+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Parafinsko ulje

Parafinsko ulje

Parafinsko ulje je visokorafinirano mineralno ulje, bez mirisa i boje, koje se široko koristi u kozmetičkoj industriji. Ovo ulje je poznato po svojim izuzetno dobrim svojstvima omekšavanja i zadržavanja vlage, što ga čini savršenim sastojkom za proizvode namijenjene hidrataciji i zaštiti kože. Zbog svoje inertnosti, parafinsko ulje je sigurno za upotrebu na koži i koristi se u mnogim kozmetičkim i farmaceutskim proizvodima.

3.40 KM10.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Parafinsko ulje

Opis: Parafinsko ulje je visokorafinirano mineralno ulje, bez mirisa i boje, koje se široko koristi u kozmetičkoj industriji. Ovo ulje je poznato po svojim izuzetno dobrim svojstvima omekšavanja i zadržavanja vlage, što ga čini savršenim sastojkom za proizvode namijenjene hidrataciji i zaštiti kože. Zbog svoje inertnosti, parafinsko ulje je sigurno za upotrebu na koži i koristi se u mnogim kozmetičkim i farmaceutskim proizvodima.

Karakteristike:

Parafinsko ulje je bezbojno, bistro i potpuno bez mirisa, što ga čini idealnim za upotrebu u proizvodima gdje se želi neutralan miris. Ima odlična svojstva zadržavanja vlage, stvarajući zaštitni sloj na koži koji sprečava isušivanje. Ulje je inertno, što znači da ne reagira s drugim sastojcima u formulacijama, što dodatno doprinosi njegovoj popularnosti u kozmetičkoj industriji. Zbog svoje visoke čistoće, parafinsko ulje je potpuno sigurno za upotrebu na koži, čak i kod osoba s osjetljivom kožom.

Namjena:

Parafinsko ulje se koristi u širokom spektru kozmetičkih proizvoda, uključujući kreme, losione, balzame, ulja za masažu, preparate za njegu kose i zaštitu kože. Često se koristi kao osnovni sastojak u hidratantnim proizvodima zbog svoje sposobnosti da stvori zaštitni sloj koji sprečava gubitak vlage. Također, koristi se i u farmaceutskim proizvodima kao što su masti i losioni za specifične terapijske namjene.

Način upotrebe:

Parafinsko ulje se može dodavati u formulacije u koncentraciji od 1% do 100%, ovisno o željenoj funkciji i vrsti proizvoda. Može se koristiti samostalno kao ulje za masažu ili kao dio složenijih kozmetičkih formulacija. Ulje se lako kombinira s drugim uljima i voskovima, a preporučuje se dodavanje u fazi zagrijavanja kod emulzija radi postizanja optimalne konzistencije proizvoda.

Skaldištenje i čuvanje:

Proizvod treba čuvati na suhom i hladnom mjestu, zaštićenom od direktne sunčeve svjetlosti, na temperaturi od 5°C do 25°C. Rok trajanja proizvoda je 36 mjeseci od datuma proizvodnje ako se čuva u preporučenim uvjetima.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000ml, 100ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Parafinsko ulje”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Kategorije

Glavni menu