+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Phytocream 2000 prirodni emulgator

Phytocream 2000 prirodni emulgator

Phytocream 2000 predstavlja eumulgator biljnog porijekla emulgator, sastavljen od Kalijum Palmitoil Hidrolizovanog Pšeničnog Proteina, Gliceril Stearata i Cetearil Alkohola. Njegova specifična formula omogućava stvaranje stabilnih emulzija koje sadrže visoke postotke uljne faze, do 40%. Zahvaljujući svojoj lipoproteičkoj prirodi, PHYTOCREAM® 2000 pruža izuzetnu kompatibilnost sa ljudskom kožom

7.90 KM119.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Phytocream 2000 predstavlja eumulgator biljnog porijekla emulgator, sastavljen od Kalijum Palmitoil Hidrolizovanog Pšeničnog Proteina, Gliceril Stearata i Cetearil Alkohola. Njegova specifična formula omogućava stvaranje stabilnih emulzija koje sadrže visoke postotke uljne faze, do 40%. Zahvaljujući svojoj lipoproteinskoj prirodi, PHYTOCREAM® 2000 pruža izuzetnu kompatibilnost sa ljudskom kožom.

Inci naziv: Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol

Djelovanje na kožu: Stvara strukturu tečnih kristala koja “imitira” ili “odražava” strukturu lipidne organizacije u ćelijskoj membrani. Ova sposobnost imitacije pomaže u boljem integriranju sastojaka u kožu, čime se pojačava barijera kože i poboljšava hidratacija. U osnovi, ovaj proces omogućava da emulzija efikasnije djeluje i integrira se s prirodnim strukturama kože.

Ovaj emulgator nudi posebnu prednost za one koji su novi u izradi kozmetičkih emulzija, olakšavajući savladavanje uobičajenih početničkih izazova. Međutim, važno je napomenuti da Phytocream može kod nekih korisnika izazvati osjećaj znojenja, što se često može pripisati njegovoj koncentraciji u formulaciji.

Primjena: Ovaj emulgator je veoma svestran emulgator. Pogodan je za normalnu i suhu kožu. Idealan je za upotrebu u noćnim kremama, balzamima, maskama i bogatim emulzijama. Ovaj nejonski/anionski emulgator, sa teorijskim HLB vrednostima od 11±1, nudi restorativna i hranljiva svojstva, čineći ga pogodnim za formulacije bogate biljnim uljima.

Doziranje: Phytocream 2000 dolazi u obliku se isporučuje u obliku voštanih granula, a preporučena doza za upotrebu je između 4% i 10%. Ovaj raspon omogućava prilagodbu koncentracije emulgatora u zavisnosti od željenih svojstava gotovog kozmetičkog proizvoda.

Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

GMO: Nije GMO

Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porijekla

Napravi sam/a: U blog kategoriji recepture možete pronaći formulacije i način izrade emulzija sa phytocream 2000.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000g, 100g, 500g, 50g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Phytocream 2000 prirodni emulgator”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije