+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Ksantan Guma (Xanthan Gum)

Ksantan Guma (Xanthan Gum)

Anjonski polimer prirodnog porijekla. Sastoji se od čistih prirodnih polisaharida (šećera), glukoze, manoze i glukuronske kiseline. Čistoća > 98%, bijeli prašak, bez mirisa. Guma je prethodno-hidrirana za lako mešanje. Bez glutena. Rastvorljiv je u hladnoj i toploj vodi.

5.90 KM32.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Anjonski polimer prirodnog porijekla. Sastoji se od čistih prirodnih polisaharida (šećera), glukoze, manoze i glukuronske kiseline. Čistoća > 98%, bijeli prašak, bez mirisa. Guma je prethodno-hidrirana za lako mešanje. Bez glutena. Rastvorljiv je u hladnoj i toploj vodi.

INCI ime: Xanthan Gum

Osobine: Negelirajuće sredstvo za ugušćavanje (vezuje vodu). Poboljšava viskoznost, zapreminu i stabilizator je pjene. Stabilizator je emulzija. Sredstvo za podmazivanje i sredstvo za suspendovanje.

Upotreba: Ugušćuje emulzije. Raspoređuje/apsorbuje se na granici uljane i vodene faze i stabilizijuje ih mehanizmom sterne stabilizacije. Primjenjuje se u niskim koncentracijama (0.5%-1.0%) i pogodan je za stabilizaciju niskoviskoznih, tzv. “sprej emulzija”. Rastvara se u toploj vodi (idealno ga je posuti polako po površini vode pri konstantnoj brzini mješanja). Dodati propilenglikol ili butilenglikol u vodenu fazu (3 dela glikola, 1 deo ksantan gume) za najbolju disperziju. Takođe, dodavanje do 0,5% natrijum hlorida (soli) povećava učvršćivanje. Samo za spoljašnju upotrebu.

Primjena: Šamponi, regeneratori, losioni, kreme, kupke, gelovi za tuširanje.

Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Bakterija Ksanthomonas campestris

Način dobijanja: Proizvodi se iz bakterije Ksanthomonas campestris u prisustvu rastvora ugljenih hidrata. Ksantan polimer se istaloži iz podloge dodavanjem izopropil alkohola, precipitat se osuši i mlelje da bi se dobio prah.

Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

GMO: Nije GMO

Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porijekla

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000g, 100g, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ksantan Guma (Xanthan Gum)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije