+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Akcija!

Verbena/Limunovac (Lippia citriodora) BIO eterično ulje Oshadhi 3ml

Verbena/Limunovac (Lippia citriodora) BIO eterično ulje Oshadhi 3ml

Eterično ulje limunovca je jedno od najpopularnijih i najviše korištenih eteričnih ulja u aromaterapiji. Dobija se iz kore ploda limuna (Citrus limon) hladnim presovanjem, što omogućava zadržavanje svih vrijednih svojstava i mirisa limuna. Ovo svijetložuto ulje ima osvježavajući miris koji oslobađa energiju i poboljšava raspoloženje.

Original price was: 44.90 KM.Current price is: 35.90 KM.

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Verbena eterično ulje – prirodna podrška za tijelo i um

Kratki opis:

Verbena (limunovac) je jedno od najpopularnijih i najviše korištenih eteričnih ulja u aromaterapiji. Dobija se iz kore ploda limuna (Citrus limon) hladnim presovanjem, što omogućava zadržavanje svih vrijednih svojstava i mirisa limuna. Ovo svijetložuto ulje ima osvježavajući miris koji oslobađa energiju i poboljšava raspoloženje.

Djelovanje: Eterično ulje limunovca ima izuzetno blagotvorno djelovanje na tijelo i um. Poznato je po svojim antidepresivnim i sedativnim svojstvima koja mogu umanjiti simptome depresije, anksioznosti i nervoze. Osim toga, ulje limunovca ima snažno protuupalno djelovanje, što ga čini korisnim za ublažavanje upalnih stanja u tijelu.

Namjena:

Eterično ulje limunovca se često koristi u aromaterapiji i prirodnoj medicini zbog svoje široke primjene. Njegova svježa aroma i ljekovita svojstva čine ga idealnim za opuštanje uma, smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja. Također se koristi kao podrška probavnom sistemu i potiče rad egzokrinog i endokrinog dijela gušterače.

Upotreba: Postoji nekoliko načina na koje se može koristiti eterično ulje limunovca. Može se inhalirati putem difuzera ili inhalatora, dodati u kupku za opuštanje ili razblažiti u baznom ulju i koristiti za masažu tijela. Također, može se dodati u kozmetičke proizvode kao što su sapuni, šamponi ili losioni za tijelo radi njihovog osvježavajućeg mirisa i blagotvornog djelovanja.

Važna napomena: Pri korištenju eteričnog ulja limunovca važno je biti oprezan. Budući da je ulje fototoksično, treba izbjegavati izlaganje tretiranih područja sunčevoj svjetlosti ili UV zračenju, jer može uzrokovati opekline ili iritaciju kože. Također, ulje limunovca može nadražiti kožu i sluznicu, stoga se ne preporučuje korištenje bez prethodne konzultacije sa stručnim terapeutom.

Eterično ulje limunovca je dragocjen prirodni proizvod koji može pružiti brojne koristi za tijelo i um. Njegova svježa aroma i ljekovita svojstva čine ga svestranim uljem koje se može koristiti za opuštanje, poboljšanje raspoloženja i podršku probavnom sistemu. Međutim, važno je slijediti sigurnosne smjernice i konzultirati stručnjaka prije upotrebe ovog ulja radi maksimalne koristi i minimalnih rizika.

Dodatne informacije

Težina 0.015 kg
Veličina

3ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Verbena/Limunovac (Lippia citriodora) BIO eterično ulje Oshadhi 3ml”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu