Guar Guma

5,90 KM35,00 KM

Guar Guma je prirodna guma dobivena kao produkt izlučivanja bakterije Xanthomas campestris, koja se sastoji od čistih, prirodnih polisaharida (šećera), sastavljenih od glukoze, manoze i glukonske kiseline.

Ne-gelirajući zgušnjivač (ipak povezuje vodu), koji daje viskozitet i volumen. Stabilizator je emulzija i lubrikant.

Način korištenja: Otopiti u toploj vodi kako ne bi nastale grudice.

Doziranje: Preporučena koncentracija 0,2-0,4 za stabilizaciju emulzija, do 2% kao zgušnjivač.

Primjena: U šamponima, regeneratorima, losionima, kremama, gelovima za tuširanje….

Transparent grade. Stabilna do 70°C.

Description

Opis: Guar guma je prirodni zgušnjivač i stabilizator za kozmetičke formulacije

Guar guma je prirodna guma koja se dobiva kao produkt izlučivanja bakterije Xanthomonas campestris. Sastoji se od čistih, prirodnih polisaharida (šećera), kao što su glukoza, manoza i glukonska kiselina. Ova guma ima ne-gelirajuće svojstvo, ali povezuje vodu, dajući viskozitet i volumen formulacijama. Također djeluje kao stabilizator emulzija i lubrikant.

Način korištenja guar gume: Otopljenje bez grudica

Prilikom korištenja guar gume, bitno je otopiti je u toploj vodi kako bi se izbjeglo stvaranje grudica. Dodavanje gume u toplu vodu omogućuje ravnomjerno raspoređivanje i disperziju gume u formulaciji. Ovaj postupak osigurava glatku i homogenu teksturu proizvoda.

Doziranje: Preporučene koncentracije za stabilizaciju i zgušnjavanje Preporučena koncentracija guar gume ovisi o željenom učinku u formulaciji. Za stabilizaciju emulzija, preporučuje se koncentracija od 0,2% do 0,4%. Kada je potrebno postići zgušnjavanje formulacija, koncentracija se može povećati do 2%. Važno je pažljivo dozirati guar gumu kako bi se postigao željeni rezultat, vodeći računa o kompatibilnosti s ostalim sastojcima formulacije.

Upotreba u kozmetici: Guar guma ima široku primjenu u kozmetičkoj industriji. Može se koristiti u različitim proizvodima kao što su šamponi, regeneratori, losioni, kreme, gelovi za tuširanje i drugi proizvodi za njegu kože i kose. Njezine svojstva zgušnjavanja, stabilizacije emulzija i lubrikacije doprinose poboljšanju teksture i kvalitete proizvoda. Guar guma se često koristi u proizvodima koji zahtijevaju viskoznu i kremastu konzistenciju.

Transparentna stabilnost i temperaturna otpornost

Guar guma je transparentna i stabilna do temperature od 70°C. To znači da zadržava svoje svojstva i izgled čak i pri povišenim temperaturama tijekom procesa formuliranja ili primjene proizvoda.

Svojstva guar gume čine je vrijednim sastojkom u kozmetičkim proizvodima. Njezina sposobnost stabilizacije, zgušnjavanja i poboljšanja teksture pruža proizvodima bolju konzistenciju i kvalitetu. Bez obzira jeste li u potrazi za stabilizacijom emulzija ili zgušnjavanjem formulacija, guar guma je odabir koji može unaprijediti vaše kozmetičke proizvode.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

100g, 500g, 1000g