+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Akcija!

Bacillus Ferment

Bacillus Ferment

Mikstura sadrži prirodne enzime koji eliminišu mrtve ćelije kože, pa na taj način površina kože postaje glatka, izgleda mlađe i zdravije.

20.20 KM53.95 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis:  Bacillus ferment je enzimski eksfolijant koji se koristi za piling kože. On predstavlja blagu, ali vrlo efikasnu alternativu alfa-hidroksi voćnim kiselinama. Ova svjetlo žuta do žuta tečnost je rastvorljiva u vodi i sadrži peptide u koncentraciji od ≥1000ppm. Bacilus ferment je bezbjedan i bezopasan za kožu.

Inci naziv: Bacillus Ferment, Water, Propylene Glycol and 1,2-Hexanediol

Bacilus ferment: Enzimski eksfolijant za blagi i efikasan piling kože

Osobine: Ovaj enzimski eksfolijant ima nekoliko korisnih osobina. Eliminira mrtve ćelije kože, čime površina kože postaje glatka, izgleda mlađe i zdravije. Također, ubrzava prirodni proces pilinga kože. Bacilus ferment ima sposobnost da odčepljuje začepljene pore i uklanja hiperpigmentaciju. Dodatno, posjeduje izvrsno antimikrobno dejstvo širokog spektra, djelujući na brojne patogene bakterije i gljivice.

Način upotrebe: Bacilus ferment se koristi kao komponenta vodene faze u kozmetičkim proizvodima. Može se dodati u vodenu fazu tokom izrade proizvoda ili na kraju procesa izrade, na sobnoj temperaturi ili u topao rastvor do 60°C. Preporučene koncentracije se kreću između 0,5% do 1%, maksimalno 2%. Važno je napomenuti da se ne preporučuje upotreba na oštećenoj koži, a proizvod je namijenjen samo za spoljašnju upotrebu.

Upotreba u kozmetici: Bacilus ferment nalazi široku primjenu u kozmetičkoj industriji. Može se koristiti u izradi krema za zaštitu od starenja, gelova i losiona za tijelo, proizvoda za posvjetljivanje kože, proizvoda za čišćenje, kao i u izradi maski i neabrazivnih eksfolijanata. Njegove osobine omogućavaju blagi, ali efikasan piling kože i poboljšavaju opće stanje kože.

Dobijanje: Bacilus ferment se dobija fermentacijom gram-pozitivne bakterije Bacillus Subtilis koja proizvodi proteazu sa keratolitičkom aktivnošću.

Zaključak: Bacilus ferment je vrijedan sastojak u kozmetici koji pruža blagi, ali efikasan piling kože. Njegove osobine eliminacije mrtvih ćelija, ubrzanja prirodnog pilinga kože, kao i antimikrobno dejstvo, čine ga poželjnim sastojkom u mnogim kozmetičkim proizvodima. Pravilna upotreba i koncentracija omogućavaju postizanje željenih rezultata. Važno je čuvati Bacilus ferment na hladnom i suvom mjestu, idealno u frižideru na temperaturi od 4 do 8°C, kako bi se očuvala njegova efikasnost.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10g, 30g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Bacillus Ferment”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije