+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Sapunska baza za kremaste (creamy) sapune SLS free

Sapunska baza za kremaste (creamy) sapune SLS free

Opis: Sapunska baza za kremasti sapun ne sadrži vodu. Zato ne gubi na težini i ne rješava dodatke koji otapaju vodu (npr. šećer). Zbog visokog postotka glicerina ostavlja ugodan osjećaj na koži. Ova baza je namjenja za izradu kremasti sapuna, piling(scrub) sapuna, pjenasti sapuna.

– Sadrži “zelene” tenzide.

– Voda se može dodati do 20%*

– Ulja se mogu dodati do 3%*

– Voda i ulja se NE SMIJU DODATI ZAJEDNO. Samo jedno ili drugo.

Ne sadrži sastojke životinjskog porijekla. Nije testirano na životinjama.

Sastav: Glycerine, stearic acid, sodium stearate, sodium cocsulfate, sodiuim cocoylisethionat, maltodextrin, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinon

16.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Sapunska baza za kremasti sapun ne sadrži vodu što predstavlja praktično i kvalitetno rješenje za izradu raznih vrsta sapuna. Jedna od glavnih prednosti ove baze je što ne gubi na težini kao što je to slučaj s drugim vrstama sapuna koje sadrže vodu. Također, nije potrebno rješavati dodatke koji bi mogli otopiti vodu, kao što je slučaj s dodatkom šećera.

Ova baza za sapun karakterizira visok postotak glicerina, koji pruža iznimno ugodan osjećaj na koži. Glicerin je poznat po svojim hidratantnim svojstvima i sposobnosti zadržavanja vlage, čineći kožu mekom i glatkom. Stoga, upotreba ove baze za sapun može pružiti hidrataciju i njegu koži.

Glicerinski učinak: Osjećaj mekoće i hidratacije na koži

Važna napomena:  Voda se može dodati u bazu za sapun do 20%, što omogućava prilagodbu sapuna prema željenim karakteristikama i teksturi. S druge strane, ulja se mogu dodati u količini do 3%. Važno je napomenuti da se voda i ulje ne smiju dodavati zajedno. Potrebno je dodati ili vodu ili ulje kako bi se osigurala stabilnost i kvaliteta sapun. Još jedna važna karakteristika ove baze za sapun je da ne sadrži sastojke životinjskog porijekla.

Ova osobina zadovoljava potrebe veganskih potrošača, koji preferiraju proizvode bez ikakvih životinjskih derivata, kao i vegetarijanskih potrošača koji izbjegavaju proizvode koji sadrže sastojke dobivene iz mesa ili ribe. Osim toga, baza za sapun nije testirana na životinjama, što je još jedan pozitivan aspekt u skladu s etičkim načelima.

Sastav: glicerin, stearinsku kiselinu, natrijev stearat, natrijev kokosulfat, natrijev kokoilizetionat, maltodekstrin, metilkloroizotiazolinon i metilizotiazolinon.

S obzirom na svoje prednosti i fleksibilnost u upotrebi, ova baza za kremasti sapun je odličan izbor za izradu različitih vrsta sapuna, uključujući kremaste sapune, piling sapune i pjenaste sapune.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

900g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Sapunska baza za kremaste (creamy) sapune SLS free”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Glavni menu

Kategorije