+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Eterično ulje Borovica (Kleka)

Eterično ulje Borovica (Kleka)

terično ulje Borovica ili Kleke je poznato po svojem jakom diuretskom djelovanju te se često koristi u tretmanu celulita i zadržavanja vode u organizmu. Aktivne supstance poput α-pinena, mircena, sabinena, α-numulena, limonena, β-pinena, terpinen-4-ola, germakrena D, bornil acetata, γ-terpinena, α-terpineola, cineola, linaloola i kamfena čine ovo ulje učinkovitim za te svrhe. Ulje Borovice se često kombinira s drugim eteričnim uljima sličnog djelovanja, kao što su atlasov i himalajski cedar.

13.90 KM34.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Eterično ulje Borovica ili Kleke je poznato po svojem jakom diuretskom djelovanju te se često koristi u tretmanu celulita i zadržavanja vode u organizmu. Aktivne supstance poput α-pinena, mircena, sabinena, α-numulena, limonena, β-pinena, terpinen-4-ola, germakrena D, bornil acetata, γ-terpinena, α-terpineola, cineola, linaloola i kamfena čine ovo ulje učinkovitim za te svrhe. Eterično ulje borovica se često kombinira s drugim eteričnim uljima sličnog djelovanja, kao što su atlasov i himalajski cedar.

Inci naziv: Juniperus communis L.

Primjena eteričnog ulja Borovica(Kleka)
  • Tretman celulita i zadržavanje vode: Eterično ulje Borovica je poznato po svojem jakom diuretskom djelovanju. Veoma često koristi u tretmanu celulita i zadržavanja vode u organizmu. Kombinira se s drugim eteričnim uljima sličnog djelovanja, poput atlasovog i himalajskog cedra. Nanesite ulje na područje tijela koje želite tretirati i nježno umasirajte kako biste potaknuli cirkulaciju i olakšali zadržavanje vode.
  • Degenerativne bolesti zglobova: Eterično ulje Borovica se koristi u kombinaciji s protuupalnim eteričnim uljima kao što je limunski eukaliptus kako bi se smanjila upala i olakšali simptomi povezani s degenerativnim bolestima zglobova. Pomiješajte ulje Borovice s baznim uljem poput bademovog ulja i nježno umasirajte na bolna područja.
  • Tretiranje masne, nečiste i upaljene kože: Eterično ulje borovica ima antiseptička, adstrigentna i detoksificirajuća svojstva te se često koristi u tretmanu masne, nečiste i upaljene kože. Dodajte nekoliko kapi ulja u bazno ulje poput naprimjer jojoba ulja i nježno umasirajte na kožu kako biste pomogli u smanjenju upale i detoksifikaciji.
  • Anticelulitni preparati: Zbog svojeg diuretskog djelovanja, eterično ulje borovica je popularan sastojak u anticelulitnim preparatima. Dodajte nekoliko kapi ulja u bazno ulje poput bademovog ulja i nježno umasirajte na područje s celulitom kako biste potaknuli cirkulaciju i olakšali eliminaciju viška tekućine.
  • Inhalacija i aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi ulja Borovice u posudu s toplom vodom i inhalirajte paru kako biste osjetili blagotvorne učinke na dišne puteve i osvježili um. Također možete koristiti difuzer ili aromatičnu svjetiljku kako biste proširili miris ulja Borovice u prostoru i potaknuli detoksikaciju.
Načini korištenja eteričnog ulja Borovice:
  • Masaža: Pomiješajte nekoliko kapi eteričnog ulja borovice s baznim uljem kao što je bademovo ulje ili jojoba ulje, te nježno masirajte tijelo, posebno područja kao što su noge ili ruke, kako biste potaknuli cirkulaciju i olakšali zadržavanje vode.
  • Kupka: Dodajte nekoliko kapi ulja Borovice u toplu kadu i uživajte u opuštajućoj kupki. Ovo pomaže u detoksikaciji tijela i eliminaciji viška tekućine.
  • Inhalacija: Dodajte nekoliko kapi ulja Borovice u posudu s toplom vodom i inhalirajte paru kako biste osjetili blagotvorne učinke na dišne puteve i osvježili um.
  • Aromaterapija: Koristite difuzer ili aromatičnu svjetiljku kako biste proširili miris ulja borovice u prostoru, stvarajući osvježavajuću atmosferu i potičući detoksikaciju.
Važne napomene:

Prije upotrebe eteričnog ulja na koži važno je provesti test osjetljivosti kako biste se uvjerili da niste alergični na neku od njegovih sastavnica. Ovaj test pomaže u identifikaciji mogućih nepoželjnih reakcija prije nego što nanesete eterično ulje na veće područje kože. Ako nemate nikakve reakcije na test osjetljivosti, možete sigurno koristiti odabrano eterično ulje na koži. Međutim, uvijek se preporučuje razrjeđivanje eteričnih ulja prije nanošenja na kožu kako bi se izbjegla iritacija ili preosjetljivost. Ne koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja kao ni za djecu ispod 5 godina starosti.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10ml, 30ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Eterično ulje Borovica (Kleka)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu