Bacillus Ferment

20,15 KM57,50 KM

Mikstura sadrži prirodne enzime koji eliminišu mrtve ćelije kože, pa na taj način površina kože postaje glatka, izgleda mlađe i zdravije.

Description

Opis:  Bacillus ferment je enzimski eksfolijant koji se koristi za piling kože. On predstavlja blagu, ali vrlo efikasnu alternativu alfa-hidroksi voćnim kiselinama. Ova svjetlo žuta do žuta tečnost je rastvorljiva u vodi i sadrži peptide u koncentraciji od ≥1000ppm. Bacilus ferment je bezbjedan i bezopasan za kožu.

Inci naziv: Bacillus Ferment, Water, Propylene Glycol and 1,2-Hexanediol

Bacilus ferment: Enzimski eksfolijant za blagi i efikasan piling kože

Osobine: Ovaj enzimski eksfolijant ima nekoliko korisnih osobina. Eliminira mrtve ćelije kože, čime površina kože postaje glatka, izgleda mlađe i zdravije. Također, ubrzava prirodni proces pilinga kože. Bacilus ferment ima sposobnost da odčepljuje začepljene pore i uklanja hiperpigmentaciju. Dodatno, posjeduje izvrsno antimikrobno dejstvo širokog spektra, djelujući na brojne patogene bakterije i gljivice.

Način upotrebe: Bacilus ferment se koristi kao komponenta vodene faze u kozmetičkim proizvodima. Može se dodati u vodenu fazu tokom izrade proizvoda ili na kraju procesa izrade, na sobnoj temperaturi ili u topao rastvor do 60°C. Preporučene koncentracije se kreću između 0,5% do 1%, maksimalno 2%. Važno je napomenuti da se ne preporučuje upotreba na oštećenoj koži, a proizvod je namijenjen samo za spoljašnju upotrebu.

Upotreba u kozmetici: Bacilus ferment nalazi široku primjenu u kozmetičkoj industriji. Može se koristiti u izradi krema za zaštitu od starenja, gelova i losiona za tijelo, proizvoda za posvjetljivanje kože, proizvoda za čišćenje, kao i u izradi maski i neabrazivnih eksfolijanata. Njegove osobine omogućavaju blagi, ali efikasan piling kože i poboljšavaju opće stanje kože.

Dobijanje: Bacilus ferment se dobija fermentacijom gram-pozitivne bakterije Bacillus Subtilis koja proizvodi proteazu sa keratolitičkom aktivnošću.

Zaključak: Bacilus ferment je vrijedan sastojak u kozmetici koji pruža blagi, ali efikasan piling kože. Njegove osobine eliminacije mrtvih ćelija, ubrzanja prirodnog pilinga kože, kao i antimikrobno dejstvo, čine ga poželjnim sastojkom u mnogim kozmetičkim proizvodima. Pravilna upotreba i koncentracija omogućavaju postizanje željenih rezultata. Važno je čuvati Bacilus ferment na hladnom i suvom mjestu, idealno u frižideru na temperaturi od 4 do 8°C, kako bi se očuvala njegova efikasnost.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10g, 30g