+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Eterično ulje Zimzelen

Eterično ulje Zimzelen

Zimzelen eterično ulje zahvaljujući izrazito analgetičkom djelovanju ovo je eterično ulje u aromaterapiji poznato i kao ”prirodni aspirin”.

7.90 KM52.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Eterično ulje zimzelen dobija se destilacijom parom lista biljke Gaultheria procumbens, poznate kao zimzelen, istočni teaberry ili checkerberry. Ovaj zimzeleni grm, autohton za Sjevernu Ameriku, koristi se stoljećima zbog svog analgetskog djelovanja​​. Ulje se sastoji prvenstveno od metil-salicilata, koji čini oko 85% do 99% ovog eteričnog ulja, čineći ga jednim od najboljih prirodnih izvora ove protuupalne komponente​​. Dodatno, sadrži i korisne sastojke poput guaiadiena, a-pinena, mirzena, delta 3-carena, limonena i delta-cadinena​​.

Primjena eteričnog ulja zimzelen

Zahvaljujući svojim jedinstvenim svojstvima, eterično ulje zimzelena koristi se na različite načine:

  • Analgetska Svojstva: Kao prirodni analgetik, ulje zimzelena koristi se za smanjenje bolova, uključujući bolove u zglobovima, donjem dijelu leđa, mišićima, glavobolje, kao i simptome PMS-a i artritisa​​​​.
  • Protuupalno djelovanje: Njegove protuupalne sposobnosti čine ga korisnim u tretmanu reumatskih i artritičnih stanja​​.
  • Respiratorne poteškoće: Pomaže u tretmanu umora, respiratornih problema, sinusa i bolesti dišnih puteva​​.
  • Probavni problemi: Koristi se za prevenciju i tretman probavnih problema, uključujući bolove u stomaku, grčeve, gasove i nadutost​​.
Način Korištenja eteričnog ulja zimzelen
  • Difuzer ili aroma svjetiljka: 5 – 10 kapi ulja.
  • Direktna inhalacija: Do 3 kapi na maramici za duboko udisanje.
  • Lokalno utrljavanje: Do 10 kapi eteričnog ulja pomiješanih sa 50 ml baznog ulja (npr. ulje lješnika) za masažu bolnih područja.
  • Kompresa: 1 – 2 kapi u toploj vodi, primijenjene putem gaze ili ručnika na bolno ili nadraženo područje.
  • Aroma sprej: 30 kapi u 50 ml vode za neugodne mirise u prostoru.
Važna napomena:

Eterično ulje zimzelena treba koristiti oprezno. Izbjegavati visoke doze jer mogu biti toksične i bolne kada se nanose direktno na kožu. Preporučuje se korištenje malih količina, posebno za one koji su novi u korištenju. Također, treba izbjegavati kontakt sa očima, sluzokožom nosa, ljubimcima i bebama. Ulje može biti štetno ako se koristi na otvorenim ranama, unutarnje, kod beba i djece, i kod osoba sa alergijama​​.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100ml, 10ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Eterično ulje Zimzelen”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu