+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Akcija!

Ulje (macerat) Kantariona

Ulje (macerat) Kantariona

Ulje kantariona (gospine trave) tradicionalno se koristi kao narodna pomoć za niz tegoba. U cvijetovima i listovima nalazimo puno aktivnih sastojaka kao što su:  hipericin, psevdohipericin, hiperforin, flavonoidi, fenolne kisline i naftodiantronov, koji daju ulju značajnu crvenu boju. Puno tih sastojaka se gradi u hiperforinu, koji je dobro topiv u ulju, pa iz toga razloga ulje kantariona veoma pogodno za lječenje kožnih oboljenja.

4.45 KM22.45 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Ulje kantariona, poznato i kao ulje gospine trave, već stoljećima se koristi kao tradicionalna pomoć za razne tegobe. Ovo ulje ima bogatstvo aktivnih sastojaka koji se nalaze u cvijetovima i listovima biljke. Među tim sastojcima su hipericin, psevdohipericin, hiperforin, flavonoidi, fenolne kiseline i naftodiantroni, koji daju ulju karakterističnu crvenu boju. Jedan od ključnih sastojaka je hiperforin, koji se dobro topi u ulju i čini ga izuzetno pogodnim za tretiranje kožnih oboljenja.

Inci naziv: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hypericum Perforatum Flower Extract

Ulje kantariona ima blagotvorne sastojke s izraženim protuupalnim svojstvima i koristi se kao pomoć u procesu zacjeljivanja oštećene i suhe kože. Posebno je korisno kod opeklina od sunca, posjekotina i ožiljaka. Također se može primijeniti kod različitih upalnih i virusnih bolesti kože, modrica, hemeroida te kao pomoć kod bolova u mišićima i zglobovima. Njegova prirodna svojstva čine ga idealnim za masaže kod osoba starije dobi koje pate od reumatizma.

Postoje različiti načini korištenja ulja kantariona, uključujući samostalnu primjenu,  ili kao sastojka u kremama i losionima za njegu kože. Prije korištenja, preporučuje se konzultirati se s dermatologom ili stručnjakom za biljnu medicinu kako biste dobili pravilne smjernice o doziranju i primjeni.

U svijetu sve većeg interesa za prirodnim ljekovitim sredstvima, ulje kantariona se ističe kao prirodna opcija za njegu kože. Njegova ljekovita svojstva su prepoznata i istraživana, ali se uvijek treba koristiti s oprezom i prema uputama stručnjaka.

Iskoristite snagu prirode i otkrijte ulje kantariona kao podršku vašoj ljekovitoj rutini za njegu kože. Uz pravilnu upotrebu, može vam pružiti olakšanje i poboljšanje stanja kože na prirodan način.

Važna napomena:

Važno je napomenuti da je ulje kantariona fototoksično, što znači da se ne smije koristiti tijekom izlaganja suncu. Primjena ulja na koži tokom sunčanja može izazvati ireverzibilne hiperpigmentacije, odnosno mrlje na koži. Stoga je važno koristiti ulje kantariona s oprezom i slijediti upute za pravilnu primjenu.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000ml, 100ml, 500ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ulje (macerat) Kantariona”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije