+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Eterično ulje Vetiver (Vetiveria zizanoides) PRANAROM

Eterično ulje Vetiver (Vetiveria zizanoides) PRANAROM

U kombinaciji s drugim eteričnim uljima vetiver djeluje tako da ih povezuje i “fiksira” na kožu. Npr. u kombinaciji s lavandom, čajevcem i timijanom vetiver ih fiksira na kožu kako se ne bi prebrzo apsorbirali, odnosno kako bi mogli dulje djelovati.  Ovo je eterično ulje vrlo popularno u izradi parfema kao fiksativ mirisa. Njegov duboki, senzualan i zemljani miris čini ga uljem prvog izbora u sastavu parfema.

22.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Korijen vetivera hrani i jača, a za preaktivan um djeluje smirujuće, kao i za one koji teže savršenstvu. Eterično ulje vetivera se zbog umirujućeg djelovanja naziva “uljem mira”. Ima smirujući učinak na na središnji živčani sistem, no fiziološki stimulira rad nekih egzokrinih žlijezda kao egzokrini dio gušterače i djeluje kao imunomodulator.

Kao i sandal, pačuli i tamjan, zemljane note mirisa vetivera s vremenom postaju sve bolje. Miris vetivera ima jaku notu kojoj je potrebno 12 sati da ispari, dok druge note ispare u roku od 2 sata. U kombinaciji s drugim eteričnim uljima vetiver djeluje tako da ih povezuje i “fiksira” na kožu. Npr. u kombinaciji s lavandom, čajevcem i timijanom vetiver ih fiksira na kožu kako se ne bi prebrzo apsorbirali, odnosno kako bi mogli dulje djelovati.  Ovo je eterično ulje vrlo popularno u izradi parfema kao fiksativ mirisa. Njegov duboki, senzualan i zemljani miris čini ga uljem prvog izbora u sastavu parfema.

Vetiver je boje tamnog jantara te se izlijeva sporo iz boce. To je dobra metafora za to kako vetiver funkcionira na tijelu. Spor je i prizemljen. Kvalitetno ulje vetivera prodaje se sa staklenom kapalicom zbog svoje viskoznosti. Korijenje vetivera raste čvrsto povezano i vrlo je snažno, tako da se koristi za kontrolu erozije u tlu, što također objašnjava kako vetiver održava vlagu kože.

Vetiver raste 3 godine prije nego se može ubrati i destilirati za eterično ulje.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

5ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Eterično ulje Vetiver (Vetiveria zizanoides) PRANAROM”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije