+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Urea

Urea

Urea je humektans (supstanca koja na sebe veže vodu) i ovlaživač – supstanca koja kožu opskrbljuje vlagom. Urea je prihvaćena u kozmetici zato što opskrbljuje kožu vlagom i sprječava isušivanje. kože. Urea omekšava kožu, održava željeni nivo vlage u koži i poboljšava njenu elastičnost. Samim time, urea sprječava prijevremeno starenje i pojavu bora jer one nastaju na suhoj i nedovoljno njegovanoj koži. Također djeluje blago keratolitički odnosno blago odljušćuje površinu kože.

4.50 KM15.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Urea je humektans (supstanca koja na sebe veže vodu) i ovlaživač – supstanca koja kožu opskrbljuje vlagom. Urea je prihvaćena u kozmetici zato što opskrbljuje kožu vlagom i sprječava isušivanje. kože. Urea omekšava kožu, održava željeni nivo vlage u koži i poboljšava njenu elastičnost. Samim time, urea sprječava prijevremeno starenje i pojavu bora jer one nastaju na suhoj i nedovoljno njegovanoj koži. Također djeluje blago keratolitički odnosno blago odljušćuje površinu kože.

Upotrena: Česti je sastojak krema za ovlaživanje kože i to ne samo za kozmetičku primjenu nego i za liječenje dermatoza kod kojih se javlja izrazito suha, prhutava koža. Omekšava kožu, poboljšava njezinu elastičnost, čuva vlagu u koži i omogućava da koža bolje prihvaća i čuva vodu. Povoljno djeluje na zacijeljivanje rana i oštećenja kože. Naročito se koristi kod zrele i suhe kože, kao i kod upalnih stanja kože poput atopijskog dermatitisa, ekcema, seboreje, psorijaze, akni i sl.

Doziranje i način primjene: Otapa se u vodenoj fazi emulzije. Za proizvode za redovnu njegu i blagi keratolitički učinak koriste se koncentracije do 2-5%, za intenzivniji keratolitički učinak 5-15%.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Urea”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu