+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Tinktura kore Vrbe

Tinktura kore Vrbe

Kora vrbe sadrži fenolne glukozide (salicin, saligenin, salikortin, populin), tanine, flavonoide i fitoestrogene. Aktivni sastojci kore vrbe pokazuju protivupalno, antiseptično i analgetično dejstvo. Upotreba tinkture kore vrbe preporučuje se: za preznojavanje – kod povišene tjelesne temperature, kod prehlade i gripa, za ublažavanje reumatskih bolova, kod glavobolje i migrene. Za spoljašnu upotrebu, ispiranje čajem od kore vrbe preporučuje se za ubrzanje zarastanja rana.

4.90 KM35.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Osobine: Kora vrbe sadrži fenolne glukozide (salicin, saligenin, salikortin, populin), tanine, flavonoide i fitoestrogene. Aktivni sastojci kore vrbe pokazuju protivupalno, antiseptično i analgetično dejstvo. Upotreba tinkture kore vrbe preporučuje se: za preznojavanje – kod povišene tjelesne temperature, kod prehlade i gripa, za ublažavanje reumatskih bolova, kod glavobolje i migrene. Za spoljašnu upotrebu, ispiranje čajem od kore vrbe preporučuje se za ubrzanje zarastanja rana.

Ograničenja u upotrebi: Upotreba tinkture od kore vrbe se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni djeci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lijekovima: Kod osjetljivih osoba, mogući su bolovi u želucu, pa se osobama oboljelim od gastritisa ili čira u želucu, ne preporučuje upotreba ove tinkture. Aktivni sastojci kore vrbe mogu uticati na metabolizam određenih lijekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi  ove tinkture uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa ljekarem ili farmaceutom. Tinktura se ne smije koristiti istovremeno sa antikoagulansima.

Način primjene i upotreba:  2 x dnevno po 15 kapi u 1dcl (decilitar) vode. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi. poslije jela.

Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Ekstrakt kore vrbe prirodna je zamjena za salicilnu kiselinu. Za razliku od čiste salicilne kiseline s kojom treba puno opreza i obazrivosti, ekstrakt kore vrbe sadrži njene prekursore koji su manje agresivni. Ekstrakt kore vrbe moćan je sastojak  za ugradnju u svoje preparate za masnu, problematicnu i kožu sklonu aknama. Keratolitički, potiče obnovu kože, zaglađuje nesavršenosti i bori se protiv mitesera, uraslih dlačica, također pokazuje svoje pozitivno djelovanje i u borbi protiv peruti. Također može poslužiti kao konzervans u koncentraciji (2-3%), ali moramo biti svjesni kako to nije idealan konzervans za suhu kožu sklonu iritaciji. Kao aktivna supstanca kod preparata protiv akni dodaje se do 10% u vodenu fazu, ona djeluje kao hemijski piling.  Ekstrakt kore vrbe čest je sastojak za njegu kože stopala. Ne koristiti kod ljudi alergičnih na salicilate.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100ml, 500ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tinktura kore Vrbe”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu