+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Eterično ulje Bergamot

Eterično ulje Bergamot

Eterično ulje Bergamot djeluje analgetički, antidepresivno, antiseptično, karminativno, dezodorirajuće, digestivno, umirujuće, spazmolitično. stimulativno, antibiotski, dezinficirajuće, opuštajuće i antidepresivno. Zahvaljujući ugodnom mirisu jedan je od najčešćih sastojaka u industriji parfema. Djelovanje: Osvježava i ublažava osjećaj frustracije, napetosti, tjeskobe, stresa, koristi se za ublažavanje boljki povezanih sa stresom, poput nesanice, visokog krvnog tlaka, opušta mišiće i živce, umiruje grčeve i mišićne kontrakcije, ublažava osjećaj boli u tijelu, ublažava simptome infekcija respiratornog i urogenitarnog trakta.

6.90 KM53.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Eterično ulje bergamot je bogato aktivnim supstancama poput limonena, linalil acetata, linaloola, β-pinena, γ-terpinena, α-pinena, sabinena, mircena i p-cimena. Ulje bergamota ima širok spektar djelovanja, uključujući analgetičko, antidepresivno, antiseptičko, karminativno, dezodorirajuće, digestivno, umirujuće, spazmolitičko, stimulativno, antibiotsko, dezinficirajuće, opuštajuće i antidepresivno djelovanje. Zahvaljujući svom ugodnom mirisu, često se koristi kao jedan od glavnih sastojaka u industriji parfema.

Inci naziv: Citrus aurantium bergamia (Bergamot) Fruit Oil

Primjena eteričnog ulja Bergamot obuhvaća sljedeće:
 • Osvježava i ublažava osjećaj frustracije, napetosti, tjeskobe i stresa. Eterično ulje Bergamot ima umirujući učinak na živčani sustav te pomaže smanjiti emocionalnu napetost.
 • Koristi se za ublažavanje bolova povezanih sa stresom, kao što su nesanica i visoki krvni tlak. Inhalacija ovog ulja može pružiti opuštanje i olakšanje.
 • Opušta mišiće i živce te umiruje grčeve i mišićne kontrakcije. Eterično ulje bergamot je preporučljivo za masažu može pomoći u ublažavanju bolova i napetosti u tijelu.
 • Ublažava simptome infekcija dišnog i urogenitalnog sustava. Ulje Bergamota ima antiseptička svojstva te može pomoći u borbi protiv bakterija i smanjiti upalne procese.
 • Koristi se za ublažavanje fizičkih i psihičkih simptoma povezanih s cistitisom. Njegova djelovanja na probavni sustav, jetru i slezinu također mogu pružiti olakšanje kod ovih simptoma.
 • Ublažava upalne procese, ožiljke i mrljice na koži te tonizira i osvježava masnu kožu. Lokalna primjena ulja Bergamot može pomoći u poboljšanju stanja kože i smanjenju nepravilnosti.
 • Koristi se za osvježavanje i pročišćavanje zraka. Dodavanje nekoliko kapi ulja Bergamot u aromu svjetiljku ili difuzer stvara ugodan mirisni ambijent.
Načini korištenja eteričnog ulja Bergamot uključuju:
 • Direktna inhalacija putem inhalatora ili direktnog udisanja ulja.
 • Korištenje u aroma svjetiljki ili difuzerima kako bi se prostor oplemenio ugodnim mirisom.
 • Lokalno utrljavanje mješavine do 30 kapi ulja Bergamot s 50 ml baznog ulja, poput bademovog ulja. Ova masaža se koristi za ublažavanje bolova u mišićima.
 • Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja Bergamota u toplu kadu i uživajte u opuštajućoj kupki.
Važne napomene pri korištenju eteričnog ulja Bergamot:

Prije upotrebe na koži, provjerite reakciju kože kapljanjem jedne kapi ulja na pregib lakta i pričekajte. Ako se javi crvenilo, peckanje ili osip, izbjegavajte korištenje ulja na koži. Također, budite svjesni da je ulje Bergamot izrazito fototoksično i ne bi se trebalo nanositi na kožu prije direktnog izlaganja UV zrakama, poput sunčanja ili izlaganja solariju. Fototoksičnost može uzrokovati neželjene reakcije na koži, poput opekotina ili pigmentacijskih promjena.Uz to, važno je napomenuti da se eterično ulje bergamot ne preporučuje koristiti na koži ako ste alergični na neke od njegovih sastavnica. Prije upotrebe, provjerite da nemate poznate alergijske reakcije na ulje.

 

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100ml, 10ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Eterično ulje Bergamot”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije