+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Hidrogenizovano ricinusovo ulje – PEG-40 Hydrogenated Castor Oil

Hidrogenizovano ricinusovo ulje – PEG-40 Hydrogenated Castor Oil

PEG-40 hidrogenizovano ricinusovo ulje je nejonski etoksilovani estar polietilenglikola. Dobija se iz ricinusovog ulja. Sjajna/žuta tečnost, a može biti i polučvrst. Mješa se sa vodom i uljima. HLB vrednost 15 (daje emulzije ulja u vodi). pH 5,5-7 (3% u vodi).

4.50 KM22.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: PEG-40 hidrogenizovano ricinusovo ulje je nejonski etoksilovani estar polietilenglikola. Dobija se iz ricinusovog ulja. Sjajna/žuta tečnost, a može biti i polučvrst. Mješa se sa vodom i uljima. HLB vrednost 15 (daje emulzije ulja u vodi). pH 5,5-7 (3% u vodi).

Osobine: Multifunkcionalno sredstvo koje se koristi kao emulgator, surfaktant i solubilizator. Koristi se i kao pjeneće sredstvo i solubilizator ekstrakta, parfema i vitamina. Korisni efekti: Emulguje sastojke koji se ne mješaju. Nježno čisti i umiruje kožu i vlasište. Stvara pjenu u proizvodima za čišćenje. Održava transparentnost i jasnoću proizvoda. Povećava razmazivost proizvoda na koži

Upotreba: Tradicionalno se koristi za emulgiranje formulacija UV (ulje u vodi). Njegova svojstva za pojačavanje pjene čine ga idealnim za upotrebu u tečnim sredstvima za čišćenje, a njegov umirujući i omekšavajući efekat čini ga popularnim dodatkom formulacijama za hidratantne kreme i kozmetiku za njegu kose. Kao surfaktant, pomaže u smanjenju površinske napetosti između više tečnosti ili između tečnosti i čvrstih tijela. Kao okluzivno sredstvo, stvara zaštitni hidratantni sloj na površini kože, djelujući kao prepreka gubitku prirodne vlage. Ako je formulacija mutna, dodavanjem PEG 40 hidrogeniranog ricinusovog ulja može se povećati transparentnost. Univerzalno primjenjiv, naročito u tečnim sapunama, losionima, kupkama, gelovima za tuširanje, šamponima za kosu, sredstvima za čišćenje lica, dekorativnoj kozmetici. Uobičajene koncentracije se kreću od 1 do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu.

Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Ricinusovo ulje

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000g, 100g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Hidrogenizovano ricinusovo ulje – PEG-40 Hydrogenated Castor Oil”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu