+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Aktivni ugalj

Aktivni ugalj

Aktivni prah uglja dobija se destilacijom prirodnih materija (hrastovog drveta). Neselektivno vezuje za sebe veliki broj supstanci organskog i neorganskog porijekla, kao i gasove i tako ih odstranjuje iz organizma i sa kože. Posjeduje veliku moć apsorpcije, jer ima veliki broj malih pora koje omogućavaju apsorbciju. Veoma je koristan u izradi sapuna, šampona, zatim kao komponenta pilinga za tijelo.

7.90 KM34.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Aktivni prah uglja dobija se destilacijom prirodnih materija (hrastovog drveta). Neselektivno vezuje za sebe veliki broj supstanci organskog i neorganskog porijekla, kao i gasove i tako ih odstranjuje iz organizma i sa kože. Posjeduje veliku moć apsorpcije, jer ima veliki broj malih pora koje omogućavaju apsorbciju. Veoma je koristan u izradi sapuna, šampona, zatim kao komponenta pilinga za tijelo.

Osobine: Aktivni ugalj Ima sposobnost apsorpcije čestica nečistoće, ali i ulja na koži i kosi. Ima svojstvo prečišćavanja. Apsorbuje mirise, poboljšava cirkulaciju krvi, vezuje vlagu. Aktivni ugalj postiže sjajne rezultate u njezi svih tipova kože.. Ponaša se kao magnet, izvlačeći nečistoće iz pora na koži, poput bakterija, ulja, prašine, hemikalija i drugih čestica.

Upotreba: Za njegu kože i kose, ali i za blistav osmijeh (paste za zube). Princip djelovanja spolja je sličan sistemskom djelovanju – porozna površina aktivnog uglja vezuje toksine i nečistoće sa kože i zuba i tako poboljšava njihovo zdravlje i izgled. Dodaje se u formulacije u osnovnom obliku. Lako se ugrađuje u formule. Tipičan nivo upotrebe je između 1-10%.

Primjena: Koristi se za izradu proizvoda za čišćenje, sapuna, šampona, sredstva za piling, kupki, krema, maska za lice, kozmetike u boji. Aktivni ugalj možete pomijesati sa dvije kašičice aloe vera gela i tako dobiti jedan odličan preparat napravljen za svega par minuta. . Aktivni ugalj pomiješan sa šamponom riješava problem masne kose i peruti. Također se primjenjuje se u tretmanu izbeljivanja zuba – zubi se operu smijesom aktivnog uglja i vode ili paste za zube.

Recepture sa aktivnim ugljem potražite klikom na Recepture.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000g, 100g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Aktivni ugalj”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Glavni menu

Kategorije