Glycoderm – polivalentni ovlaživač

8,90 KM53,90 KM

INCI: Water (Aqua) (and) Honey (Mel) (and) Phospholipids (and) Sphingolipids (and) Hyaluronic Acid)

Opis: To je polivalentni ovlaživač koji sadrži fosfolipide, sfingolipide, hijaluronsku kiselinu i prirodni cvjetni med. Glycoderm obnavlja lipidnu barijeru suhe i ispucale kože dok u isto vrijeme zadržava vlagu i tako osigurava dobro uravnoteženi sadržaj vode u koži što je jedan od preduvjeta za fiziološku interakciju. Konzerviran fenoksietanolom i dehidrooctenom kiselinom. Dobro se miješa s vodom, no nije potpuno vodotopljiva supstanca. Njegova liposomska struktura podržava brzu apsorpciju hijaluronske kiseline i cvjetnog meda

Djelovanje: Kao aktivna kozmetička komponenta koja se koristi u kozmetici (emulzije, gel kreme, tonici) za hidrataciju kože, obnavlja oštećenu lipidnu barijeru kože i osigurava zadržavanje prirodnih faktora vlažnosti. Poboljšava tonus kože. Odličan je aktivni sastojak za preparate namjenjene njezi kože lica, vrata i prsa.

Upozorenje: Ne grijati iznad 35°C

Description

Opis: Glycoderm je polivalentni ovlaživač koji sadrži fosfolipide, sfingolipide, hijaluronsku kiselinu i prirodni cvjetni med. Ovaj sastav omogućuje Glycodermu da obnovi lipidnu barijeru suhe i ispucale kože, istovremeno zadržavajući vlagu i osiguravajući uravnotežen sadržaj vode u koži – ključni preduvjet za fiziološku interakciju. Konzerviran je fenoksietanolom i dehidrooctenom kiselinom. Iako se dobro miješa s vodom, nije potpuno vodotopljiva supstanca. Liposomska struktura Glycoderma podržava brzu apsorpciju hijaluronske kiseline i cvjetnog meda. Glycoderm je sastojak koji se preporučuje za sve tipove kože, uključujući suhu, masnu i osjetljivu kožu.

Inci naziv: Water (Aqua) (and) Honey (Mel) (and) Phospholipids (and) Sphingolipids (and) Hyaluronic Acid)

Upotreba Glycoderma u kozmetici: Aktivna komponenta za hidrataciju i obnovu kože Glycoderm se koristi kao aktivna kozmetička komponenta u različitim proizvodima za njegu kože, uključujući emulzije, gel-kreme i tonike. Njegova glavna svrha je pružiti hidrataciju koži, obnoviti oštećenu lipidnu barijeru te osigurati zadržavanje prirodnih faktora vlažnosti. Osim toga, Glycoderm poboljšava tonus kože, dajući joj zdrav i blistav izgled. Zbog svojih svojstava, Glycoderm se često koristi u preparatima namijenjenim njezi kože lica, vrata i prsa

Upozorenje: Ne grijati iznad 35°C

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml, 50ml, 100ml