+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Akcija!

Olivem 2020

Olivem 2020

Olivem 2020 predstavlja inovativni emulgator dobijen prirodnim putem, koji se koristi u hladnom procesu i baziran je na hemiji maslinovog ulja. Ovaj emulgator je posebno dizajniran za energetski efikasne operacije. Kao multifunkcionalni biomimetički sastojak, Olivem® 2020 kombinuje izuzetnu emulzijsku izvedbu i prirodnu mekoću kože (dermolijenciju). Osim toga, može se koristiti i kao modifikator senzornih karakteristika, stabilizator i zgušnjivač, pružajući dodatne prednosti u veoma širokom rasponu formulacija.

15.90 KM215.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Olivem 2020: Sinergija prirode i nauke u emulgiranju kozmetičkih proizvoda

Opis: Olivem 2020 predstavlja inovativni emulgator dobijen prirodnim putem, koji se koristi u hladnom procesu i baziran je na hemiji maslinovog ulja. Ovaj emulgator je posebno dizajniran za energetski efikasne operacije. Kao multifunkcionalni biomimetički sastojak, Olivem® 2020 kombinuje izuzetnu emulzijsku izvedbu i prirodnu mekoću kože (dermolijenciju). Osim toga, može se koristiti i kao modifikator senzornih karakteristika, stabilizator i zgušnjivač, pružajući dodatne prednosti u veoma širokom rasponu formulacija.

Jedna od ključnih karakteristika Olivem® 2020 je njegova sposobnost da pruži izvanredne senzorne karakteristike u poređenju s drugim emulgatorima korištenim u hladnom procesu. Ova superiornost se ogleda u boljem osjećaju na koži i poboljšanju funkcionalnosti proizvoda, kao što su hidratantne kreme i losioni.

Sastav Olivem 2020 uključuje Ethylhexyl Olivate, Sodium Acrylates Copolymer i Polyglyceryl-4 Olivate. Ova kombinacija sastojaka doprinosi njegovoj efikasnosti kao hladnog procesnog emulgatora, kao i njegovoj sposobnosti da djeluje kao senzorni modifikator, zgušnjivač i stabilizator.

Dodatno, Hallstar, kompanija koja proizvodi Olivem 2020, provela je opsežna testiranja formulacija koristeći ovaj emulgator. Kroz ova testiranja potvrđeni su jedinstveni sinergijski efekti na performanse zaštite od sunca (SPF), pored njegovih biomimetičkih svojstava i doprinosa senzornim karakteristikama.

Zaključno, Olivem 2020 se ističe kao svestran i inovativan emulgator koji pruža odlične performanse i prirodnu mekoću, te dodaje vrijednost širokom spektru kozmetičkih formulacija. Njegove jedinstvene karakteristike čine ga idealnim izborom za formulatora koji traže efikasnu, prirodno dobijenu sastojinu koja poboljšava senzorne karakteristike proizvoda.

Primjena:  Što se tiče primjena, Olivem® 2020 je posebno pogodan za različite kozmetičke proizvode. Njegove primjene obuhvataju dnevnu njegu od sunca, šminku, proizvode za njegu kose i noktiju, proizvode za mušku njegu, vlažne maramice, također veoma je pogodan za izradu gelova i gel krema, kao i druge kozmetičke formulacije. Zbog svoje jedinstvene kompozicije masnih kiselina koje hemijski oponašaju lipidnu kompoziciju kože, Olivem® 2020 je klinički dokazan da smiruje i obnavlja kožu, čineći ga idealnim za različite primjene, uključujući njegu lica, očiju i tijela, zaštitu od sunca, njegu beba, šminku, brijanje, vlažne maramice, te proizvode za njegu ruku i noktiju i kose

Doziranje: Preporučuje se u koncentracijama od 2-3% za o/w (ulje u vodi) emulzije ili 1% kao sastojak za poboljšanje senzornih karakteristika i stabilizaciju. Ovaj emulgator se ističe svojom energetskom efikasnošću, budući da ne zahtijeva grijanje ili pritisak za djelovanje, a većina njegovog sastava je dobivena iz prirode.

Način korištenja: Može se dodati u bilo kojoj fazi procesa pripreme proizvoda, s preporukom da se dobro protrese prije korištenja.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000g, 100g, 500g, 50g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Olivem 2020”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije