Tinktura Divljeg kestena

3,90 KM25,90 KM

Aktivni sastojci divljeg kestene povoljno djeluju na vensku cirkulaciju pa se upotreba preporučuje kod proširenih vena, osjećaja težine u nogama, kao i kod bolova u zglobovima. Takođe, u tradicionalnoj medicini, preporučuje se i za ublažavanje tegoba kod hemoroida.

SKU: N/A Category: Tags: ,

Description

Naziv proizvoda: Tinktura Divljeg kestena, lat. Tinctura Hippocastani

Sastav: Etanolno-vodeni ekstrakt ploda divljeg kestena (Hippocastani fructus)

Osobine: Plod divljeg kestena sadrži tanine, saponine, glukozide (eskulin), smole, masna ulja i skrob.

Primjena: Aktivni sastojci divljeg kestene povoljno djeluju na vensku cirkulaciju pa se upotreba preporučuje kod proširenih vena, osjećaja težine u nogama, kao i kod bolova u zglobovima. Takođe, u tradicionalnoj medicini, preporučuje se i za ublažavanje tegoba kod hemoroida.

Ograničenja u upotrebi: Upotreba tinkture se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni djeci mlađoj od 12 godina.

Upotreba: proizvod je namenjen za spoljašnu upotrebu, za masažu bolnih zglobova ili pripremu obloga (15- 20ml  tinkture sipati u 200ml vode i koristiti za obloge) ili kupki (20ml tinkture dodati kupki za hemoroide).

Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi za njegu kože u kupkama i losionima, te u balzamima za noge za poboljšanje stanja kod osjećaja težine i varikoznih vena. Preporučena koncentracija za kozmetičku primjenu u kupkama 4 – 10 %, balzami za noge do 35 %.

Čuvanje: Na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

50ml, 100ml, 500ml