+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Uvod: U današnjem svijetu, gdje smo svakodnevno izloženi različitim hemijskim spojevima, veoma je bitno voditi računa o tome šta nanosimo na kožu. Srećom, izrada nekih kozmetičkih proizvoda kod kuće postala je jednostavna i dostupna opcija.

Nekada je bilo teško dobiti kvalitetne sirovine za izradu kozmetike, kao i same recepture. Sada, zahvaljujući napretku u distribuciji i dostupnosti informacija, sve što vam je potrebno možete pronaći na našem web shopu. Od detaljnih receptura do visokokvalitetnih sirovina, omogućujemo vam da kreirate vlastite kozmetičke proizvode, znajući tačno šta stavljate na kožu. Upravo vam donosimo jedan takav recept – kako napraviti kremu sa Olivem 1000 emulgatorom.

Kako Olivem 1000 djeluje na kožu?

Olivem 1000 pomaže u stvaranju proizvoda koji ne samo da njeguju kožu, već i osiguravaju dugotrajnu hidrataciju. Njegova prirodna osnova i blagotvorna svojstva čine ga idealnim izborom za one koji traže efikasne, ali nježne sastojke za svoje kozmetičke formulacije.

Potreban materijal:

Receptura i sastojci:

FazaSastojakUdio (%)
AOlivem 10006
ACetiol C54
AUlje badema8
AUlje avokada8
BGlicerol3
BAloe vera gel 1:15
BVodado 100
CKem DHA0.6

Uputstvo za izradu:

  1. U dvije veće posudice izvagajte sastojke za Fazu A i Fazu B. U manjoj posudici izvagajte Kem DHA (Fazu C).
  2. Stavite posudice sa Fazom A i Fazom B u vodenu kupelj zagrijanu na otprilike 75°C. Dobro promiješajte Fazu B kako bi se glicerin otopio. Fazu A miješajte lagano kako se ne bi stvrdnula na zidovima posude, miješajte dok se Olivem 1000 potpuno ne otopi u ulju Faze A.
  3. Nakon što se Olivem 1000 otopio Izvadite obje posude iz vodene kupelji. Dodajte vodenu fazu u masnu fazu miješajući kašikicom 1-2 minute.
  4. Dodajte Kem DHA i odmah počnite miješati ručnim mikserom, pazeći da ne napravite pijenu.
  5. Miješajte dok krema ne postigne konzistenciju svježe kuhanog pudingu.
  6. Ulijte kremu u prikladnu ambalažu i ostavite da se ohladi.
  7. Nakon što se krema ohladi, zatvorite ambalažu. Vaša krema je spremna za upotrebu.

Napomena: Precizno pratite upute i mjere kako biste osigurali kvalitetu i sigurnost proizvoda

Na kraju, želimo vas podsjetiti da je izrada vlastite kozmetike izuzetno zadovoljavajući proces. Ne samo da imate kontrolu nad sastojcima koje nanosite na kožu, već i uživate u kreiranju nečeg jedinstvenog i ličnog. Za sve vaše potrebe, od sirovina, ambalaže pa sve do specifičnih sastojaka kao što je Olivem 1000, naš web shop nudi širok spektar proizvoda. Razgledajte detaljno naš web shop i otkrijte kako možete unaprijediti vašu rutinu ljepote sa proizvodima koje sami napravite, znajući da su napravljeni sa kvalitetom i brigom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu