Eterično ulje Zimzelen

7,90 KM52,90 KM

Zimzelen eterično ulje zahvaljujući izrazito analgetičkom djelovanju ovo je eterično ulje u aromaterapiji poznato i kao ”prirodni aspirin”.

SKU: N/A Category:

Description

Zimzelen eterično ulje

Zimzelen eterično ulje zahvaljujući izrazito analgetičkom djelovanju ovo je eterično ulje u aromaterapiji poznato i kao ”prirodni aspirin”.

Inci: Gaultheria procumbens L.

Red: Ericales; porodica: Ericaceae; rod: Gaultheria L.; vrsta: Gaultheria procumbens L.

Način uzgoja samoniklo

Način dobivanja: destilacija vodenom parom lista

Aktivne supstance: metil-salicilat, linalool, 1,8-cineol

Mirisna nota: srednja – donja

Djelovanje:

Izrazito analgetičko, antimikrobno, osvježavajuće, stimulirajuće i dezodorirajuće.

NAMJENA:

Koristi se za ublažavanje boli u kičmi i zglobovima.

Koristi se za ublažavanje osjećaja boli kod reume i artritisa.

Pomaže pri ublažavanju grčeva u želucu i mišićima.

Ublažava osjećaj fizičkog i psihičkog umora.

Učinkovito suzbija neugodne mirise u prostoru.

UPOTREBA:

Difuzer ili aroma svjetiljka: 5 – 10 kapi.

Direktna inhalacija: Koristite u inhalatoru prema uputstvima ili direktno udišite eterično ulje: nakapajte do 3 kapi na maramicu i duboko udišite. Ponavljajte prema potrebi.

Lokalno utrljavanje: Pomiješajte do 10 kapi eteričnog ulja sa 50 ml baznog ulja (npr. ulje lješnik). Nježnim pokretima umasirajte u bolno područje (zglobovi, križa).

Kompresa: 1 – 2 kapi eteričnog ulja dodajte u toplu vodu. Uronite čistu gazu ili peškir, ocijedite, prislonite na bolno ili nadraženo područje (abdomen, zglobovi).

Aroma sprej: 30 kapi eteričnog ulja dodajte u 50 ml vode (u tamnu staklenu bočicu sa raspršivačem). Protresite prije svake upotrebe.

VAŽNO:

Ne koristite eterično ulje na koži ukoliko ste alergični na neku od njegovih sastavnica ovog eteričnog ulja.

Prije upotrebe eteričnog ulja na koži ispitajte reakciju kože: kapnite kap eteričnog ulja na pregib lakta i pričekajte. Ukoliko se javi crvenilo, peckanje ili osip, eterično ulje ne koristite na koži.

PREPORUKE I NAPOMENE:

Zahvaljujući izrazito analgetičkom djelovanju ovo je eterično ulje u aromaterapiji poznato i kao ”prirodni aspirin”.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml, 50ml, 100ml