Tamjan, arapski (Boswellia carterii) eterično ulje Oshadhi

17,90 KM

Eterično ulje tamjanovca meditativno je ulje dubokog mirisa.

Djeluje izrazito sedativno, te se može koristiti inhalacijski ili dermalno kod napetosti ili stresa.

Mukolitičko i ekspektorirajuće djelovanje ga čini odličnim izborom za sve vrste dišnih infekcija, a posebice je dobar za dječje dišne infekcije, bronhitise, astme i sl.

SKU: N/A Category:

Description

Opis: Eterično ulje Tamjan arapski još se naziva tamjanovac je jedno od najcjenjenijih eteričnih ulja. Ovo ulje je karakterističnog dubokog mirisa, ima izrazito sedativno djelovanje te je idealan izbor za oslobađanje napetosti i smanjenje stresa.

Inci naziv: Boswellia carterii

Primjena i djelovanje: Eterično ulje tamjan arapski može se koristiti inhalacijski ili dermalno, ovisno o preferencijama i potrebama korisnika. Inhalacija ulja tamjanovca pomaže smirivanju uma i opuštanju tijela. Dermalna primjena ulja može se vršiti uz razrjeđivanje s baznim uljem ili dodavanjem u kozmetičke proizvode poput losiona ili krema.

Jedna od najpoznatijih koristi ulja tamjanovca je njegovo mukolitičko i ekspektorirajuće djelovanje na dišne putove. Zbog toga je odličan izbor za sve vrste dišnih infekcija. Posebno se preporučuje za dječje dišne infekcije, bronhitise i astmu. Inhalacija ovog ulja pomaže u olakšavanju disanja te potiče iskašljavanje, čime se smanjuje zagušenje i poboljšava opće stanje dišnih puteva.

Upotreba u kozmetici: Osim svojih ljekovitih svojstava, ulje tamjanovca je također cijenjeno u kozmetici, posebno za njegu zrele kože sklonu borama. Zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, ulje tamjanovca pomaže u obnavljanju kože i smanjenju vidljivosti bora. Može se koristiti kao sastojak u raznim kozmetičkim proizvodima poput seruma, krema ili ulja za lice.

Uz svoj prepoznatljiv miris i širok raspon koristi, eterično ulje tamjanovca je vrijedan dodatak svakodnevnoj rutini opuštanja i njege kože. Bilo da se koristi za inhalaciju ili kozmetičku upotrebu, ovo ulje pruža jedinstven doživljaj dubokog mira i regeneracije.

Važna napomena: Pri korištenju eteričnog ulja tamjanovca važno je slijediti upute o pravilnoj primjeni i doziranju. Prije upotrebe, uvijek je preporučljivo provjeriti eventualne kontraindikacije i konzultirati se s stručnjakom ako imate posebne zdravstvene uvjete.

 

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

5ml