Eterično ulje Borovica (Kleka)

13,90 KM34,90 KM

Eterično ulje BOROVICE (Juniperus communis) jak je diuretik stoga najčešću primjenu ima u preparatima za tretiranje celulita i retencije vode u organizmu (edema nogu i ruku i sl.). U te svrhu se kombinira sa eteričnim uljima sličnog djelovanja, poput atlaskog i himalajskog cedra.

Kod degenerativnih bolesti zglobova koristi se sa protuupalnim eteričnim uljima poput limunskog eukaliptusa.

Zbog njegovih antiseptičkih, adstrigentnih i detoksificirajućih osobina, često se primijenjuje se i u tretiranju masne, nečiste i upaljene kože. Također često se može naći u anticelulitnim preparatima.

SKU: N/A Category: Tag:

Description

Opis: Eterično ulje Borovica je poznato po svojem jakom diuretskom djelovanju te se često koristi u tretmanu celulita i zadržavanja vode u organizmu. Aktivne supstance poput α-pinena, mircena, sabinena, α-numulena, limonena, β-pinena, terpinen-4-ola, germakrena D, bornil acetata, γ-terpinena, α-terpineola, cineola, linaloola i kamfena čine ovo ulje učinkovitim za te svrhe. Ulje Borovice se često kombinira s drugim eteričnim uljima sličnog djelovanja, kao što su atlasov i himalajski cedar.

Inci naziv: Juniperus communis L.

Primjena eteričnog ulja Borovica(Kleka)
 • Tretman celulita i zadržavanje vode: Eterično ulje Borovica je poznato po svojem jakom diuretskom djelovanju. Veoma često koristi u tretmanu celulita i zadržavanja vode u organizmu. Kombinira se s drugim eteričnim uljima sličnog djelovanja, poput atlasovog i himalajskog cedra. Nanesite ulje na područje tijela koje želite tretirati i nježno umasirajte kako biste potaknuli cirkulaciju i olakšali zadržavanje vode.
 • Degenerativne bolesti zglobova: Ulje Borovice se koristi u kombinaciji s protuupalnim eteričnim uljima kao što je limunski eukaliptus kako bi se smanjila upala i olakšali simptomi povezani s degenerativnim bolestima zglobova. Pomiješajte ulje Borovice s baznim uljem poput bademovog ulja i nježno umasirajte na bolna područja.
 • Tretiranje masne, nečiste i upaljene kože: Ulje Borovice ima antiseptička, adstrigentna i detoksificirajuća svojstva te se često koristi u tretmanu masne, nečiste i upaljene kože. Dodajte nekoliko kapi ulja u bazno ulje poput naprimjer jojoba ulja i nježno umasirajte na kožu kako biste pomogli u smanjenju upale i detoksifikaciji.
 • Anticelulitni preparati: Zbog svojeg diuretskog djelovanja, ulje Borovice je popularan sastojak u anticelulitnim preparatima. Dodajte nekoliko kapi ulja u bazno ulje poput bademovog ulja i nježno umasirajte na područje s celulitom kako biste potaknuli cirkulaciju i olakšali eliminaciju viška tekućine.
 • Inhalacija i aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi ulja Borovice u posudu s toplom vodom i inhalirajte paru kako biste osjetili blagotvorne učinke na dišne puteve i osvježili um. Također možete koristiti difuzer ili aromatičnu svjetiljku kako biste proširili miris ulja Borovice u prostoru i potaknuli detoksikaciju.
Načini korištenja eteričnog ulja Borovice:
 • Masaža: Pomiješajte nekoliko kapi ulja Borovice s baznim uljem kao što je bademovo ulje ili jojoba ulje, te nježno masirajte tijelo, posebno područja kao što su noge ili ruke, kako biste potaknuli cirkulaciju i olakšali zadržavanje vode.
 • Kupka: Dodajte nekoliko kapi ulja Borovice u toplu kadu i uživajte u opuštajućoj kupki. Ovo pomaže u detoksikaciji tijela i eliminaciji viška tekućine.
 • Inhalacija: Dodajte nekoliko kapi ulja Borovice u posudu s toplom vodom i inhalirajte paru kako biste osjetili blagotvorne učinke na dišne puteve i osvježili um.
 • Aromaterapija: Koristite difuzer ili aromatičnu svjetiljku kako biste proširili miris ulja Borovice u prostoru, stvarajući osvježavajuću atmosferu i potičući detoksikaciju.
Važne napomene:

Prije upotrebe eteričnog ulja na koži važno je provesti test osjetljivosti kako biste se uvjerili da niste alergični na neku od njegovih sastavnica. Ovaj test pomaže u identifikaciji mogućih nepoželjnih reakcija prije nego što nanesete eterično ulje na veće područje kože. Ako nemate nikakve reakcije na test osjetljivosti, možete sigurno koristiti odabrano eterično ulje na koži. Međutim, uvijek se preporučuje razrjeđivanje eteričnih ulja prije nanošenja na kožu kako bi se izbjegla iritacija ili preosjetljivost. Ne koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja kao ni za djecu ispod 5 godina starosti.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

 • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

 • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml, 30ml