+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Tinktura Matičnjaka (Melise)

Tinktura Matičnjaka (Melise)

List matičnjaka sadrži etarično ulje (bogato geraniol aldehidom, citralom i citronelalom)glukozide, saponine, tanine, ćilibarnu kiselinu i mineralne soli. Aktivni sastojci matičnjaka pokazuju blago umirujuće dejstvo a povoljno djeluju i na regulisanje srčanog ritma. Takođe, jedinjenja prisutna u listu matičnjaka djeluju spazmolitično, protivupalno i analgetično, pa se upotreba preporučuje kod uznemirenosti, straha, depresivnih stanja, kod lupanja srca, kod tegoba sa varenjem, kod menstrualnih tegoba kao i kod glavobolje ili zubobolje.

5.90 KM39.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Naziv proizvoda: Tinktura Melise(matičnjaka), lat. Tinctura Melissae

Sastav: Etanolno-vodeni ekstrakt lista matičnjaka (Melissae folium)

Osobine: List matičnjaka sadrži etarično ulje (bogato geraniol aldehidom, citralom i citronelalom)glukozide, saponine, tanine, ćilibarnu kiselinu i mineralne soli.

Primjena: Aktivni sastojci matičnjaka pokazuju blago umirujuće dejstvo a povoljno djeluju i na regulisanje srčanog ritma. Takođe, jedinjenja prisutna u listu matičnjaka djeluju spazmolitično, protivupalno i analgetično, pa se upotreba preporučuje kod uznemirenosti, straha, depresivnih stanja, kod lupanja srca, kod tegoba sa varenjem, kod menstrualnih tegoba kao i kod glavobolje ili zubobolje. Korištenjem kapi  matičnjaka pomažete Vašem organizmu umiriti i olakšati blage znakove mentalne i duševne preopterećenosti te poboljšavate općenito psihičko stanje organizma. Upravo zbog tog razloga preporučuje se za umirivanje raznih nervoza želučano-probavnog trakta, srčane tjeskobe, glavobolje zbog nervoze, migrene itd. Tinktura Matičnjaka je korisna i kod ublažavanja problema žgaravice.

Ograničenja u upotrebii: Preparat sadrži alkohol pa se upotreba tinkture ne preporučuje trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Upotreba: 3 x dnevno po 15-20 kapi u 1dcl (decilitar) vode. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi.

Spoljašna upotreba: Može se koristiti u vidu obloga za ublažavanje otoka i bolova kod ujeda insekata, kod otoka i čireva, kao i za masažu kod bolova u zglobovima.

Upotreba u kozmetičkom proizvodima: Ekstrakti matičnjaka se najčešće upotrebljavaju u preparatima protiv ujeda insekata, čest su sastojak i proizvoda protiv bolova kao i u kremama sa posebnom namjenom.

Čuvanje: Na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100ml, 500ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tinktura Matičnjaka (Melise)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije