+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

AnaGain – Hair booster

AnaGain – Hair booster

AnaGain predstavlja revolucionarni proizvod u industriji njege kose jer klinički dokazano djeluje na rast kose. Razvijen od strane Mibelle Biochemistry, s ciljem stimulacije rasta kose i borbe protiv gubitka kose. Osnovan na ekstraktu klica organskog graška, ovaj proizvod je plod napredne znanstvene istraživačke inicijative koja teži pružanju održivih rješenja za jedan od najčešćih problema estetike i samopouzdanja.

10.90 KM51.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Uvod u AnaGain™

AnaGain predstavlja revolucionarni proizvod u industriji njege kose jer klinički dokazano djeluje na rast kose. Razvijen od strane Mibelle Biochemistry, s ciljem stimulacije rasta kose i borbe protiv gubitka kose. Osnovan na ekstraktu klica organskog graška, ovaj proizvod je plod napredne znanstvene istraživačke inicijative koja teži pružanju održivih rješenja za jedan od najčešćih problema estetike i samopouzdanja.

Kako AnaGain™ funkcioniše

AnaGain™ djeluje aktiviranjem specifičnih signalnih molekula u dermalnoj papili, ključnih za reaktivaciju rasta kose. Ovaj mehanizam potiče od prirodnih sastojaka, pružajući blag, ali efikasan odgovor na problem gubitka kose. Uspjeh AnaGain™-a temelji se na njegovoj sposobnosti da direktno utječe na biološki ciklus kose, promovirajući prelazak iz telogen u anagen fazu, čime se ubrzava rast nove kose.

Specijalna formulacija

AnaGain™ je koncentrisan ekstrakt klica organskog graška, koji se koristi u topičkim proizvodima za njegu kose, kao što su šamponi, regeneratori, serumi, i maske. Njegova osnovna funkcija je stimulacija rasta kose i borba protiv gubitka kose kroz aktivaciju signalnih molekula u dermalnoj papili. Primjena AnaGain™-a u proizvodima za njegu kose usmerena je na poboljšanje koeficijenta anagen-telogen faze, što dovodi do povećanja rasta kose i poboljšanja njene gustoće i zdravlja.

Proces proizvodnje

Proces proizvodnje ove aktivne supstance za rast kose počinje natapanjem sjemena graška u vodi, započinjući proces klijanja koji je ključan za oslobađanje fitonutrijenata. Ova metoda osigurava da krajnji proizvod sadrži visok nivo aktivnih sastojaka potrebnih za stimulaciju rasta kose.

Poboljšanje koeficijenta anagen-telogen faze

Studije su pokazale da AnaGain™ povećava koeficijent anagen-telogen faze sa 4 na 7.2, što efektivno odgovara povećanju rasta kose za 78% u roku od samo tri mjeseca. Ova statistika ne samo da potvrđuje efikasnost AnaGain™-a, već i pruža nadu mnogima koji se bore s gubitkom kose.

Primjena AnaGain™ u proizvodima za njegu kose

Zahvaljujući svojoj svestranosti, ovaj sastojak koji stimuliše rast kose se može koristiti u širokom spektru proizvoda za njegu kose, od šampona i regeneratora do seruma i tonika. Preporučeni nivo upotrebe iznosi 2-4%, što omogućava formulatore da lako integriraju AnaGain™ u postojeće i nove proizvode.

Prirodno porijeklo i održivost AnaGain™

AnaGain™ se izdvaja u industriji njege kose svojim prirodnim porijeklom i fokusom na održivost. Potražnja za ekološki prihvatljivim proizvodima nikada nije bila veća, a AnaGain™ s ponosom stoji na čelu ove promjene, nudeći efikasno rješenje koje je ujedno i prijateljsko prema planeti.

Klinički dokazana efikasnost AnaGain™

Efikasnost AnaGain™-a nije samo teoretska; ona je potvrđena kroz rigorozne kliničke studije. Ove studije su demonstrirale impresivno poboljšanje u gustoći kose i smanjenje gubitka kose kod subjekata koji su koristili proizvode koji sadrže AnaGain™.  Tako da  iz komapnije Mibelle Biochemistry ponosno ističu da AnaGain klinički dokazano djeluje na rast kose.

Genetski mehanizam djelovanja AnaGain-a na rast kose™

Na genetskom nivou, AnaGain™ stimulira dermalne papilne ćelije kroz aktivaciju ključnih molekula signalizacije, FGF7 i Noggin. Ovaj dvostruki mehanizam delovanja ključan je za inicijaciju i održavanje zdravog ciklusa rasta kose.

Podrška zdravoj mikrocirkulaciji

AnaGain™ također sadrži visoke nivoe L-arginina, aminokiseline koja podržava mikrocirkulaciju u skalpu. Ovo je vitalno za dostavljanje hranjivih tvari folikulima kose, što dodatno potiče rast kose.

Širok spektar primjene

Fleksibilnost AnaGain™-a u primjeni omogućava formulatorima da ga uključe u različite vrste proizvoda za njegu kose, nudeći krajnjim korisnicima širok izbor proizvoda koji mogu zadovoljiti njihove specifične potrebe.

Sigurnost i nježnost AnaGain™

Zahvaljujući svom prirodnom sastavu, AnaGain™ je pogodan čak i za osobe s osjetljivom kožom, ne sadrži agresivne hemikalije i pruža blagu, ali efikasnu njegu kose.

AnaGain™ u poređenju sa drugim sastojcima za rast kose

AnaGain™ ima niz prednosti u poređenju sa drugim sirovinama koje djeluju na rast kose. U poređenju sa drugim aktivnim sastojcima koji se koriste u proizvodima za rast kose, AnaGain™ se ističe svojim prirodnim porijeklom, klinički dokazanom efikasnošću, genetskim mehanizmom djelovanja, i podrškom održivosti i bezbjednosti. Ove karakteristike ga čine privlačnim izborom za brendove koji žele da ponude visokokvalitetne, efikasne i održive proizvode za njegu kose.

Iskustva korisnika sa AnaGain™

Stvarna iskustva korisnika s proizvodima koji sadrže ovu aktivnu supstancu govore sama za sebe. Mnogi su zabilježili značajna poboljšanja u gustoći, zdravlju, i izgledu svoje kose, potvrđujući time obećanja koja ovaj sastojak nudi.

Otkrijte brendove koji su izabrali AnaGain™ za svoje proizvode

Nekoliko brendova širom svijeta uspješno je formulisalo proizvode koji sadrže AnaGain™, inovativni sastojak koji promoviše rast kose i bori se protiv njenog gubitka. Ovi brendovi prepoznali su potencijal AnaGain™-a za kreiranje visokokvalitetnih proizvoda za kosu koji nude efikasna rješenja za probleme kao što su stanjivanje kose, gubitak kose i potreba za stimulacijom rasta nove kose. Među njima se izdvajaju:

Volé – Brend koji naglašava prirodne sastojke u svojim formulacijama za negu kose, uključujući AnaGain™, za podsticanje rasta kose i poboljšanje njenog zdravlja​​

Nourish Beaute – Fokusiran na pružanje naučno podržanih rješenja za gubitak kose, ovaj brend kombinuje više aktivnih sastojaka, uključujući AnaGain™, za ciljanu podršku zdravom rastu kose​​.

Neutro Derm – Brend iz Pakistana koji nudi šampon za rast kose sa AnaGain™, specijalno formulisanim za podsticanje gušće i zdravije kose​​.

Ovi brendovi koriste AnaGain™ u različitim proizvodima, od šampona i regeneratora do seruma i tretmana za kosu, pružajući potrošačima efikasna rješenja zasnovana na naučnim istraživanjima. Kroz inovativnu primjenu AnaGain™-a, ovi brendovi su postigli značajne rezultate u poboljšanju zdravlja kose i stimulaciji njenog rasta, potvrđujući efikasnost i prednosti ovog revolucionarnog sastojka.

Koja je razlika AnaGain-a u odnosu na RootBioTec HW

Izvori i tehnologija: Glavna razlika između AnaGain i RootBioTec HW  leži u njihovim izvorima i tehnologijama proizvodnje. RootBioTec HW koristi tehnologiju “dlakavih korijena” bosiljka, dok AnaGain koristi ekstrakte klica graška.
Mehanizam djelovanja: Iako oba sastojka ciljaju na poticanje rasta kose i borbu protiv gubitka kose, njihovi mehanizmi djelovanja razlikuju se na molekularnoj razini, s RootBioTec HW koji se fokusira na inhibiciju 5α-reduktaze II i stimulaciju dermalnih papilnih stanica, dok AnaGain stimulira rast kose revitaliziranjem signalnih puteva.
Specifične prednosti: Iako oba proizvoda nude prednosti u smanjenju gubitka kose i poticanju rasta nove kose, specifične prednosti mogu varirati ovisno o formulaciji i ciljanim aspektima problema s kosom.
Oba sastojka predstavljaju vrijedne inovacije u kozmetičkoj industriji, pružajući različite pristupe i rješenja za probleme povezane s gubitkom kose i njenim rastom. Odabir između RootBioTec HW i AnaGain ovisit će o specifičnim ciljevima proizvoda, željenim efektima i preferencijama formulacije.

Najčešće postavljena pitanja – FAQ

Kako AnaGain™ djeluje na rast kose?
Djeluje stimulacijom specifičnih signalnih molekula u dermalnoj papili, FGF7 i Noggin, koji su ključni za iniciranje rasta nove kose i stimulaciju prirodnog ciklusa rasta kose. Kliničke studije pokazuju poboljšanje u gustini i debljini kose​​​​​​.

Koje su prednosti korišćenja AnaGain™ u proizvodima za negu kose?                                                                                                                              Prednosti uključuju prirodno poreklo, klinički dokazanu efikasnost u povećanju rasta kose, podršku zdravoj mikrocirkulaciji na skalpu, i sertifikate koji potvrđuju njegovu održivost. Takođe je pogodan za osetljivu kožu i nudi fleksibilnost u formulacijama​​​​.

Da li su proizvodi sa AnaGain™ sigurni za sve tipove kose?
Da, AnaGain™ je pogodan za sve tipove kose i može se koristiti u širokom spektru proizvoda za negu kose, uključujući šampone, regeneratore, serume i tonike. Njegova prirodna baza i blagost čine ga bezbednim za redovnu upotrebu​​.

Koliko brzo korisnici mogu očekivati rezultate od proizvoda koji sadrže AnaGain™?
Kliničke studije pokazuju da korišćenje proizvoda sa AnaGain™ može dovesti do vidljivih poboljšanja u gustini i debljini kose za samo tri mjeseca redovne upotrebe​​.

Gdje se može nabaviti AnaGain?
AnaGain se može nabaviti putem našeg web shopa Volimo Prirodno, a ukoliko su vam potrebna veća pakiranja onda Vam preporučujemo da kontaktirate našu veleprodaju.

 

Dodatne informacije

Veličina

10g, 30g, 5g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “AnaGain – Hair booster”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije