+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

NovoRetin – prirodna alternativa retinolu

NovoRetin – prirodna alternativa retinolu

NovoRetin je prirodna alternativa za retinol, derivat mastike, smole sa drveta Pistacia lentiscus, koje raste isključivo na grčkom ostrvu Hios. Ovaj sastojak je posebno dizajniran da pruži slične prednosti kao retinol, jedan od najpoznatijih sastojaka za anti-aging, bez iritacija i nuspojava koje retinol može izazvati.

13.90 KM65.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Uvod: U potrazi za efikasnim, ali nježnim sastojcima za njegu kože, industrija kozmetike se okreće prirodnim alternativama tradicionalnim, često iritirajućim komponentama. Jedan od takvih inovativnih sastojaka jeste NoviRetin, razvijen od strane Mibelle Biochemistry, koji obećava revolucionarnu efikasnost u borbi protiv znakova starenja, sa dodatnim prednostima za kožu sklonu aknama. U nastavku Vam donosimo detaljan pregled NoviRetin-a, istražujući njegove koristi, način djelovanja, i mogućnosti primjene.

Šta je NovoRetin?

NovoRetin je prirodna alternativa za retinol, derivat mastike, smole sa drveta Pistacia lentiscus, koje raste isključivo na grčkom ostrvu Hios. Ovaj sastojak je posebno dizajniran da pruži slične prednosti kao retinol, jedan od najpoznatijih sastojaka za anti-aging, bez iritacija i nuspojava koje retinol može izazvati.

Prednosti NovoRetin-a – Anti-aging efekti:

  • NovoRetin smanjuje vidljivost bora i finih linija, poboljšava teksturu kože i povećava njenu čvrstoću.
  • Poboljšanje tena kože: Pomaže u smanjenju hiperpigmentacija i neujednačenog tena, pružajući koži zdraviji izgled.
  • Kontrola akni: Ima sposobnost da umiruje kožu i smanjuje upale, što ga čini idealnim za upotrebu na koži sklonoj aknama.
  • Visoka tolerancija: NoviRetin je pogodan za sve tipove kože, uključujući i osjetljivu, zahvaljujući svojoj blagoj formuli.

Kako NovoRetin™ doprinosi održivosti i sigurnosti u kozmetičkoj industriji?

Ovaj aktivni sastojak ističe svoju blagu formulu kao ključni doprinos sigurnosti u kozmetičkoj industriji. Njegova sposobnost da smanji rizik od iritacija kože čini proizvode sa NovoRetin™-om sigurnijim izborom za širok spektar korisnika, uključujući one sa osjetljivom kožom. Ova karakteristika nije samo korak naprijed u pružanju efikasnih, ali nežnih rješenja za njegu kože, već također odražava predanost industrije prema razvoju proizvoda koji su bezbjedni i pristupačni svima.

Također ova prirodna zamjena za retinol doprinosi održivosti i sigurnosti u kozmetičkoj industriji kroz svoj prirodni izvor i metode proizvodnje koje poštuju ekološke standarde. Korištenjem mastike, smole sa ograničenog geografskog područja koja se dobija održivim metodama, minimizira se uticaj na okolinu.

Koje su razlike u odnosu na tradiconalni Retinol?

U poređenju sa tradicionalnim retinolom, NovoRetin™ nudi nekoliko ključnih prednosti. Dok oba sastojka ciljaju znakove starenja poput bora i neujednačenog tena, NovoRetin™ to čini sa znatno manje rizika od iritacija kože. Ovo čini NovoRetin™ pogodnim za osobe sa osetljivom kožom koji možda ne mogu tolerisati retinol. Osim toga, NovoRetin™ je stabilniji u formulacijama, što olakšava njegovu upotrebu u širokom spektru kozmetičkih proizvoda.

Način Djelovanja: Način na koji ova prirodna zamjena za retinol postiže ove efekte leži u njegovoj jedinstvenoj formulaciji. Djelujući na sličan način kao retinol, stimulira obnovu ćelija kože i proizvodnju kolagena, ali sa znatno manje iritacije. Ovo ga čini izuzetno korisnim u formacijama namijenjenim osjetljivoj koži, koja ne toleriše tradicionalne retinoide.

Upotreba i primjena: Ova aktivna komponenta se može naći u različitim kozmetičkim proizvodima, uključujući kreme, serume, i losione. Preporučuje se upotreba proizvoda sa NovoRetin-om uglavnom u večernjoj rutini njege kože, kako bi se maksimizirale njegove regenerativne prednosti preko noći. Kako je NoviRetin nježniji od retinola, može se koristiti svakodnevno, ali je uvijek preporučljivo početi sa manjom frekvencijom upotrebe kako bi se koža postepeno adaptirala.

Doziranje: Preporučena razina upotrebe u kozmetičkim formulacijama je 2-3%. Ovo omogućava efikasno iskorištavanje njegovih prednosti u poboljšanju elastičnosti kože, smanjenju bora, i ostalim anti-aging efektima, uz očuvanje stabilnosti i sigurnosti proizvoda.

Sigurnost i Tolerancija: Mibelle Biochemistry posvetio je posebnu pažnju razvoju ove aktivne supstance kako bi osigurao njegovu visoku toleranciju i sigurnost za sve tipove kože. Studije su pokazale da je NovoRetin izuzetno dobro tolerisan, čak i kod osjetljive kože, pružajući efikasne rezultate bez iritacija i crvenila.

Otkrijte brendove koji su izabrali NovoRetin™ za svoje proizvode

Jedan od brendova koji u svojim proizvodima koristi NovoRetin™ je The INKEY List. Njihov “Blemish Clearing Moisturizer” sadrži 2% NovoRetin™, formulisan da preko noći smanji pojavu nepravilnosti na koži i spriječi nova izbijanja. Ovaj proizvod je posebno dizajniran za masnu, kombinovanu i normalnu kožu sklone aknama, a istovremeno hidrira kožu sprečavajući njeno isušivanje.

Zaključak: NovoRetin predstavlja značajan napredak u svijetu kozmetičkih sastojaka, nudeći efikasnu i sigurnu alternativu retinolu za borbu protiv znakova starenja i problema sa aknama. Zahvaljujući svojoj prirodnoj bazi i blagom delovanju, ovaj sastojak je idealan izbor za one koji traže visoko efikasne, ali nježne proizvode za njegu kože. Dok industrija kozmetike nastavlja da istražuje i razvija nove tehnologije, NoviRetin ostaje primjer kako priroda i nauka mogu raditi zajedno u cilju poboljšanja zdravlja i izgleda naše kože.

Dodatne informacije

Veličina

10g, 30g, 5g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “NovoRetin – prirodna alternativa retinolu”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu