+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Natisol (prirodno otapalo)

Natisol (prirodno otapalo)

Natisol je prirodna (eco- friendly) lipoamino kiselina, dobivena acilacijom masnih kiselina iz kokosa prolinom. Upotrebljava se za otapanje eteričnih ulja, mirisa (parfema) i lipofilnih aktivnih komponenata u bistre tečenosti. Djelomično je pogodan za korištenje kao otapalo eteričnih ulja i mirisa u parfemima i toaletnim vodama (jer da bismo u istima dobili bistru otopinu, doista nam je potrebna pomoć anionskih etoksiliranih surfaktanata poput tween-ova/polysorbata), a u potpunosti zamjenjuje etoksilirane surfaktante, koji se uobičajeno koriste u kozmetičkim proizvodima. Natisol udovoljava COSMOS standardima. Jednako je pogodan za korištenje u proizvodima masnu kožu, ali i za suhu i osjetljivu kožu. Osim kao otapalo, koristi se kao surfaktant, sredstvo za pjenjenje i koemulgator.

4.90 KM28.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

 

ECOCERT i COSMOS sukladan solubilizator, sulfaktant, koemulgator i pjenilo.

Miješa se s eteričnim uljima, mirisima i malim količinaoma vode, a uz jače miješanje otapa eterična ulja i mirise u vodi.

Za dobivanje potpuno prozirne otpine potrebno je dodati 1% otopine natrijevog klorida.

Prozirna do blago žuta tekućina.

Detaljan opis: Natisol je prirodna (eco- friendly) lipoamino kiselina, dobivena acilacijom masnih kiselina iz kokosa prolinom. Upotrebljava se za otapanje eteričnih ulja, mirisa (parfema) i lipofilnih aktivnih komponenata u bistre tečenosti. Djelomično je pogodan za korištenje kao otapalo eteričnih ulja i mirisa u parfemima i toaletnim vodama (jer da bismo u istima dobili bistru otopinu, doista nam je potrebna pomoć anionskih etoksiliranih surfaktanata poput tween-ova/polysorbata), a u potpunosti zamjenjuje etoksilirane surfaktante, koji se uobičajeno koriste u kozmetičkim proizvodima. Natisol udovoljava COSMOS standardima. Jednako je pogodan za korištenje u proizvodima masnu kožu, ali i za suhu i osjetljivu kožu. Osim kao otapalo, koristi se kao surfaktant, sredstvo za pjenjenje i koemulgator.

INCI name: Cocoyl Proline

Osobine:

-Prirodno podrijetlo

-Bez PEG derivata

-Stvara dugotrajnu ali nježnu pjenu, već pri niskim koncentracijama

-Pogodan za organsku kozmetiku

-Neljepljiv

-Nježan za kožu

-Potpuno biorazgradiv

-Fizikalno hemijska svojstva:

-Bistra tekućina

-Bezbojne do svjetlo žute boje

-Karakterističan miris

-pH: 6,0-7,5

-Suhi ostatak na 105 ° C: 55-65

-Gustoća na 20°C: 1.08 – 1.12 g/ml

STABILNOST

Proizvod je stabilan, ako se pohranjuje u normalnim uvjetima

KOMPATIBILNOST

Općenito kompatibilan sa svim tvarima, ako se koristi u sladu s općim uputama. Bilo kakva nekompatibilnost, može se javiti zbog samo jednog sastojka u smjesi.

NAMJENA

-gelovi za tuširanje i kupke

-šamponi

-losioni

-parfemi i losioni poslije brijanja

-tonici za lice

NAČIN UPOTREBE

U propisanim dozama proizvod se koristi miješanjem eteričnih ulja ili mirisa na sobnoj temperaturi, nakon čega se postepeno dodaje voda uz kontinuirano miješanje do potpunog otapanja. Dodavanjem 1 % natrijevog klorida (NaCl) pospješuje se otapanje i nastaje bistrija otopina.

Preporučeno doziranje:

0,5-5 %

Skladištenje:

Čuvati na hladnom mjestu, u dobro zatvorenim posudama, zaštićeno od sunčeve svjetlosti.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100g, 10g, 50g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Natisol (prirodno otapalo)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije