+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Witepsol H15

Witepsol H15

Nekada se kao nosač,podloga za proizvodnju supozitorija – vaginaleta koristio kakao buter, a danas se koriste polusintetski nosači komercijalnog naziva Witepsol koji su bolji i lakši za pravljanje konačnog proizvoda i boljeg je svojstva od kakao butera.

6.90 KM39.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Nekada se kao nosač,podloga za proizvodnju supozitorija – vaginaleta koristio kakao buter, a danas se koriste polusintetski nosači komercijalnog naziva Witepsol koji su bolji i lakši za pravljanje konačnog proizvoda i boljeg je svojstva od kakao butera.

Inci naziv: Hydrogenated Coco-Glycerides (C12-C18)

Upotreba, sastav i svojstva:

Witepsol H-15 je gotova podloga za proizvodnju supozitorija- vaginaleta. Sastoji se od glicerol estera zasićenih biljnih masnih kiselina, uglavnom laurinske kiseline, a dobija se iz kokosovog ulja i ulja sjemenki palme. Tvrde masne pastile, Adeps solidus tačka topljenja im  je  35° C.

WITEPSOL H 15 sadrži – pored triglicerida (C36 – C54) – monogliceride (<1%) i oko 10% diglicerida, što odgovara hidroksilnoj vrednosti od oko 10.

VITEPSOL H 15  je proizvod iz serije H VITEPSOL-a koje su tvrde masne pastile sa vrijednostima hidroksila do 15. Sastoje se uglavnom od triglicerida sa udjelom od najviše 15% diglicerida i ne više od 1% monoglicerida . Karakteriše ih vrlo mali razmak između tačke topljenja i očvršćavanja, imaju samo manju tendenciju na pojavu naknadnog očvršćavanja (maksimalno 1,5 ° C) i mogu se obrađivati i automatskim mašinama za livenje i, u malim razmjerama, upotrebom kreme postupak topljenja (prekristalizacija) na temperaturama livenja oko navedene tačke topljenja. Preporučuje se izbjegavati naglo hlađenje. Ova serija stepena također uključuje jedinjenja koja imaju hidroksilne vrijednosti (HV) između 0 i 5 koja izbejgavaju interakcije između slobodnih OH grupa i kiselih aktivnih jedinjenja (ASS, diklofenak, itd.).

VITEPSOL H 15 ima hidroksilnu vrijednost 5-15. Koristi se kao jedinjenje za suspenzije supozitorija sa udjelom čvrstih aktivnih jedinjenja manjim od 25%.

VITEPSOL H 15 se koristi kao gotova podlloga za veliki broj aktivnih farmaceutskih sastojka:

– Aktivno za liječenje malarije

– Anestetici

– Protivupalne supstance

– Antidepresivi (alkaloidi)

– Antiemetike

– Antiepileptici (barbiturati)

– Vitamini B.

– b-laktamski antibiotici

– Bronhodilatatori

– Ekspektoransi

– Muški hormoni

– Nesteroidni anti-inflamatorni lekovi

– Steroidni antireumatičari (kortikosteroidi)

– Tačka topljenja (° C): ~ 35

Rastopljeni VITEPSOL H15 ponaša se otprilike poput njutnovske tečnosti; izmjereno smičuće naprezanje gotovo linearno zavisi od primenjene brzine smicanja. Viskoznost je niža za stepene H nego za delimične gliceride koji sadrže stepene V. S razreda, imaju nešto veću viskoznost zbog sadržaja emulgatora.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100g, 1kg, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Witepsol H15”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu