju kreme. Dobro promiješajte kako biste ravnomjerno rasporedili konzervans.

Pakiranje: Kremu prelijte u prikladno pakiranje, poput staklenki ili bočica za kreme i čuvajte je na sobnoj temperaturi.

Čišćenje: Nakon što završite, obavezno očistite svoj radni prostor i alate.

Vaša krema je sada spremna za upotrebu. Ne zaboravite označiti datum izrade i čuvati je na hladnom i suhom mjestu kako biste produžili njen rok trajanja. Hvala na ispravci i razumijevanju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu