+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Tinktura Slatkog Pelina

Tinktura Slatkog Pelina

Slatki pelin je specifična biljka koja može da dosegne visinu od dva metra. Ima glavičaste mirisne cvjetove svijetlo-žute boje. Plod su joj sjemenke koje su izrazito sitne, a od davnina su poznata ljekovita svojstva ove biljke. Artemisinin koji je sastavni dio slatkog pelina koristi se kao sredstvo za liječenje malarije što je istaknuto u brojnim medicinskim publikacijama, a sve se češće mogu naći i informacije da je slatki pelin lijek protiv raka.

6.90 KM44.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Naziv proizvoda: Tinktura Slatkog Pelina, lat. Artemisia tinctura

Sastav: Etanolno-vodeni ekstrakt herbe slatkog pelina (Artemisia annua).

Opis: Slatki pelin je specifična biljka koja može da dosegne visinu od dva metra. Ima glavičaste mirisne cvjetove svijetlo-žute boje. Plod su joj sjemenke koje su izrazito sitne, a od davnina su poznata ljekovita svojstva ove biljke. Artemisinin koji je sastavni dio slatkog pelina koristi se kao sredstvo za liječenje malarije što je istaknuto u brojnim medicinskim publikacijama, a sve se češće mogu naći i informacije da je slatki pelin lijek protiv raka.

Djelovanje: Slatki pelin u sebi sadrži artemisan, kvercetin, luteloin, beta-sitosterol, karvakol, kamfor.  Tradicionalni je biljni lijek koji se koristi za ublažavanje tegoba kod alergijskih, reumatskih i bakterijskih infekcija. Svojstva ove biljke se najviše ogledaju u njenoj sposobnosti jačanja imuniteta.

Napomena: Preparat sadrži alkohol (etanol), te se ne preporučuju trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Oralna upotreba: 3x dnevno 30  kapi u malo vode pola sata prije jela.

Upotreba u kozmetičkim preparatima: Ekstrakti slatkog pelina korisite se u raznim oblicima u kozmetici, a upravo jedan od ekstrakata koji se često koristi je tinktura slatkog pelina u kremama za liječenje reume, gastritisa i sl.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu, zaštićeno od svijetlosti i van dohvata djece.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100ml, 500ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tinktura Slatkog Pelina”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu