+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Olivem 2090 – emulgator za hladne procese

Olivem 2090 – emulgator za hladne procese

Opis: Olivem 2090 je inovativni emulgator dobijen iz prirodnih izvora, namijenjen za hladne procese voda-u-ulju (W/O). Ovaj neionski emulgator pruža izuzetne performanse u emulgiranju, kombinujući odlične senzorne i hidratantne koristi za razne primjene. Zahvaljujući svojoj sposobnosti stvaranja homogenog sloja koji okružuje kapljice vode, Olivem® 2090 omogućava kreiranje stabilnih, hidratantnih i laganih, ali baršunastih proizvoda.

20.90 KM274.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Olivem 2090 je inovativni emulgator dobijen iz prirodnih izvora, namijenjen za hladne procese voda-u-ulju (W/O). Ovaj neionski emulgator pruža izuzetne performanse u emulgiranju, kombinujući odlične senzorne i hidratantne koristi za razne primjene. Zahvaljujući svojoj sposobnosti stvaranja homogenog sloja koji okružuje kapljice vode, Olivem® 2090 omogućava kreiranje stabilnih, hidratantnih i laganih, ali baršunastih proizvoda. Njegova izvrsna svojstva u vlaženju praškasti čestica i raspršivanju čine ga jednostavnim za formulisanje proizvoda prilagođenih svim tipovima kože.

Jedinstvena komponenta Olivate u Olivem 2090 doprinosi visokom nivou senzornosti, biomimetizma i funkcionalnih prednosti, čineći ga visoko efikasnim emulgatorom za hladne procese. Njegove karakteristike uključuju lakoću i brzo upijanje, čime se eliminira potreba za teksturizirajućim dodacima silikonskog ili sintetičkog porijekla, što rezultira brzo apsorbovanim emulzijama.

Olivem® 2090, koji je po sastavu Polyglyceryl-4 Olivate/Polyricinoleate, posebno je prikladan za proizvode za zaštitu od sunca, naglašavajući njegovu adaptabilnost u različitim kozmetičkim aplikacijama. Dodatno, ovaj emulgator je bez palminog ulja, biorazgradiv, prijateljski prema veganima i 100% obnovljiv, što ga čini ultimativnim izborom za ekološki svjesne formulacije.

Ukupno gledano, Olivem 2090 predstavlja vrhunski izbor za kozmetičku industriju, nudeći ne samo izvrsne emulzijske performanse i senzorne karakteristike, već i pridržavanje ekoloških standarda. Njegova primjena u širokom spektru proizvoda, uključujući njegu kože, njegu beba i šminku, čini ga svestranim i efikasnim rješenjem za moderne kozmetičke formule.

Inci naziv: Polyglyceryl-4 Olivate/Polyricinoleate

Primjena: Ima široku primjenu u kozmetičkoj industriji. Zbog svojih izvrsnih svojstava za vlaženje praha i raspršivanje, Olivem® 2090 je posebno pogodan za proizvode za sunčanje i njegu kože. Osim toga, njegova primjena se proteže na šminku i proizvode za njegu beba. Svojstva Olivem® 2090 omogućuju stvaranje potpuno prirodnih voda-u-ulju emulzija s laganom teksturama kože, što ga čini prikladnim za sve kozmetičke primjene, uključujući i toaletne proizvode.

Ova široka primjena čini Olivem 2090 izuzetno korisnim u formulacijama koje zahtijevaju prirodne sastojke, pružajući kozmetičkim proizvodima ne samo stabilnost i hidrataciju, već i poboljšane senzorne karakteristike. Njegova sposobnost kompatibilnosti s različitim tipovima ulja, uključujući i biljna ulja, dodatno potvrđuje njegovu svestranost u kozmetičkoj industriji.

Doziranje: Olivem® 2090 u kozmetičkim formulacijama varira ovisno o vrsti proizvoda. Efikasan je kao samostalan emulgator u koncentracijama od 2% do 5%. Npr., može se koristiti u kombinaciji s C12-15 Alkyl Benzoate, gdje se Olivem 2090 može dodati u količini od 1.5% do 5% ovisno o željenoj teksturi i konzistenciji proizvoda. Ovo ga čini prilagodljivim za širok spektar kozmetičkih proizvoda, uključujući šminke, BB i CC kreme, kremasta sjenila za oči, i slično, gdje je potrebna visoka koncentracija praha s baršunastim završetkom.

Video: U videu ispod možete pogledati jednostavnu upotrebu Olivem 2090 emulgatora.

Dodatne informacije

Veličina

1000g, 100g, 500g, 50g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Olivem 2090 – emulgator za hladne procese”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije